"Unelmansa toteuttamien on ihmisen tehtävä maan päällä"

Kävin tänään ostamassa uuden ps3 singstar pelin. Suomi Suosikit. Tää biisi tais olla siinä ja laulettiin tätä sitten kaverin kanssa. Hih muistan sillon joskus ku olin pienempi niin en tykänny tästä biisistä, enkä ymmärtäny sanoja tai mitään (ah sweet memories..) Nyt taas tykkään tästä :) 
I Wish God Was a Woman

Muisaakseni olen lupaillut teille jotain sellaista kuin kertoa enemmän Alkemistista.. En halua kertoa teille kovinkaan paljoa tästä kirjasta, sillä se täytyy tuntea ja kokea itse! 
Kirjailija on siis Paulo Coelho (kaikki kunnia hänenlle!), jonka sanojen kiemurat ja kirjoittaminen vie todellakin lukian täysin uusiin sfääreihin! (huh onko normaalia sanoa tollatavalla.. ja onko sfääri edes oikea sana? :D) Suosittelen kirjaa todellakin kaikille, ihan jokaiselle.
Etenkin tälläinen "elämän tarkoitus on löytää oma itsensä, sisäinen rauha... suurempi tarkoitus"-dudelle tämä oli erittäin nautittava elämys. Ne jotka pitävät Eat Pray Loven tarinasta ja ajatuksista ja aiheesta voivat pitää myös tästä tarinasta, ja Coelho on erittäin taitava tarinankertoja.

En edelleenkään osaa selittää omaa intohimoani sisäisen rauhan löytämiseen. Uskon, että olemisen tarkoituksena ja elämän tarkotuksena on löytää oma sisäinen rauhansa. Vaikka tämä tarina ei kerro minkäänlaisesta zen tilan löytömisestä, tarina kosketti minua! Tarina kertoo oman itsensä, oman tiensä ja unelmansa, löytämisestä.

"Onko minun kuunneltava sitä vaikka se pettäisi minut?"
"Petos on isku joka tulee odottamatta. Jos tunnet sydämesi, se ei pysty pettämään sinua milloinkaan, koska tiedät sen haaveet ja toiveet ja osaat toimia sen mukaan. Kukan ei pääse pakoon sydäntään, Sen vuoksi on paras kuunnella mitä se kertoo, koska vain siten voi välttää osottamattomat iskut
."

Tavoitelkaa unelmianne, Never Say Never (Bieberin sanoja lainaten..)

Paulo Coelho, Alkemisti
"Tai etsiä aarretta. Maailman Sielua ruokkii ihmisen onni. Tai onnettomuus, kateus, mustasukkaisuus. Ihmisen ainoa velvollisuus on seurata omaa elämäntietään. Yksi on kaikki. Ja kun haluat jotain, koko maailmankaikkeus auttaa sinua saavuttamaan sen"
Kirja tempaisi mut mukaansa. Yhdessä illassa olin lukenut jo puoleen väliin. (En ole mikään huippunopea lukia, mutte kyllä mikään ihan yyberhidaskaan..) Kirjan teksi on helppolukuista ja sivut vaan vilisee silmissä. Uppouduin lumoavaan tarinaan niin syvästi, etten edes tajunnut kun kirja jo loppui..

"Olen ihmeissäni" poika sanoi, "sillä ystäväni osti heti loput lampaat. Hän sanoi halunneensa ikänsä paimeneksi ja kertoi että tarjoikseni oli hyvä enne."
"Niin se aina on", vanhus vastas. "Sitä kutsutaan suotuisan onnen periaatteeksi. Jos pelaisit korttia ensimmäsita kertaa elämässäsi, voittaisit varmasti. Aloittelijan hyvää onnea."
"Mistä se johtuu?"
"Siitä, että sinun halutaa kulkevan elämäntietäsi ja se antaa sinulle onnistumisen tunteen."
Luen yleensä fantasiaa, ja realistiset kirjat on jäänyt mun osalta vähän vähemmälle. Eat Pray Love oli ensimmäinen todellinen läpimurto, kun ensimmäisen kerran rakastuin ei-fantasiakirjaan. :D Noh, eihän tätäkään voi ihan ei-fantasiaksi kutsua.. Mutta tässä tarinassa ei hypi mitään satuolentoja sentään (:

"Haluan tietää tulevaisuudesta siksi että olen ihminen", ajaja oli sanonut näkijälle. "Ja ihmien elää tulevaisuitta varten."
Näkijä oli ollut ketken vaiti. Hän ennusti varvuista; hän heitti ne maahan ja katsoi mihin asentoon ne jäivät. Tuona päivänä hän ei ollut kuitenkaan heittänyt varpuja vaan oli käärinut ne liinaan ja pannut laukkuunsa.
"Ansaitsen elantoni ennustamala", mies oli sanonu. "Tunne varpujen salaisuuden ja tiedän miten pääsen niiden avulla sinne mihin kaikki on kirjoitettu. Pustyn lukemaan menneisyyttä, tuomaan esiin sen mikä on jo unohtunut ja tulkitsemaan nykuhetken ennusmerkkejä." 
Näkijä oli ollut ketken vaiti. "Kun ihmiset tulevat kysmään minulta neuvoa, en kerro heille tulevaisuudesta vaan ennustan, sillä tulevaisuus on Jumalan kädessä ja Hän paljastaa sen harvoin. Miten ennustan tulevia tapahtumia? Nykyhetken merkeistä. Salaisuus on nykyhetkessä. Jos tarkkailet nykysyyttä, voit tehdä sen paremmaksi, ja jos teet sen paremmaksi, kaikki myöhempikin on paremmin. Unohda tulevaisuus ja elä jokainen päivä pyhän kirjan oppien mukaan luottaen siihen, että Jumala pitää huolen lapsistaan. Jokainen päivä on jo itsessään ikuisuus." Kamelinajaja oli kysynyt milloin Jumala sallii katsoa tulevaisuuteen."Silloin kun Hän ise näyttää sen. Se tapahtuu harvoin ja yhdestä syystä: tulevausuus on määrä muuttaa."
Uaaah siinä tarpeeksi viisautta yhteen kertaan! Mä todellakin toivon, ettei mun tekstipätkävalinnat ollu ihan paskimmasta päästä :D Sillä toi kirja on todellakin nerokas. Kunnioitusta Coelholle!
Toivon, että joku muukin saa siitä yhtä paljon (oman itsensä suhteen) irti kuin mä!!

Hyviä lukuhetkiä, Julia (ja hyvää yötä!)

Kommentit

  1. :--) pari artemista oon lukenu mut en muista niistä ny mitään ku siitä on jo aikaa... (tämmöne tunnustus tällä kertaa) :D

    VastaaPoista
  2. Laita noit fbeeseen t rakas veli hienoi muute noi <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti