Ruutin rallytokokuulumisia

Heissuliveissuli.

Blogi on ollut tämän vuoden ihan säälittävän vähäisellä päivityksellä. Kameran hajoamisen takia huomaan kirjoitusinnostukseni laantuneen olemattomiin, sillä en juurikaan tykkää päivittää pelkästään tekstipostauksia - vaan kuvapostauksia pienellä tekstimäärällä höystettynä.

Nyt kuitenkin sain itselleni muutaman Ruutin rallytokokuvan yhdestä kisasta ja ajattelin kirjoittaa hiukan pohdintaa meidän tämän vuoden rallytoko kuulumisista. 

Kuvat ovat Sari Eskelisen (klikkaa täältä kuvasivuille!) käsialaa OKK:n rallytokokokeista 1.10.2022. 

netti-00139-Edit
netti-00140-Edit

Ruuti on tänä vuonna keskittynyt pääsääntöisesti rallytokon treenaamiseen, sillä allekirjoittaneen tokomotivaatio sujahti johonkin todella syvään kuoppaan eikä ole sieltä juurikaan noussut. Käytiin yrittämässä onneamme keväällä parissa tokokokeessa, joista jäi vain paha maku ja mieli, joten päätin keskittyä rallytokoon. Ensi vuoden tavoitteena olisikin rallyvalion arvoon vaadittavien tulosten metsästys.

netti-00143-Edit
Tämä kuva kuvastaa minusta niin hyvin meidän meininkiä. Meikäläinen tuimana miettii, että mitäs sitten ja Ruuti omana hömelönä itsenään on valmiina tekemään oikeastaan mitä vain <3

Ruutin rallytokossa edistymistä haittaa todella paljon kokeiden vähäinen määrä ja sen johdosta pääsimme starttaamaan vain 5 kokeessa tänä vuonna (fun fact: koira on ilmoitettu tälle vuodelle yhteensä 8 kokeeseen, eli olemme joutuneet perumaan 3 koetta). Alkuvuodesta kisattiin meille RTK2, tuloksilla 96p.+TP, 97p.+TP sekä 100+luokkavoitto. Koularikisa käytiin kisaamassa Orimattilassa kesälomareissun yhteydessä, muut tulokset ollaan saatu Oulusta. Syksyllä päästiin aivan mahtavaan rallytreeniryhmään, jossa meitä haastettu voi+mes luokan jutuilla ja ai että mulla on pähee, osaava, taitava ja magee koira!

Korkattiin voittajaluokka näiden kuvien kisoista, eli 1.10., hienolla tuloksella 99p sekä luokkavoitolla!

RTK3 jäi kuitenkin saamatta koirille iskeneen kennelyskän ja siitä johtuvan karanteeniajan vuoksi. Olin ilmoittanut Ruutin kahteen kokeeseen, kun yskä iski ja molemmat jäivät välistä. Tämä harmitti todella paljon, sillä Oulussa ei kovinkaan paljoa juhlita kokeiden määrällä ja kerrankin kun parin viikon sisään olisi ollut useammat kokeet, ei päästäkään niihin. Juuri kennelyskäkaranteenin loputtua päästiin vielä vuoden viimeiseen rallykokeeseen 19.11., josta saimme tulokseksi 81p.+2.sija. Ihan mukava tulos siihen nähden, että koira pääsi miltein neljän viikon tauon jälkeen ensimmäistä kertaa hallille. 

Ruuti tarvitsee hiukan rata- ja viimeistelytreeniä (sekä varmuutta!) ennen kisoja, mutta muutoin sen kanssa kisoihin kannattaa mennä vähän vähemmän, kuin liikaa, treenaten. Tämä suoraa metsästä kisoihin pamahtaminen ei ollut meille toimiva juttu, mutta tiedetäämpä jättää seuraavan kerran tällainen järjestely tekemättä. Meidän kennelyskä karanteeni siis loppui juuri ennen kisoja ja ei siinä välissä ehditty/pystytty käydä hallilla tekemässä minkään laista treeniä. Ja minun oma periaatepäätös on, että koetta edeltävänä päivänä ei tehdä mitään kunnon treeniä.

netti-00145-Edit

RTK3 metsästäminen jatkuu kuitenkin ensi vuonna, toivottavasti heti tammikuussa. 

Tämän jälkeen korkataan kuninkuusluokka. Muutama mestariluokan liike vaatii vielä pientä hiomista, mutta treenit jatkuu!

netti-00146-Edit

netti-00147-Edit

netti-00150-Edit

netti-00152-Edit

netti-00153-Edit

netti-00154-Edit

netti-00157-Edit

netti-00159-Edit
Ruutin bravuuriliike rallytokossa on täysin piikkisuora sivulla peruuttaminen


Kommentit