Vähän lisää Iitasta :)

Päätin tehdä tämmösen Iitan kasvukehitys kuvakollaasi jutskan :D Hiihihhii oli kyllä tosi vaikeeta löytää siitä seisotuskuvia noitten kaiken maailman kuvien joukosta. Elikkä: aluksi on ihan pentuna otettuja kuvia, viikko viikolta. Sitten ne rupeaa harvenemaan. Yritettiin ottaa Iitasta melkeen joka vko sillon kun se oli ihan pieni niin seisotus kuva, mutta se vähän jäi.. Sitten oli melkeen joka kuukausi ja lopulta vuoden välein :) Osa ei ole edes seisotus kuvia vaan kuvia missä Iita seisoo ;D Okkeei, mutta siis näin meidän koira on kehittynyt:


Tässä se on tänä päivänä, Iita melkeen kuusvee, leikattu borderterrieri tyttö. Paino x, korkeys y (ei siis mitään hajua) Hiukan pulskistunut, mutta hyvässä kunnossa. Hyvä turkki tällä hetkellä.


Häntä ei halunnut pysyä pystyssä millään :D

-------------------------------------------------------------------------------
Kasvattajan luona.
Pennut 0 pvä. Emo: Flagstones Wildcat "Maire"
Kuvien (seuraavaan katkoviivakohtaan saakka) © Sini Lindroos (kasvattaja)




Iitan työnimi oli Silmu, siksi kuvissa lukee niin :D Kuva kasvattajan ottama, pentujen ollessa 0 (nolla) pvä vanhoja.

Iita 1 vkoa.

Iita 2 vkoa.


Pennut 3 vkoisia.
Iita ja kolme muuta pentua. (Iita on tuo oikealla oleva, rinnassa valkoinen bätmän täplä) 3vko


Iita 3 vkoa.

Pennut 5 viikkoisia. Kuvat ovat (edelleen) kasvattajan ottamia.
Iita 5 vkoa.



Iita 5½ vkoa.

Iita 6½ vkoa.

----------------------------------------------------------------------

Iita tuli kotiin 7 viikkoisena, juuri ennen jouluaattoa.

Iita 8 vkoa. Seisotus ei oikein suju ;D

Iita 13 vkoa.

Iita 14 vkoa.

Iita 16 vkoa.

Iita 4 kk. (koira on äkkiä muuttunut tummaksi ;D)

iita 5kk.

Iita 6 kk. Ah, olen joskus ollut niin seksikkäästi, kauniisti ja ihanasti pukeutunut ihminen. Kaunista. Ylempi kuva on Match Showsta, alempi kun kävimme kasvattajan luona näyttämässä Iitaa.

Iita 7 kk. Mökillä

Iita 8kk.

Iita 1 w. En millään löytänyt kuvaa missä se seisoisi kauniisti, paikallaan niin että sen kehityksestä jotain tajuaisi, mutta noh, yksivuotias se oli :D Ja näytti ihan pennulta :D

Vuonna 2007, kesä (eli 1,5 vuotta noin).

2007 syksy. Pitkässä karvassa. © Outi Toni

2008, joulukuu, kolme vuotta täynnä :) Tällöin Iita rupesi olemaan hiukan jäntevämpi ja sellainen että näyttelytuomarit pitivät siitä. Aiemmin se oli ollut kaamea rimppakinntu, pelkää luuta ja nahkaa (ja välillä pikku möhömaha) :) Aiemmin samana vuonna sai näyttelystä Sertin ja Cacibin.

2009 kesä. Pää nypittynä, muuten pitkässä karvassa. Kaamean näköinen, huono ryhti. En löytänyt oikeen mitään järkevää kuvaa missä se olisi seissyt kauniisti (enkä kauheasti jaksanut edes etsiä).

2010, alkukesä. Lyhyessä karvassa, juuri nypitty. Enää pääasiassa pohjavilla jäljellä. Tästä huomaa eroja, mitä turkki tuohon koiraan tekee. Nypittynä se on vaalea, pitkäkarvaisena sillä on selässä tummaa, pentuna se oli todella tumma, mutta vaaleni paljon. Noh, eipä tässä muuta, vaikka tämä kuva kauheelta rimppakintulta näyttääkin niin siinä se oli noin vuosi sitten :D

Noh, mutta sellainen on se meidän neiti Iita, koko tekstin (noh ehkä tällätavalla jälkeenpäin keksittynä) opetus on, että antakaa koiran kehittyä valmiiksi rauhassa, Iitalla se vei melkein kolme vuotta. Ja borderterrierin ulkonäköön vaikuttaa erittäin paljon se, millaisessa kunnossa sen turkki on. Esim, pitkässa karvassa nuori koira voi näyttää ikivanhalta (koska huono, pitkä karva on ainakin Iitalla harmaata) kun taas nypittynä koira näyttää ihan pennulta. Noh, iitaa ei osata nyppiä niin että se olisi fiininä koko ajan (niinkuin näyttelyissä käyvät tyypit osaa tehdä, elikkä koira on hyvässä turkissa melkein koko ajna) :D
Mutta, eipä tässä muuta, adios ja have fun: terkuin iita (joka juuri lähti mökille) & julia

Kommentit