Ruutin AVO debyytti

Ruutin kanssa osallistuttiin eilen, 5.9., Oulujokilaakson kennelkerhon järjestämään tokokokeeseen Muhoksella. Tuomarina toimi Piritta Pärssinen ja tulokseksi saimme AVO1, pistein 267,5!

Päivän tottelut riittivät, yhdestä nollasta huolimatta, kilpailun 2. sijaan! Meidän yhden nollan kirous sai jatkoa, kun tällä kertaa nollasimme meille melko varman liikkeen - merkin kierron. Keltainen merkki ei meinannut millään näkyä Ruutille ja käskystä se lähti pinkomaan aivan toiseen suuntaan, lisäkäskykään käsimerkin kera ei tilannetta auttanut, joten koira takaisin luokse ja seuraavan liikkeen pariin :D Hups, tekevälle sattuu! (sanoinkin meitä tsemppaamaan tulleelle kaverille ennen koetta sitä, että Ruutin kanssa jokainen koe on seikkailu, eikä ikinä tiedä mitä se saattaa keksiä: esimerkiksi jotain aivan omaa kevätjuhlaliikettä johonkin "saletisti varmaan" liikkeeseen, siinä missä ne vaikeat liikkeet menee hyvin :D)

Yhdestä nollasta huolimatta olin kuitenkin tavattoman tyytyväinen meidän tulokseen. En kieltämättä lähtenyt karkeloihin karmit kaulassa voittoa tai edes ykköstulosta hakemaan. Meillä on kaikki avoimen luokan liikkeet kyllä hallussa, mutta koska a) Ruutin tiedän sooloilijaksi, b) itseni jännittäjäksi ja Ruutin vireentappajaksi sekä lisäksi c) meillä on tässä muutama haastava liike, jotka vaativat hirmuista hienosäätöä muutama viikkoa ennen koetta. 

Murheenkryynini oli ruutu, joka oli Ruutin osaamisrepertuaarista jotenkin mystisesti kadonnut kolme viikkoa ennen koetta. Viimeiset viikot ollaankin pääsääntöisesti koitettu löytää takaisin sitä ideaa, että ruutuun juostaan suoraa. Ja että ruudun merkkejä ei kierretä. Tämä vaati luovia ratkaisuja ja kokeilumieltä, lopulta löydettiin meille sopiva tapa. Toimivimmaksi tavaksi osoittautui palkka ruudun takana, joka vahvisti suoraa linjaa ruutuun sekä suuntaa ruudun taakse. Tällä pääsimme eroon ruudun tolppien kiertämisestä ja ajatuksesta, että ruudusta palattaisiin minun luokse. (Ainakin nyt tähän asti tämä toimi!). Ja niimpä se vain sesse juoksi kokeessa suoraa ruutuun! Vaikka hiukan epävarmasti ja hitaasti sekä hiukan vasempaan laitaan, mutta juoksipa kuitenkin! Ihan 9 arvoisesti!

Merkin kierto meiltä tosiaan nollautui, mutta siitä saan ottaa minä syyn niskoilleni huonolla valmistelulla. Ruuti ei vain hoksannut, että merkki oli meidän edessämme/mikä merkki pitäisi kiertää ja lähti sitten hakemaan merkkiä meidän vasemmalta puolelta, koealueen reunalta. 

Kaukot oli minulle positiivinen yllätys, mutta niistä löytyi eniten korjattavaa. Ruuti ei nouse täysin istumaan, vaan sen asento on melko lysy/kumara. Se kuitenkin nousi ensimmäisillä käskyillä ja normaalia aktiivisemmin. Lisäksi, kun tiedän miten lysyyn se halutessaan saattaa jäädä, oli tämä 8,5 pisteen arvoinen suoritus minulle jo tosi hyvä! Mutta nyt pitää alkaa miettiä miten lähteä tuota korjaamaan. Tietysti ylemmissä luokissa ei enää niin paljon maahan-istu vaihtoja tule, kun mukaan tulee myös seisominen. Noh, pitääkin varmaan jonkun fiksumman kanssa tässä asiassa lyödä viisaat päämme yhteen. Yritän nimittäin jo nyt namilla palkatessa palkata Ruutia liioitellun ylös, vahvistaakseni istumisen asentoa ylemmäs... Mietintämyssyyn tämä.

Muutoin saimme palautetta muutamasta vinosta perusasennosta sekä muutamasta minun virheestä. Lisäksi seuraaminen oli juostessa hiukan irtonainen, mutta sen pistän nyt ihan palkkaamattomuuden ja vireen piikkiin. Treenitilanteessa pitää jatkossa selvästi tehdä enemmän pitkiä pätkiä palkatta. Kokeessa seuraaminen oli nyt 3 viimeinen liike: alla oli aika paljon kaikkea muuta puuhaa (sekä myös nollille mennyt merkin kierto) Meillä on lisäksi viimeaikoina ollut hiukan haasteena se, että Ruuti kävelee minun jaloille/päin seuratessa, sillä seuraaminen on niin tiivistä ja hiukan edistävää. En ole tätä kuitenkaan lähtenyt nillittämään, sillä arvasin, että koetilanteessa en kuitenkaan saa pidettyä sillä samanlaista virettä yllä, kun (ohjaajan kannalta) rennommissa treenitilanteissa. 

Tulosrivimme näytti seuraavalta:
Paikalla istuminen ryhmässä 1 min: 9,5
Seuraaminen: 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9
Luoksetulo: 9,5
Istuminen seuraamisen yhteydessä: 9,5
Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno: 9
Noutaminen: 9
Kauko-ohjaus: 8,5
Estehyppy: 10
Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon: 0
Kokonaisvaikutus: 9,5

Jäi siis hyvä maku meidän ensimmäisestä avoimen luokan kisasta suuhun! Saas nähdä löytyiskö vielä tälle vuodelle ainakin yksi koepaikka meille! Mieluiten kaksi.

IMG_20200905_124549

Kommentit