Kevättä ilmassa ja treenihuumaa

Heissuliveissuli!

Viimeisimmistä sessukkakuvista on jo tovi. Olen ollut mahdottoman laiska koirien kuvaaja. Meidän elämä on rullaillut tavallisia kaavoja. Pitkään meni niin, että kävimme Ruutin kanssa nosework treeneissä ja molempien koirien kanssa eräässä omatoimiryhmässä. Ja muutoin vain lenkkeilimme ja oleilimme. Erityisesti lumien sulaessa ja kaikkien paikkojen ollessa jäässä tai loskassa, ei oikein ollut motivaatiota mihinkään. Nyt kevään todellakin tullessa kohisten, aamujen valjetessa päivä päivältä aiemmin ja illan laskeutuessa päivä päivältä myöhemmin, on meikäläisenkin kaamosmasennuksesta kärsinyt mielikin pikku hiljaa alkanut nostaa päätään ja nähdä valoa. Tuntuu että on enemmän voimaa ja jaksamista tehdä asioita - eli puuhailla koirien kanssa. Suuresti yhä pyhitetään aikaa aurinkoisessa kevätsäässä ulkoiluun, erityisesti ystävämme Capun kanssa - nyt vielä, kun ei ole hyttysiä. Lumien sulamisen myötä (yhä niitä on paikkapaikoin paljonkin joissain kohdin) ja metsien paljastuttua, olen innostunut meille uudesta lajista - järjestyksestä.

Ollaan nyt kaksi kertaa käyty jälkitreenaamassa koirien kanssa ja aloitettu homma ihan perusasioista, eli makkarajäljellä. Ensimmäiset jäljet pari viikkoa sitten olivat muutaman kymmenen metrin mittaisia ja jokaiselle askeleelle oli laitettu nakkia. Käytiin eilen, sunnuntaina, treenaamassa kaverini kanssa ja koirat ajoivat elämänsä kolmannet metsäjäljet. Ja otettiin samalla harppaus eteenpäin: Ruutille reipas 100 m pitkä jälki, jossa nakkia vain n. joka viidennellä askeleella ja tehtiimpä yksi avokätisesti nakitettu kulmakin. Uunolle sitten varmaan joku 50 m (?) suora jälki, jossa nakkia joka kolmannella askeleella.

Koirat tykkää pirusti tästä hommasta. Lisäksi ulkoiltiin treenikamun kanssa. Huomaamatta metsässä vierähti useampia tunteja!

Sen lisäksi, että käytiin sunnuntaina jälkihommissa, pääsi koirat rallytokon ratatreeneihin lauantaina. Ruutilla on parin viikon päästä kisat ja lupauduin järjestämään kahdet ratatreenit alokasluokan koirakoille ennen kisoja. Tällä viikolla olisi vielä perjantaina ratatreenit siis, sitten pitää varmaan jotain tekniikkatreeniä tehdä ennen kisoja. Ja lopuksi luotetaan koiraan - kyllä Ruuti hoitaa homman kotiin!

Tänään taas käytiin Ruutin kanssa nosetreeneissä ja tunnin aiheena oli kokeenomainen treeni. Ruuti teki taas hienosti! Se on ollut aivan liekeissä viime aikoina! Korjauslistalle saatiin kuitenkin (jälleen) ajoneuvoetsintöjen "tassut alhaalla"-mantra. Mikä oli kyllä ihan oletettavissa. Ollaan viimeksi tehty ajoneuvoja varmaankin syksyllä, joten sallittakoon nyt yksi pomppu autoa vasten ;D Saas nähdä, viimeistään elokuussa päästään seuraavan kerran nosekisoihin metsästämään meidän luokkanousutulosta. Sitä ennen on minulla yhdet kisatalkoilutkin. Katsotaan, jaksetaanko lähteä jonnekkin vähän kauemmas nosekokeisiin ennen tuota elokuuta. Ehkä ei. Ja eihän meillä ole mikään kiire. Uunolle olen suunnitellut kesäkuulle nosehömpöttelyä alkeiskurssin merkeissä. Katsotaan, tuleeko Uunosta nosekoira. Ainakin se on hieno jälkikoira, jos ei muuta.

Mejäkausikin olisi jo kova kuumotus aloittaa, se jos mikä on varmasti Uunon hommaa!

DSC_0846 DSC_0847 DSC_0853 

Otin kameran mukaan lenkille lauantaina. Hirmuinen kuvausinnostus ei ollut, kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta todella raadollisesti ja meikäläisen taidot loppuivat. Mutta söpöjä kaverikuvia saatiin Ruutista ja Uunosta, jos vähän laadusta tinkii ;)

DSC_0859 DSC_0863 DSC_0864 DSC_0865 

Uunosta on kasvanut nyt toden teolla kunnon äijä. Ruuti näyttää niin pieneltä ja sievältä sen rinnalla. Ja katsokaa noita korvia, todelliset satelliittiantennit! Viestejä ne kuitenkin vastaanottavat ihmistaajuudelta ajoittain aika huonosti ;D

DSC_0877 DSC_0880 DSC_0884 DSC_0888 DSC_0889 DSC_0891 DSC_0894 DSC_0897 DSC_0901 DSC_0904 DSC_0905

Näyttelyihinkin pitäisi molempien koirien kanssa päästä. Katsotaan, mihin päästään ja milloin.

Kommentit