The Kakku

Tänään oli meikäläisen viimeinen harjoittelupäivä. Tehtävät tehtiin viime hetkellä valmiiksi ja muutenkin edustin perinteistä opiskelijalinjaa - mitään ei tehdä ennen kuin viimetipassa ;) Vein harjoitteluun kiitokseksi ohjaajilleni kakun, jota sitten maisteltiin yhdessä tämän päivän asiakkaiden kanssa.

Tämä on se The Kakku, meikäläisen bravuuri, joka ei vaadi minkäänlaista osaamista. Tämä kakku on se, jonka teen aina kun minun pitää tehdä jonkinlainen vaikutus. Ja voin sanoa, että maku on niin täydellinen, että kukaan ei ole tähän mennessä vielä sanonut että kakku olisi pahaa. Eikä niin käynyt tänäänkään ;) Tämä on niitä TAKUUVARMA kategoriaan meneviä asioita!

Tämä ei ole liian makea tai raskas, muttei myöskään liian kirpeä. Juuri täydellinen <3 Ja... kakku on simppeli ja nopea kuin mikä - Julia Approved. Yhteenlaskettu tekoaika kakulle on n. 30 minuuttia... Ja koska tämä on meikäläisen hyväksymä on se oikeasti SIMPPELI!

Yksi koulukaverini kysyi minulta kerran helppoa ja nopeaa kakkuohjetta. Ehdotin tätä kakkua ja nykyisin myös kyseinen kaveri turvautuu tähän kakkuun aina kun tarvitaan jotain taatusti hyvää, helppoa ja nopeaa! Myös kakkuun tulevat ainekset ovat yksinkertaisia ja tämän ohjeen oppii helposti ulkoa.

Alkuperäinen ohje on Valiolta (< klick). Siitä, kun olen ohjeen ensimmäisen kerran löytänyt, on se muuttanut Valion sivuilla muotoaan ja sisältöään. Ja olen muutoinkin muokannut sitä hiukan alkuperäisestä...


THE KAKKU

keksipohja:
n. 15 digestive keksiä
150 g voita (sulata)

kakku:
3 liivatetta + tilkka kuumaa vettä
2 dl kuohukermaa
2 pakettia rahkaa (itse käytän 1 pkt vanilia- ja 1 pkt sirtuuna- tai sitruuna-limerahkaa)
hiukan sokeria ja vaniliasokeria

kiille:
1.5 dl vettä
1 limen mehu
1.5 dl hyytelösokeria

koristeeksi:
1 lime, viipaleina

Ohje on niin simppeli, että

murskaa keksit, sekoita sulatettu voi.
pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, kaada keksipohja vuokaan ja tasoita
liota liivatteita kylmässä vedessä
vatkaa kuohukerma
lisää rahka ja sokerit kerman joukkoon, sekoita
sekoita kylmässä vedessä lilluneet liivatteet tilkkaan keitettyä vettä, kaada liivatelitku kerma-rahka -seokseen, sekoita (meikä hoitaa nämä kaikki vaiheet vain yksinkertaisesti sähkövatkaimella)
kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle, tasoita
laita jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi


valmista kiille kun kakku on jähmettynyt
pilko lime viipaleiksi ja asettele kakun reunoille
laita vesi kiehumaan kattilaan liedelle, purista limen mehu veden joukkoon
kun vesi kiehu, sekoita joukkoon hyytelösokeri, anna kiehua kunnes seos kirkasta
anna jäähtyä hiukan, ennenkuin kaadat kakun päälle

tarjoile, kun kiille jäähtynyt

kakun on hyvä antaa olla yön yli jääkaapissa.
(kiilteen voi valmistaa hiukan ennen tarjoilua, kuitenkin niin, että se ehtii jäähtyä ja jähmettyä ;D)

Valmis.

1 kakkukuva
Tämä on ainut kuva, minkä kyseisestä kakusta löysin arkistojeni kätköstä. Kyseinen kakku on siis tuo takimmainen, rumaan vuokaan asetettu kakkunen ;) Etuajalla on sitten veljeni bravuurikakku: salmiakkijäädyke kakku, meikäläisen epämääräisesti mansikoilla koristelemana...



Itse valmistus on nopeaa, kakulle pitää kuitenkin antaa jähmettymisaikaa. Yleensä teen edellisenä päivänä kakun kokonaan valmiiksi ja tarjoilu tapahtuu seuraavana päivänä :)

ps. kiilteen voi tietysti tehdä myös liivatteella

Kommentit