Veeti 5 v.!

Tänään, 12. toukokuuta, on Veetin 5 v. syntymäpäivä.

Hölmö kattimattius.
Koirankorvike.
Monen vuoden odotuksen ruumiillistuma.
(JEP! Olin joskus haaveillut kissasta! Mikä hullu sitä voikaan olla :D Veeti on mahtavalla kissamaisuudellaan vaikuttanut minut siitä, että se on tasan minun ensimmäinen ja viimeinen kissa!)
Ärsyttävä katinretale.
Veggie.
Vetsku(petsku).
Veetiskä.
Läski.
VeetiPER*ELE!
mau-mau.
Demoni.


Tämän päivän kunniaksi ladotaan Veetistä viisi faktaa, viiden kuvan kera.

DSC_0381
1. Veeti saapui minulle koiran korvikkeeksi muutettuani ensimmäiseen omaan asuntooni, joka ei ilman eläintä tuntunut lainkaan kodilta. Veeti syntyi vuonna 2015 Turun kupeessa, Maskussa. Sen isä on tuntematon kylän kolli ja emä kaunis harmaakirjokilpikonna, jonka nimeä en millään muista. Pentueeseen syntyi kaksi pentua, Veeti ja sen sisko. Pennut olivat lähes identtisiä, muutamaa yksityiskohtaa lukuunottamatta. Veeti tuli luokseni täyttämään sitä "sieluttomuutta", mikä silloisessa opiskelija-asunnossani vallitsi. En viihtynyt juurikaan kotona, sillä kotona oli niin yksinäistä/tyhjää. En kaivannut ihmisiä seurakseni, mutta jonkin elollisen olennon. Meillä on aina ollut eläimiä, joten aivan yksin asuminen tuntui melko kamalalta. Kukaan ei tullut ovelle vastaan kotiin tullessani. Nuorempana Veeti harrasti aktiivisesti ovelle vastaan tulemista, nyt "vanhemmilla" päivillään se ei enää viitsi aina vaivautua. Myöskään Ruuti ei lähentelevällä olemassaolollaan edesauta tätä asiaa :D Nuorempana Veetin kanssa ulkoiltiin paljon valjaissa, mutta aikuistuttuaan alkoi se hiukan arkailla ulkoilua valjaat päällä. Nykyisin täällä maalla Veeti saa kulkea vapaana ja nauttii siitä suunnattomasti.

DSC_0457 
2. Veeti on erittäin perso ruualle ja syö muutamaa poikkeusta lukuunottamatta melkein mitä vain. Se on nyt vuosia ollut laihdutuskuurilla (= sen syömistä rajoitetaan). Sen erikoisuutena on kuitenkin se, että se ei syö mitään kissojen purkki-/pussiruokaa. Erilaisia vaihtoehtoja on kokeiltu, mutta katti alkaa silloin peittää kuppia, kuin se olisi täynnä p*skaa. Veeti syö kuivanappuloiden lisäksi raakaruokaa. Koiranomistajan kissana Veeti myös joutuu istua ennen kuin saa ruokaa.

thumb_DSC_0725_1024
3. Veeti ei välitä sylissä olemisesta tai (normaalin kissan tapaan) liian lääppivästä rapsuttamisesta. Se tulee äärettömän harvoin syliin tai edes viereen makoilemaan. Keittiön pöydän ääreen viereiselle tuolille se kuitenkin tulee, sekä sohva selkämykselle kerjäämään rapsuja, usein melko vaativastikin! Kissamaiseen tyyliin Veetin bravuuri on myös häntä pystyssä suoraa kohti ihmistä pyllistäminen sekä rapsutusten ihanuudesta juuri käden ulottumattomiin kellahtaminen (+ tuomitseva katse rapsujen loppumisesta). Veeti alentuu sylissäoloon, jos ihminen seisoo. Silloin se ei rimpuile juuri lainkaan, mutta heti kun ihminen istahtaa, pyrkii se pois sylistä. Veeti on seurallinen kissa, joka muistaa äärettömän hyvin ja suhtautuu lämmöllä niihin ihmisiin, jotka sitä ovat käyneet hoitamassa ja ruokkineet sitä :D

DSC_0630
4. Veeti ei ole myöskään lämpöön pyrkivä kissa. Se tykkää nukkua lattialla tai lattiantasolla olevassa kuljetusboxissa tai lattiatasolla raapimapuun pesässä. Pehmeistä pedeistä (poislukien sänky ja sohva) se ei ole ikinä tykäänyt, saatika sellaisista pehmeistä luolapesistä. Ostin sille miletein kaksi vuotta sitten uuden raapimapuun, jossa oli ihanat pehmusteet makuupaikoilla. Veeti vihasi puuta, eikä suostunut käyttämään sitä ennen kuin otin pehmusteet irti. Sen jälkeen puussa on voinut nukkua. Veeti ei myöskään juuri ikinä asetu auringonvaloon nukkumaan. Kesäisin Veeti lepäilee ulkona mieluiten varjossa tai etuovemme viileällä betonialustalla.

DSC_0922
5. Veeti on koordinaatiokyvyltään ja motoriikaltaan kömpelöin kissa, mitä olen nähnyt. Se tippuilee kaikkialta, törmäilee juostessaan, se laskeskelee ennen hyppäämistä mahdottoman pitkän ajan oikeaa hyppykulmaa, se ei onnistu kävelemään kapealla alustalla ilman horjumista ja tippumista. Se ei todellakaan osaa varovasti tavaroita väistellen kävellä millään tasolla (eikä se edes tahallaan yritä tiputtaa mitään, se ei vain onnistu kävelemään koskematta tavaroihin). Myös hyppiessään alas esimerkiksi raapimapuustaan, kuuluu aina valtaisa tömähdys, sen sijaan että kissa sulavasti, aistikkaasti ja äänettömästi liikkuisi.

DSC_0146 
+ BONUS. Vaikka Veeti välillä vaikuttaa vihaavan Ruutia, ovat otukset silti erittäin hyviä kavereita. Veeti hakee Ruutilta usein ilmaisia korvanpuhdistuksia ja lähtee kesäisin usein meidän mukana kävelyille.


Hyvää syntymäpäivää maailman paras Veeti. 
Pysy hölmönä. Okei, saa sitä pikkuhiljaa vähän viisastua.

Kommentit