Hyvän mielen tokotreenit ♥

Kaikkien postauksen kuvien © Anna Vainionpää

Eilen vietettiin itsenäisyyspäivää, joka alkoi allekirjoittaneelta melko krapulaisissa merkeissä, sillä meillä oli firman pikkujoulut keskiviikkona. Oltiin katsomassa stand uppia ja oli ihan hirmuisen hauskaa! Lähdin vain melko aikaisin kotiin, kun alkoi väsyttää ja tuli huono olo :D Perus meiksi! Itsenäisyyspäivänä olisi ollut ne muutamaa postausta aiemminkin mainitut match showt, mutta aamulla oli sellainen olo, että en liiku yhtään mihinkään. Joten mätsärit jäi tällä kertaa välistä.

Jahka viimein pääsin sängynpohjalta ylös, lähdettiin Ruutin kanssa pitkälle, rauhaisella metsälenkille. Itsenäisyyspäivä helli Oulua kauniilla säällä ja lempeällä pikkupakkasella. Meillä on nillkoihin asti lunta ja kaikkialla oli niin kaunista. Ei enää järin korkealle nouseva aurinko värjäsi puiden latvat tulipunaiseksi ja puiden huurun peitossa olevat oksat taipuivat metsäpolun ylle.

Itse itsenäisyyspäivä ilta meni pieruverkkareissa kaverin sohvalla glögilasi kädessä linnanjuhlien pukuja arvostellen ja kiinalaista woltin kautta tilaten (En ole itse ikinä asunut niin lähellä keskustaa missään, että wolt toimittaisi sinne ruokaa, joten tällainen luxus oli viimein koettava! Hyvä, kun edes kovinkaan moni pizzeria toimittaa meille asti ruokaa! :D). Siinä jossai vaiheessa palasin takaisin kotiin katsomaan vielä elokuvaa meidän uudesta telkkarista, kaikilla hdr, dolby vision ja atmos ja jos millä hienouksilla. Ja siis, pakko mainita, että on kyllä friikkiä, kun ne blade runnerin alukset lentää olkapään yli ja pystyy näkemään kaikki ryan goslingin rypyt - jos hänellä niitä olisi! ;)

***

47382763_570788006667383_4296450498531164160_n

Tänään käytiin aamusta pitkällä lenkillä Annan ja koirien kanssa, ja Anna nappasi jälleen Ruutista muutamat kuvat. Oli ihanaa aloittaa aamu oikein pitkän kaavan kautta ja päästä nauttimaan puoleksitoista tunniksi raittiista ulkoilmasta. Sen jälkeen painelin puolen päivän aikoihin muutamaksi tunniksi töihin tekemään toimistohommia ja nyt iltapäivällä lähdettiin kävellen tokotreeneihin. Ruuti oli aivan huippu treeneissä ja pitkästä aikaa jäi treeneistä ihan huippu hyvä fiilis. JEE! Ruuti on mennyt huimasti eteenpäin ja saanut hirmuisesti lisää malttia. Meidän treeniporukka on melkolailla supistunut ja tänään meitä oli paikalla vain kolme, joten saimme todella rauhassa harjoitella. Harjoittelun aiheena oli liikkeestä maahanmeno ja seisominen, paikallaolo, kapulan pito ja nouto. Lisäksi harjoiteltiin hiukan luoksepäästävyyttä, mikä nyt ei pienen islantilaisen kanssa mikään haaste onneksi ole!

47680469_298557777433090_658837585090576384_n

Jopa meidän kouluttaja mainitsi Ruutin nousujohdanteisen kehityskaaren. Ruutissa on ihanasti potenttiaalia, ja mikäli löydän aina sen sille sopivat tavan opettaa asiat, oppii se todella nopeasti ja sen kehitys on nopeaa (parhaiten se oppii aina tarjoamisen kautta! Mikäli houkuttelen sitä, ei se tunnu ajattelevan lainkaan tehtävää). Ruuti on mielestäni siitä vaikea koulutettava, että sen kanssa on edettävä melko nopeasti, jottei se tylsisty. Se myöskin ihan eri tavalla syttyy lelupalkasta ja repimisestä, kuin nameista. Namipalkalla sen saakin mukavasti rauhoitettua, kun harjoitellaan esimerkiksi paikallaolon kestoa. Tänään treenattiin paikallaolossa etäisyyttä ja Ruuti malttoi todella hienosti odottaa paikallaan. Edetään edelleen melko pienin askelin ja joudun jatkuvasti käskeä itseäni chillailemaan, ettei meidän vielä tarvitse esittää mitään kisasuorituksia! Tarkoitus olisi siis tehdä todella hyvä pohjatyö ensin alle, minkä päälle voidaan sitten alkaa rakentaa melkeinpä mitä vain ;)

47681129_265653827458109_2284584823769006080_n

Kapulan pidossa Ruutilla on melko varma ja tasainen pito ja se kestää jo hyvin odottaa irrotuspyyntöä. Sivulle tulo on Ruutin mielestä aivan mahtava liike, samoin maahanmeno, jota tarjotaan lähes kaikkeen! Ruuti myös pitää kivasti katsekontaktin tehdessä. Ruutilla oli tuossa tovi sitten sellainen vaihe, että hajut kiinnostivat sitä hallissa hirmuisesti, ja nokka hakeutui magneetin lailla kiinni hallin pohjaan heti, kun mahdollisuus aukeni. Tänään ei haistelua ollut kuin "odotteluaikana" hiukan, ja Ruuti oli muutoinkin toimintavalmiina koko ajan! (näitä haistelukausia tulee kylläkin vielä varmaan enemmänkin vastaan :D) Ruutin kanssa treenaaminen on myös alkanut olla nyt vähän mukavampaa, kun se periaatteessa jo osaa "vähän jotain". Eli päästään jatkamaan keston ja matkan sekä hienosäädön ja kokonaisten liikkeiden rakentamiseen. Tätä ennen tehtävät ovat olleet niin julmettoman lyhyitä ja ollaan tosissaan enemmänkin painotettu harjoittelussa uusien asioiden opetteluun.

48169455_560034767804744_388341193328558080_n

Viikonloppu viuhahtaa taas koulutuksessa, mutta sunnuntaina valmistun Koira-avusteisen Kasvatus- ja Kuntoutustyön kurssilta!

Kommentit