Uuno 7 kk

Dodiin, nyt vailla ironian häivääkään: oli oikeasti mahtava idea ottaa nämä kuvat eilen. Eilen oli ihanasti muutama aste pakkasta, kuuraa kaikkialla ja lenkiltä kotiin tuli puhtaat koirat. Tänään taas... njäh. Muutama aste plussaa, kuraa kaikkialla, masentavan harmaata. Sitä harmaata oli eilenkin, mutta huurrekerros kaikkialla auttoi asiaan todella paljon.

Uuno 7kk 311020202 Uuno 7 kk 311020202 (3) Uuno 7kk 311020202 (2) 

Kieltämättä koirien tämän viikkoinen elämä on ollut ihan mahdottoman tylsää, joskin olen sitä yrittänyt virikkeistää. Aikaisin iskevä pimeys sekä jatkuva sade ei ole motivoinut allekirjoittanutta lähtemään ulos. Ensimmäinen kunnon oikeasti pitkä lenkki koko viikkona tehtiinkin siis eilen, kun Emilia ja Tuisku-mummo lähtiväit pitkästä aikaa meidän kanssa lenkille! Mummo on joutunut viettämään pientä saikkua, joten ei olla vähään aikaan päästy lenkkeilemään! Olipa ihanaa! Lisäksi tein meille pienen nosetreenin, joka sitten lenkin jälkeen otsalampun valossa toteutettiin :D Perjantaina korvasin lenkkeilyn hallilla treenauksella (toimi!), torstaina korvasin lenkkeilyn anopin ja Mosku-labbiksen luo ajamisella ja sielä leikkimisellä (toimi! Vaikka käytiin kyllä sateessa reippaalla tunnin lenkilläkin, mutta hyvässä seurassa ja katulamppujen äärellä se oli paljon mukavampaa), keskiviikkonakin korvavin lenkkeilyn treenaamisella, Uuno kotona ja Ruuti rallytoko treeneissä (toimi ihan ok), tiistaina taidettiin joutua käydä ihan jonkinsortin pikapika kävelyllä sateessa ja otsalampun valossa (jee, olen ehkä kelpo koiranomistaja vaikka koirat sitä mieltä olivatkin, ettei niiden kanssa IKINÄ tehdä mitään!) ja maanantaina Ruuti pääsi nosetreeneihin ja Uuno taas M:n kanssa anopin luokse painimaan Moskun kanssa.

DSC_0157 DSC_0150 DSC_0153 DSC_0156 DSC_0159 DSC_0172

Minulle tämä pimeä aika on ihan mahdottoman vaikeaa. Olo helpottaa huomattavasti heti kun tulee lunta. Saas vain nähdä milloin lumi tulisi jäädäkseen. Onhan nyt jo marraskuu, heh! Meillä on koirien kanssa treenejä tällä herkellä yhteensä 4 kertaa viikossa, mitä jo alunpitäin pohdin minulle liian moneksi kerraksi. Nämä koiruudethan varmasti mielellään puuhaisivat kanssani joka päivä. Näistä neljästä treenistä kaksi on Ruutin treenejä (nose, rallytoko), yksi Uunon (tokoalkeet) ja yksi molempien/jommankumman (kimpparyhmä). Olen viimepäivien aikana mietiskellyt, miten kannattaisi toimia kauden loputtua, koska pimeyshän jatkuu pitkälle kevääseen. Eli muistaakseni tammikuussa nämä kaikki ryhmät loppuvat ja pitäisi hakea uusiin ryhmiin. Koen tällä hetkellä molempien koirien liikutuksen todella haastavana, jos on näin pimeää ja sateista. Lisäksi haluan että esim. maanantaisin, kun Ruuti pääsee nosetreeneihin ja siellä verryttely ja jäähdyttelylenkeille, niin Uunon pitää päästä yksin kotona kunnon lenkille - mieluiten ennen Ruutin treenejä. En jaksa tätä kuitenkaan aina toteuttaa omien kriteerieni mukaan ja huomaan että se "ei treenaava koira" pääsee yleensä vain aivan pienelle ja pikaiselle pissalenkille. 

DSC_0170 DSC_0169 DSC_0181 DSC_0184 

Tällä hetkellä ajatukseni homman ratkaisuun olisikin se, että jätän ryhmäpaikat pois, noseworkkiä lukuunottamatta. Treenataan Ruutin kanssa avo- ja voi juttuja yksinämme, järjetetään treenikaverien kanssa kimppatreenejä ja ostan irtotunteja eri koirakouluihin. Ja Uunon kanssa pohditaan sen elämän suuntaa. Vielä tässä 7kk aikana ei ole oikein paljastunut mikä se Uunon juttu olisi. Se innoissaan tekee kyllä kaikkea mitä ikinä keksinkin. Veikkaan, että verijälki tai paimentaminen voisi olla Uunon pala kakkua, mutta saas nähdä milloin Uuno pääsee paimeneen. Mejää voisin ehkä vielä tälle vuodelle koettaa ottaa, jos maa säilyy sulana.

DSC_0174 DSC_0180 DSC_0186 DSC_0191 DSC_0203 DSC_0221 

Ja saas nähdä pitääkö tämä suunnitelmani edes paikkaansa. Kohta huomaan jatkavani 5 eri treeniryhmän parissa - tai jotain muuta vastaavaa :D

DSC_0205 DSC_0209 DSC_0215

Kommentit