Ruutin ensimmäinen Match Show

Pumit Ry järjesti reilu viikko sitten sunnuntaina, 16.9.2018, Match Shown, jonne osallistuimme Ruutin kanssa. Itse näytelmiin lähtö oli vähintäänkin mielenkiintoinen; olimme aamusta lähteneet tokotreeneihin, jonka jälkeen kävimme tuulettamassa aivojamme metsälenkin ja uimisen tiimoilta hiekkamontuilla... Jonka jälkeen kotona oli melko raukea omistaja ja koira. Kunnes avasin facebookin ja bongasin, että herranen aika, siellä ois mätsäri just nyt! Ilmoittautuminen oli alkanut 10 minuuttia sitten, joten eikun jonkinlainen panta ja hihna koiralle, herkkuja ja käteistä mukaan ja menoksi. Unohdin kotiin harjan ja koirakin oli vielä paikalle saapuessamme hiukan kostea uimisesta ja siitä oli tarkan silmän alla bongattavissa pieniä multapaakkuja metsässä pyörimisen seurauksena. Onneksi jouduimme pienen tovin odotella kehien alkamista, joten Ruuti ehti kuivua ja tiputtaa suurimman osan keräämistään roskista tässä ajassa!

Itse kehien alkaessa, olimme ensin väärässä paikkaa. Rehellisesti luulin, että Ruuti olisi kuulunut pieniin pentuihin, mutta meidän kuuluikin mennä isojen pentujen kehään. Hiukan häpeillen saavuttiin sitten oikeaan paikkaan, kun meitä huhuiltiin! :D

Isojen koirien tuomari arvioi pääasiassa koirakon yhteistyötä ja arvosti suuresti löysää hihnaa ja positiivista asennetta. Kilpailimme ensimmäisellä kierroksella isoa hovawart (?) pentua vastaan. Tuomari oli erittäin mukava ja kannustava, koiria kohdeltiin mukavasti ja pentukoirat huomioitiin todella kivasti, eikä meiltä vaadittu juuri mitään erityistä! Pentuja ei mitenkään erityisesti kopeloitu, vaan niitä totutettiin kehässä olemiseen ja tuomarin lähtestymiseen. Ruuti otti tuomarin vastaan rakkaudella. Maassa tapahtuva hampaiden katsominen oli Ruutin mielestä hiukan outoa ja epäilyttävää mutta kaikista mälsintä sen mielestä oli seistä paikallaan! (vaikka hienosti se pönötti!)

Lopulta Ruutin kanssa voitettiin punainen nauha karvan mitalla - Tuomari sanoin päätäksen olleen erittäin vaikea, koska kaksikko oli kovin tasainen, mutta ansaitsimme punaisen nauhan, koska meillä oli paksu panta kaulassa ja Ruuti oli muutaman kuukauden kilpakumppaniaan nuorempi. Pääsimme siis kilpailemaan parhaan punaisen nauhan saaneen pennun tittelistä. Ja me voitettiin meidän luokka! Ja tuomari sanoi suoraa tälle hiukan pösilölle omistajalle, että älä lähde minnekkään, menette sitten bis kehään!

Bis kehässä oli Ruutin mielestä ihan hirmuisen tylsää, koska se joutui seistä niin pitkään paikallaan ja vain köpöttää ympäri kenttää - ei saanut tehdä mitään oikeasti hauskaa, nuuskia, riekkua ja tervehtiä kavereita. Bis kehässä saimme varmasti eniten miinusta siitä, että Ruuti ei pystynyt (minusta johtuvista syistä) esittämään oikeasti hyvää ja hienoa liikettä. Bis kehässä meitä arvosteli tuomari, joka oli arvostellut pienet koirat ja hän arvosti eniten hyvää liikettä. Minulla on siis ollut tässä nyt melkein neljä viikkoa jalat kipeänä (jonkinsortin reiden venähdys, joka menee aina vain uudestaan ja uudestan huonoon kuntoon) ja tästä syystä en pysty juoksemaan lainkaan, sillä reiden kipu äityy juostessa todella pahaksi. Tästä sitten bis kehässä tuomari sakotti meitä sen verran, että sijoituimme "vain" BIS4! :D

Ruuti oli taas oikein mallikkaasti ja hyvin käyttäytyvä nuorimies. Että voimme ehkä useamminkin käydä mätsäreissä pyörähtämässä!


1112 51 201

Otimme paikalla olleen kuvaajan kanssa myös edustuskuvat pennusta palkintojensa kanssa!

198-2 199-2

Ja tässä vielä meikäläisen puhelinräpsyt!
My golden boy, palkintojensa kera!
Hirmuinen määrä tästä match showsta saatiin palkintoja! Ja tuon keltaisen lelun Ruuti rikkoi noin 2 minuutissa. Vetolelu on vielä virallisesti ehkä, muttei sekään ole säästynyt pieniltä rikoilta :D M sai nuo pehmeät "hengaus-sukat" itselleen, kun ne ovat melkosesti liian isot meikäläisen jalkaan. Voitetut luut ja herkut on melkein syöty! Ja ne herkut ja lelut on Ruutin mielestä parasta!
IMG_20180916_090643_954 2018-09-25_12-06-51

Kommentit