Blogin postaus-puhdistus ja mietteitä blogin vanhoista postauksista

Julkaisin joku aika sitten postauksen blogin vanhoista bannereista.

Eksyin siis jostain syystä tämän blogin kuvakansioihin. Kuvien joukosta esiin pölähti myös bannereita ja kaikkea muutakin kuvamateriaalia, jota olen blogiin vuosien saatossa ladannut. Tämä "kaikkea muuta kuvamateriaalia" kuulostaa erittäin radikaalilta, mutta todellisuus ei ole ehkä ihan niin irstas, kuin allekirjoittaneen mielikuvitus. ;)

Kuitenkin näiden kuvien näkeminen aiheutti sen, että koin tarvetta käydä vanhoja postauksiani läpi ja karsia sieltä minusta blogiin nykyisin ns. kuulumattomat ja "epäsoveliaat" tai turhat postaukset pois. Vaikka ei kukaan varmaankaan kyseisiä postauksia koskaan eksyisi lukemaan, mutta halusimpa vain. Ei sillä, että missään teksteissä olisi mitään, mitä erityisemmin häpeän tai haluaisin peitellä, mutta en vain nykyisin kirjoittaisi kyseisistä asioista/kyseisellä tavalla blogiini.

Olen aina yrittänyt ylläpitää blogissani asiallista linjaa. Ja olen ylpeä nuoresta, seitsemäntoista (!!!!) vuotiaasta itsestäni, joka erään lukiokurssin jälkeen jätti kyseisellä kurssilla ylläpidetyn blogin henkiin, muutti sen nimen ja alkoi kirjoittaa sitä säännöllisen epäsäännöllisen aktiivisesti. (ps. kurkkaa blogin ihkaensimmäinen postaus tästä) Tuo nuori tyttö oli jo sillon sen verran fiksu, että ei koskaan julkaissut millääntavoin asiattomia, loukkaavia tai ilkeitä postauksia. Tuo tyttö julkaisi tasan yhden postauksen, jossa kertoi bileistään kavereiden kanssa, mutta tunsi lopulta senkin olevan blogiin väärää sisältöä ja poisti sen.

Kaikki asiat eivät vain kuulu blogeihin tai yleisesti kaikkien nähtäville - joten niistä en blogissani kirjoita. En  pehmentele, vähättele tai kaunistele blogiin tulevaa materiaalia. Mutta tottakai jätän asioita kertomatta blogissani. Suodatan asioita. Olen kuitenkin aina ollut sellainen ihminen, että haluan puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Yksi tärkeimmistä asioista blogiini liittyen on  läheisteni yksityisyys. Siitä syystä puhunkin vain erittäin harvasta ihmisestä blogissani heidän nimellään, tai julkaisen kuvia ystävistäni, tai muutoinkaan puhun ihmissuhteistani.

Haluan säilyttää blogissani myös sen vanhat postaukset, ainakin vielä nyt. Minulla on pieni kutina siitä, että blogin suunta ja aihealue saattaa tulla valmistumiseni jälkeen hiukan muuttumaan, tai pikemminkin laajenemaan. Vanhat postaukset ovat kuitenkin osa tämän blogin historiaa. Minusta on hauskaa välillä palata lukemaan vanhoja kirjuksiani ja sen herkisiä mietteitä, ajatuksia, kriisejä sekä palata niihin tunteisiin ja ajatuksiin. Minulle itselleni blogitekstiellä saattaa myös olla sellaisia piilomerkityksiä, joista muut eivät välttämättä tiedä. Kuten aiemmin sanoin, en koskaan ole kirjottanut blogiin sellaista sisältöä elämästäni, joka ei sinne mielestäni kuulu. Joillain teksteillä on kuitenkin tietynlaiset sävyt tai niissä käsitellään yleisesti joitain teemoja tai niistä paistaa kirkkaasti läpi kokemani tunteet. Ja niitä tekstejä lukiessa voin itse palata menneeseen. Ja silloin aina tajuaa, kuinka paljon on itse muuttunut.

Vanhoja tekstejä lukiessa huomaa kasvaneensa ja muuttuneensa, mutta samalla huomaa myös, että perusluonteeni ja elämäni arvot sekä ideologia on pysynyt suhteellisen samanlaisena. Osa postauksita on sellaisia, että olisin voinut kirjoittaa ne juuri sinä päivänä. Ja olen ollut joissain asioissa (omasta mielestäni) todella fiksu jo nuorempana.

DSC_0412 DSC_1079
Vaikka on täälä blogissa joskus kuvia rakkaista ystävistäni, mutta oikeastaan aina vain reissusta otettuja / Rooma 2015


ps. pari vuotta sitten kirjoitin tänne siitä mitä blogini ei ole. Mutta ehkä tuo "eikä koskaan tule olemaan" ilmaisu on aikas vahva...

pps. pakko myöntää, että enää ei tulisi mieleenkään nimetä blogitekstejä esim. biisien sanojen mukaan. Tekstien läpikäyminen oli kieltämättä haasteellista, kun otsikosta ei ilmentynyt sitä, mitä  kyseisessä postauksessa mahdollisesti on aiheena.

Kommentit