*Sijoita inspiroiva ja syvällinen otsikko tähän*

Okeii, nyt tulee jälleeen niin ihmeellinen postaus, ettei paremmasta väliä. Ja lisäksi postaustauko on ollut taaaaas aivan liian pitkä. Viimeisin kunnon postaus on kirjoitettu -- yli viikko sitten.
Olen tässä hiljaittain selaillut erinäisiä koirablogeja ja siirtynyt aina yhdestä linkistä toiseen ja jälleen kolmanteen, bongaillut koirakysymyshaasteita sieltä täältä ja nyt olen tähän copy-paste'nnyt joitain kysymyksiä joita lueskelemaan eksyin. Nämä kysymykset taitavat olla kuitenkin vain täältä ja täältä. (En aluksi ollut laittamassa näitä linkkejä, mutta ainaisena blaablaa tekijänoikeudet jnejne tyyppinä oli meikäläisen kuitenkin pakko ilmoittaa millaisistas paikoista tällaisia kysymyksiä löydetään)


KOIRAKYSYMYKSIÄ

1. Kuinka kauan olet blogannut, Bloggerissa tai muualla?
Höm, tähän on vaikea vastata. Lots of Brändöm on ollut nyt pystyssä puolitoista vuotta, mutta sitä ennen pidin meidän (siis minun ja iitan) aktiivisempien harrastusvuosien aikana erinäisiä koirablogeja ja -kotisivuja. Ne ei kuitenkaan tainneet olla ihan se oma juttu, koska ne aina lössähtivät siinä puolen vuoden elossaolon jälkeen. Jos elivät edes niin kauaa.

2. Koirista, pehmolelu (pikkukoira), koira (keskikokoinen) vai vasikka (iso)?
Heh, hauska kysymys. Sillä Iita ei ihan ole pehmolelun oloinen :D Mutta tähän vastaisin siis pehmolelu tai koira.


3. Mitä mieltä markettiruoista, syöttäisitkö lemmikillesi? Mukaan lasketaan kaikki kissan ja koiran ruoat Whiskasista Pedigreehen.
Iita syö tyytyväisenä Pedigreen purkkiruokaa ja ihan normaalia raejuustoa. Meidän kuivanappulat ovat taas ihan eläinkauppa tavaraa. Nuorempana Iita sai myös raakaruokaa, mutta se on jäänyt jo aikaa sitten.. Sille on myös välillä ostettu mökille tai esim. Austraalian matkamme ajaksi hoitoon pieni pussillinen kaupan kuivaruokaa. Mökkiruuan merkki taisi ainakin olla Beneful. 
Ja mielipiteeni on aika hajanainen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ihan kunnon eläinkauppatavara on todennäköisesti parempaa lemmikille sekä laadukkaampaa, ravinteikkaampaa, täyteläisempää ja noh - parempaa. Perus maatiaiskissan ruokinnassa taas jostainsyystä hyväksyn täydellisen markettiruokinna, vaikka kyllähän kattimakkosellekin varmasti olisi parempi saada laadukasta eläinkaupparuokaa.
Jokainen kuitenkin syöttäköön eläimelleen mitä itse katsoo parhaakseen, niin kauan kun eläin saa kaikki tarvitsemansa aineet.

4. Paras koirankoulutusohjelma tv:stä?
Ehdottomasti Victoria Stilwell ja Isännän ja Koiran Käytöskoulu!

5. Entäs huonoin?
Vihaan Cesar Millania, eli Koirakuiskaajaa.

6. Millainen sää ulkona on?
Ulkona on pimeää. Aamulla käyttäessäni koiran ja bussipysäkille kävellessä satoi hiukan räntää. Olen ollut koko päivän vain sisällä töissä.

7. Mikä on talvessa parasta, jos mikään?
Aurinkoiset talvipäivät


8. Miksi bloggaat, bloggaatko itsellesi vai muille?
Hah, tätä blogia ei pidetä muille, sillä lukijat kykenee laskemaan yhden käden sormilla. Eli ihan omaksi iloksi ajatuskanavana ja kuvaoksennuspaikkana tätä pidän.

9. Millä eläimellä on heinoimmat jäljet?
Varmaankin noilla koiraelämillä. En ole koskaan ollut kovinkaan innostunut eläinten jäljistä.

10. Lempi hiusväri? 
Pidän ruskean eri sävyistä (kulta, kastanja, todella tumma, ihana vaalea). Ja punaisesta.

11. Lumisade vai vesisade?
Saako vastata, ettei kumpikaan?

12. Mitä harrastatte? Kisaatteko jossain lajissa? 
Ei mitään. Ei. Mutta entisenä kisaharrastuslajina mainittakoon toko.

13. Millaista olisi ilman koiraa? 
Outoa. Vaikken sitä aina haluaisikaan (esimerkiksi sadesäällä ja kun on ihan hirveä kiire), on meikäläisen pakko päästä joka päivä käymään kävelylenkillä.

14. Miten koirasi suhtautuu muihin koiriin ja ihmisiin? 
Ihmisiä kohtaan Iita on maailman rakastavin ja ystävällisin. Mitä nyt komentaa aina välillä ja vaatii kaiken huomion itselleen, sekä on ihan pirun iteppäinen.
Koiria kohtaan vanhojen traumojensa takia todella varautunut, epävarma ja pelokas, mikä eiintyy sitten sinä ihanana remmirähjäyksenä.

15. Miksi juuri tämä rotu? 
Sen kun tietäisi, mitä tuolla äitin päässä liikkuu. Senhän tuo koira sitten lopuksi on.

16. Haaveiletko jostain tietystä rodusta? Miksi? 
Islanninlammaskoirasta ja salukista. Ja syytä en tiedä. Issikka on ollut suurissa unelmissa jo muutaman vuoden ja saluki nyt varmaankin vuoden. Ehkä sitten kymmenen vuoden päästä..

17. Onnistuneimmat kuvat koirastasi?

DSC_0499 fb

DSC_0595





... ja sun muut täällä blogissa jatkuvalla syötöllä pyörivät kuvat.

18. Parasta ja huonointa koirassasi?
+ Ihmisystävällisyys
+ Helppous, rentous, mutkattomuus. Iita ei ole niin tiukka-aikatauluinen tyyppi. Mitä sitten jos joskus pääsee aamulenkille vasta kolmelta päivällä? Eihän sitän aina ihan aamulla kerkeä! Iitan voi myös ottaa mukaan melkein minne vain.
+ Ennalta-arvattavuus. Koiran tuntee niin hyvin ja se käyttäytyy lähestulkoon aina samalla tavalla.
+ Tottelevaisuus. Mutta siitä saa kiittää pääasiassa itseään; irtipysyvän koiran saa, kun koiraa vain viitsii kouluttaa.
- Itseppäisyys, laiskuus, ahneus. Samoja piirteitä joita allekirjoittanut tunnistaa myös itsessään.
- Toisten koirien pelkääminen.
- Toisinaan iita on myös aikamoinen hienohelma ja prinsessa, tuntien pinenenkin herneen patjansa alla.

Iita on perinteinen terrieri ja sillä on terrierin ominaisuudet jotka ovat syitä siihen miksi se on niin mielenkiintoinen ja mutkaton, mutta samalla niin raivostuttava tyyppi.

19. Mikä sai sinut perustamaan blogin?
Halusin saada kanavan johon purkaa kuviani.


20. Mitä mieltä olet roturisteytyksistä?
En mitään mieltä. Yhtäkään koiranpentua ei pitäisi kuitenkaan tuottaa vain kasvattamisen ilosta, vaan jokaisen pentueen pitäisi olla suunniteltu ja harkittu päätös.

21. Millainen on teidän normaali päivä?
Koira saa ruokaa, käydään lenkillä, leikitään ja nukutaan. Meidän päivissä ei oikeastaa ole mitään erikoista.

22. Mitä suunnitelmia teillä on ensi kesäksi?
Meikäläinen on varmaankin töissä. Ja välillä mökillä. Ja Iita on siellä missä perhekin.
 Minulla ja kavereilla on lisäksi kesäksi yksi suunnitelma, mutta kerrotaan siitä vasta sitten lähempänä kesää. 


Ainiin, sain työn ja tuskan takaa sinne flickriin luotua joitain ihmekansioita ja liitettyä jopa joitain kuvia sinne. Pitää tästä edespäin aina liittää kuvat suoraa niihin kansioihin, niin elämä helpottuu huomattavasti. Ja ainahan ne kuvat täältä blogin kautta löytää.. Ehkä. Tuo hehkutus olikin liian aikaista, sillä en saanut vanhoja kuvia jostain syystä siirrettyä sinne. Noh, niin käy joskus. (Tekniikan ihmelapsi kun olen)

Ja kuis moni huomasi uuden bannerin. Pari pikkumiinustahan siinä on, mutta oli aivan pakko saada jotakin hiukan talvisempaa. Seuraavaan banneriin voisin sitten tyrkkästä oman pärstäni..

Nyt on vähän hassu olo, sillä olin tuossa aamusta jälleen kerran yhdeksän ja puoli tuntia töissä (jee!) alle seitsemän tunnin yöunilla. NO EI SE MITÄÄN. Ja en ajatellut mennä tänään aikaisin nukkumaan, sillä huomenna vapaata!

Kommentit