Ruuti ja Tuisku lenkillä

Kävimme Emilian kanssa lenkillä suunnilleen kuukausi sitten ja hänellä oli kamera mukana. Pääsette siis jälleen nauttimaan ihanista Ruuti kuvista <3

Aiempia Emilian ottamia kuvia voitte ihailla täällä ja täällä.

Ruuti on maailman paras isoveikka pikkupennulle. Pentu seuraa sitä tarkasti ja matkii miltein kaiken, mitä se tekee. Tassun antamisen idean pentu oppi siitä, kun Ruuti näytti sille mitä kuuluu tehdä. Nyt tassua annetaan sitten erittäin hanakasti! Pennun elämässä on muutoinkin tapahtunut reipas viikko sitten julma käänne: Enää ruoka ei irtoakaan mukavasti kupista syöden, vaan sen eteen joutuu tehdä hommia. Ensimmäisen viikon pentu sai tutustella uuteen kotiin ja se pääsääntöisesti söi vain kupista, mutta nyt tosiaan pentu siirtyi "syömään kädestä". Uuno saa treenimielessä (luvan odottaminen) sekä yksinoloharjoitusten yhteydessä ruokaa vielä kupista aivan minimaalisen määrän. Myös kongista se saa kaluta lihaa yksinolojen yhteydessä.

Vaikka tätä pentua on lähdetty opettamaan Ruutin tapaan naksuttimen ja tarjoamisen kautta, ei tällä selvästikään ihan yhtä jouhevasti raksuta pienet aivosolut, kuin Ruutilla saman ikäisenä (saatika sitten nyt). Pikku hiljaa kuitenkin, ehkä tämäkin pikku pallero pian oppii, että erilaisia toimitaehdotuksia tekemällä saattaakin saada yllättävistäkin asioista namppaa ;) Ruuti on nimittäin malli esimerkki tarjoamisen kautta opetetusta koirasta ja sen hoksottimille sellainen "pähkäilen itse mitä minun täytyy oppia" tyylinen koulutustapa sopii, kuin nenä päähän!

Enemmän pentukuulumisia tuleekin sitten seuraavan pentukuva-postauksen yhteyteen, nyt annetaan estradi Ruutille.

Kaikkien kuvien © Emilia Laakkonen

ruuti-tuisku005 ruuti004 ruuti002 ruuti003 ruuti001

Minulla alkoi eilen loma ja sen kunniaksi Ruuti pääsi treeneihin lähikentällemme. Sovimme treffit kaverin kanssa ja hän saapui nuoren labradorinnoutaja narttunsa kanssa. Ruuti ja Aava pääsivät treenien jälkeen painimaan, ja lopulta Uunokin pääsi mukaan meininkeihin. Pienestä koostaan huolimatta Uuno pärjäsi kavereiden mukana tosi hyvin ja Aava oli fiksu nuori mimmi! Aavallakin ikää vain 5 kk <3

Ruutin kanssa pitäisi hioa loppuun vielä viimesilaukset avon liikkeisiin, niin sitten uskaltaisin mennä kisoihin. Mutta ehkä jätän sen nyt suosiolla syksyyn.

Kommentit