i need a room with new colours

Marlon Roudette - New Age
En tiedä olenko aiemmin linkannut tätä, on nimittäin pitänyt. Tää biisi on ihana!

Tänään oli mielenkiintoinen päivä. Aamulla mulla oli lähemmäs pari tuntia kestävä ajotunti, lähdettiin sinne itäväylälle missä se mun inssikin tulee olemaan ja koko ajaminen oli ihan hirveää säätämistä. Tein ihan hirveitä mokia ja olin ihan hukassa. Toivottavasti inssi menee sitten paremmin, virheet on jo tehty.


Ajotunnin jälkeen mulla oli vielä puolisentoista tuntia aikaa ennen koulun alkamista, joten dösäilin takaisin kotiin ja lähdin käppäilylle piskin kanssa. Käytiin sellainen ripsakka ja nopsa parinkymmenen minuutin lenkki. Otin kameran mukaan, kun kerrankin oli vielä hiukan valoisaa kun pääsen lenkille. Iltalenkin aikaan, eli sen jälkeen kun pääsisin koulusta, olisi jo nimittäin ollut jo pilkkopimeää.



iita nautti valoisan aikaan tehdystä lenkistä täysin siemauksin. Pakkasta oli noin -5 astetta, tassut ei palelleet ja luntakin on juuri sopivasti: ei liian syvää ja upottavaa, niin että pikkukoirakin jaksaa (ja viitsii) juosta lumihangessa uppoamatta hännänpäähän asti ulottuvaan hankeen (sitä kun oli viime vuonna liikkeellä)


Kamera oikutteli jonkin verran ja typerä pilvinen sää häiritsi tälläiset amatöörikuvaajan työskentelyä (on hyvä syyttää muita tekijöitä kuin vain omaa osaamattomuuttaan, tulihan se nyt myönnettyä!). Mulla on kuvauksen suhteen sellainen ongelma että en pidä pilvisen harmaasta säästä, mutten ihan täydestä auringonpaisteestakaan..


Harmillisesti naama on epätarkka, mutta tuo lumi on pöllynnyt tuolla takana niin kivasti, että oli tämä kuva pakko laittaa :D


Iitakaan ei ole ihan mikään "haluan ottaa sporttisia kuvia koirastani" -valokuvaajan lempikuvauskohde. Koirahan ei ylimääräisiä juoksentele, vaan kulkee sivistyneesti metsään muodostunutta polkua pitkin. Jos sille keppiä heittää, se vain jää pureskelemaan risua. Itserakas koira, jos sen pitää juosta niin kyllä muidenkin pitää.





Kuten olen ehkä aiemminkin sanonut, tykkään kuvata Iitaa (ja muitakin kuvauskohteita) tekemässä jotakin. Ei sen puoleen, kuten tämän blogin puolelta huomaakin, otan myös muotokuvia.

Hanska pelasti jälleen kerran päivän ja pisti piskinkin juoksemaan hiukan ylimääräistä


Jätin Iitan kauemmas paikalleen ja vapautin sen samaan aikaan heittäessäni hanskan, silloin piski pinkoo :>


Tämä kuva voisi olla todella magee sivusta kuvattuna, jolloin näkyisi vielä paremmin liikkeen voima. Harmi ettei semmoinen ole mahdollista kun kuvaan yksinäni ulkona eikä kukaan muu ole leikittämässä koiraa..


"elävä" esimerkki täydellisestä rajauksesta :D

Tässä kuvassa ei ole mitään muuta ideaa kuin kaksijalkainen koira. Oikeanpuoleiset jalat ovat aika taidokkaasti kadonneet ruhon taakse :D



Iita on hiukan hölmö :>

... hölmömpi!
Operaatio ravistetaan hanska kuolleeksi:




"Mission complete!"

Tuo koira olisi ilman noita korvia aika ilmeetön, onneksi sillä on aikalailla joka suuntaan taittuvat ja välillä villisti ja vapaasti heiluvat.

Ihanat nuo korvat ;3



Näistä kuvista näkee, että olimme siis kävelytiellä. Onneksi kello 12.15 siellä ei liikkunut ketään muita, joten sain pidettyä koiraa vapaana ja juoksutettua sitä. Ensimmäiset tämän postauksen kuvat on otettu kävelytien vieressä menevästä metsästä, ja tuo kyseinen metsä on "meidän metsä", aivan meidän talon lähellä.



Ainiin, jos päivittäisin tähän nyt Iitan päivän, kun kerta blogiteksti Iitasta kertoo

Iita saa arkisin aamuruuan noin klo 6-7, viikonloppusin joskus siinä 8-12 ;D
Aamulenkki on iitalla arkisin n. 15-20 min pitkä ja se tehdään siinä ruuan jälkeen, ja sen käyttää äiti. Viikonloppuisin Iitan aamulenki vaihtelee 20-60 min välillä riippuen säästä ja ulkoiluttajan innokkuudesta.
Päiväruuan Iita saa yleensä 16-18 välillä ja samoihin aikoihin myös viikonloppuisin
Päivälenkillä Iita käy aina ruuan jälkeen ja pyrin (eli koiran päivälenkki on minun vastuulla) aina käyttämään sitä ulkona noin tunnin päivässä. Välillä käyn lenkit kahdessa osassa, esim sateisella säällä tai erittäin kovalla pakkassäällä.
Viikonloppuisin Iita pääsee yleensä joskus klo 15 aikaan pituudeltaan 20-60 min lenkille ja illemmalla (eli yleensä 18 jälkeen) uudestaan 20-60 min lenkille. Välillä taas koira saa vain yhden noin tunnin lenkin.

Pyrin lähes joka lenkillä menemään paikkaan, jossa pystyn edes pienen matkaa pitämään koiraa vapaana, sillä vapaana oleminen on mielestäni koiralle kaikista parasta. Se saa mennä, kulkea ja haistella omaan tahtiinsa.

Iita pääsee käymään tarpeillaan takapihallamme niin usein kuin se haluaa. Se osaa ilmaista halunsa päästä ulos vikisemällä takapihan ovemme vieressä (ja jos sitä ei ihan heti kuulla ääni vain kovenee)

Tämän lisäksi iitan kanssa leikitään aika paljon joka päivä ja sen kanssa tehdään säännnöllisen epäsäännöllisesti erilaisia temppuja. Iitalle myös piilotetaan lähes joka päivä herkkuja/leluja/luita etsittäväksi sisälle taloon. Mitä vähemmän se on saanut liikuntaa ulkona, sitä enemmän sitä aktivoidaan sisällä.


Lennetään hanskan kimppuun!




Tällainen kuvapläjäys tältä erää.
Mulla on huomenna inssi, joten toivottakaapas onnea! Eli joko te saatte tänne erittäin vittuuntuneet ja inssidudeja vihaavan blogitekstin tai erittäin iloisen ja aurinkoisen kirjoituksen.. siitä voitte päätellä kuinka mulla on mennyt ;)

Puolen tunnin päästä alkaa päivän Rillit Huurussa jakso. Voisin mennä tekemään vähän jotain ruokaa (ja piilottamaan Iitalle pari herkkua, että koira saa vähän puuhaa)

Kommentit