new york pics part 1


Okei, moikka moikka. Ollaan nyt viikko oltu about kotona ja olen suunnilleen saanut kuvat katottua ja järjesteltyä ja karsittua. Vielä pitäis kuvakirja väsätä noista kuvista... uuaaagh! Mutta siis, nää tulee nyt joka 2 tai 3 osassa nää nyci kuvat. 
Tässä siis pikkasen mun operaatiosta: siihen meni kaksi päivää, kuvia mä olin yhteensä ottanut 3000. Joista 2000 oli mun järkkärissä ja 1000 meidän uudessa pikkukamerassa (jolla mä en ottanut niin paljon kuvia, mutta se oli esim. joskus ravintoloissa mukana jne, paikoissa minne en jaksanut/halunnut/viitsinyt isoa kameraa tuoda) Noh, nämä kuvat rajasin erittäin rajulla ja karskilla karsimisotteella vain 250, joista 84 siirsin facebookkiin (sen pienempään mä en kertakaikkiaan saanut kuvia mahdutettua.) Kaiken lisäksi siinä oli vaan mun kuvat. Esim. siihen kuvakirjaan tulee muustakin perheestä kuvia jne. AAaaa. Voin sano, EN oota sitä kuvakirjan tekemistä!!

Mutta .................. New York <3

Helsinki-Vantaalla, 25.8.2011, lähdössä till Nwe York.
Heh. Tykkään Daimista. Söin yksinäni yhden pussillisen noita ;---D

Iceland. Meidän lento pomppasi Islannin kautta, missä vaihdettiin konetta. Islantiin lensi n. 3 tuntia ja sieltä New Yorkiin n. 7 tuntia. Yhteensä lentämistä oli siis 10 tuntia ja siihen lisättynä vielä venymiset, odotukset, passitarkastukset, jonot, koneen vaihto jnee.. :--D


Ainut milloin koneen ikkunaan tuli jäätä oli silloin kun me lennettiin islantiin, muuten koneen ikkuna pysyi ihan normaalina.

Joki islannissa (noi näytti musta niin verisuonilta tai joltain.. ja sitte ku aurinko vielä hehkui siit vedestä :3)


Koneessa sai juoda vettä ja limuja niin paljon kuin halusi, mutta matkaan kuuluvaa ruokatarjoilua siellä ei ollut, vaan ruoka piti maksaa erikseen.

Oli lentokoneruuaksi hyvänmakuinen veggiewrap
 Saavuttiin New Yorkiin joskus illalla paikallista aikaa. Jouduttiin odottamaan matkalaukkuja varmaan tunti, en tiedä mitä ne oikeen sääti siellä. Käytiin sinä iltana ihan pikkusen kiertämässä hotellin välttämättömässä läheisyydessä katuja, ettei eksytä! Käytiin yöpalalla läheisessä pizzeriassa, missä slice=puolikas pizza.

26.8.2011 Toinen päivä. 
Meidän hotellin yksi sisäänkäyni aukesi Times Squarelle. Kuvan vasemmassa reunassa, aika alhaalla on keltaisella tukeva teksti tollasessa infotaulussa ja pienellä sen yläpuolella (mustalla pohjalla) lukee MARQUIS. Siitä mentiin sisään :) Että oltiin aikalailla keskellä New Yorkin sykettä.

Mun ensimmäinen aamupala NYCissä. Pannarii ja vaahterasiirappia, munakasta, pekonia ja kolmioleipää. Erittäin suosittu juttu siellä oli myös tuollainen "valitse niinpaljon kuin haluat mitä halua"-hedelmä "tiski". Siinä sai siis ottaa mitä hedelmiä halusi ja rasialle oli "kilohinta" noh, mitä lie paunahinta :D Ps. Toi jäätee oli pahaa 

Menossa Javis-centerille, iskän piti käydä siellä rekisteröitymässä WPFG-peleihin.


aahh tää oli niin qma jätkä. Se rullaili (niinkun kaikki rullailijat ja pyöräiliät siellä muutenkin) keskellä autoteitä (kävelyteillä ei mahdu tekemään mitään). Sillä oli aaaaaivan ihana 8pack (ja dude itekkin tietää sen, miks se muuten ois ilman paitaa rullaillu??). Yritin otta siitä kuvaa mutta sitten taxi ajoi eteen ja tää oli ainut kuva minkä herrasta sain, eikä 8packiä edes näy :(
Mutta muistot jäivät.. vai miten se meni? :D

New York herkkuja. Näistä mulla on paljon kuvia. Oli hyvää :)

Oon suuri Forrest Gump fani ja kun näin tän Bubba Gump taulusen mä pakahduin ilosta :) Näin siellä sisällä myös I <3 Bubba -paidan. Olisin halunnu semmosen.

Syömässä Ranskalaisessa ravintolassa. (illalla, tää tuli vähän väärään väliin, sillä tossa alapuolella jatkuu vielä päivällä otetut kuvat..)

Kirjasto.



Minne pitää mennä jos joudutaan evakkoon. noh, eipä jouduttu.

me oltiin siis about tossa Manhattanin toisen a:n kohdalla, eikä meillä ollut mitään hätää.

27.8.2011 Ireneä edeltävä päivä.
Mun ja Joonaksen huone.

IhQ d44 pissis peilipose :---D

Heh joo myönnän olin menossa suihkuun. Mun hiukset oli vaan nii kivasti ku avasin ne ponnarilta, etä mun oli pakko ottaa siit kuva. Mut oli mul pyyhe päällä ;DD
Tää kuva tulee vähän väärään kohtaa, tää on siis mun aamupala. Paikat oli tosi huonosti auki kun kaikki oli varautunut siihen, että se irene iskisi pahemmin. Metrot (ja muukin julkinen liikenne ja suurin osa kaupoistakin) suljettiin tänä päivänä jo 12 am.. Dinner paikkaa oli kanssa tosi vaikeeta löytää kun kaikki oli kiinni ja ne paikat mitkä oli auki oli ihan yybertäynnä..
 28.8.2011 Irenepäivä.
Meidän käskettiin pysyä sisällä (ja niin kaikki pysyikin, nähtiin jotain ennenkuulumatonta, New York hiljeni!) ja sulkea verhot. Sähköt toimi koko ajan, ja siellä vaan tuuli ja satoi tosi paljon. Hudson river ja East river tulvi, mutta kun illemmalla käytiin Hudsonilla niin vesi oli jo laskenut.

Aamu näytti aika sumuiselta. Normaalisti meidän hotellin ikkunasta näki Hudsonille, mutta tänäpäivänä ei näkynyt..

Siellä oli illallakin todella kova tuuli, tää ei anna siitä vaan oikeaa kuvaa.. :D

Näkymä meidän hotellihuoneesta illalla Hudsonille päin. (tämä on siis tarkotuksella epätarkka)
 Päivällä meillä oli tosi tylsää, piti olla sisällä, New York odotti ulkona, mutta meidän täytyi olla tekemättä mitään sisällä!

tätä se tylsyys teettää. Otin kuvia pikkuveljestäni huoneen ovisilmän (onks se ovisilmä?) läpi :D

Iltakuva New Yorkista vaikka siellä oli yö, sillä ei ikinä ollut pimeää. Tämä taisi olla joltain 47 St. (heh en mene vannomaan)
 29.8.2011 Irenestä selvitty, Now It's Time to Go Shopping! Suunnattiin kohti New Jerseytä ja Jersey Gardenia, joka on siis aivan valtava, kahdessa kerroksessa oleva outletmyymälä. (Pahoittelen sitä, että kuvat tulevat TAAS väärässä järestyksessä, sillä meidän illastamiskuvat on tässä ennen päiväkuvia.)
En ole iha varma onks tää iltaa vai aamua, vois olla vaikka iltaa, sillä aurinko laskee tonne "Hudsonin taakse, New Jesreyhin".

Käytiin Mexicolaisessa ravintolassa syömässä ja ruoka oli tooodella hyvää ja tämänkertainen palvelu aivan ihanaa. Tarjoilijatar oli aivan ihana, ja hänelle me annettiin mielellään tippiä. Ei ollut liian tunkeileva, mutta iloinen ja huolehtivainen. (En tiedä onko se niiden ystävällisyys asiakkaita kohtaan vain sitä ystävällisyyttä, että ne haluaa mahdollisimman paljon tippiä...?)

Testailtiin veljeni kanssa vähän erilaisia asetuksia mun kameralla. (Noh, mä laitoin ne asetukset, mutta on veikallekkin annettava vähän crediittiä, hienosti kuvasi!) :)


Tää on musta vaan nii mageee, ilmeessä ois kyllä parantamisen varaa, mutta aina ei voi olla ihan täydellinen.
 Päivällä shoppailemassa. Meillä kesti lähemmäs kolme tuntia kiertää alakerta (ja meidän kiertäminen oli sitä, että skippasimme varmaan puolet kaupoista...) Mun shoppaussaalist oli huono, löysin vaan farkut (mutta sitäkin ihanemmat) ja kengät. 
- Farkut oli 40 dollaria (eli n. 28 e), ihanat hiukan vihertävät, ei normaalia farkkukangasta vaan hiukan samettisen tuntuiset (EI MITKÄÄN SAMETTIHOUSUT KUITENKAAN!), erittäin pehmeät Levisit!
- Kengät ostin ALDO kaupasta ja ne oli Converse tyyppiset, mustat. Niissä oli edessä nauhat ja sivussa vetoketju (ei siis tarvitse leikkiä nauhojen kanssa) hintaa en nyt muista mutta ne oli semikalliit.

Bussissa matkalla takasin Manhattanille. Jalat oli kipeitä tämänKIN reissun jälkeen. 
Kiitos ja kumarrus tältä erää, katselin juuri tota mun kokonaiskuva saldoa, ja tilanne on nyt se, että kuvista tulee vielä ainakin osiot 2,3,4 :---D Mutta yritän saada kaikki kuvat tänne mahdollisimman pian.

Kiitos kiitos, ja näkemiin. Meitsi menee syömään ja käyttämään koiraa lenkillä (siellä on kyllä aika paska sää hyi kunnon syyssade tuli...)

Eilen oli kaikenlisäksi vielä 10 vuotta WTC iskusta. <3 Siitäkin oli aika paljon kaikkea juttua kun oltiin siellä, ei ihan keretty näkemään "surun vuosipäivää". Sydämmiä kaikille nyciläisille <3

Kuvaterveisin: Julia

Kommentit

  1. Sydämee mahtuu vaa yks ämmä ja muuteski aika paljo virheitä. JULLE TSEMPPAA. muahhaha tiiät kuka (toivottavastii)

    VastaaPoista
  2. toivottavastiii! :---D mä oonki nii hyvä kieliopissaaa SYDÄMMMMMMIÄ!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti