Matkailu avartaa

Jeee! Oon niin happy happy tällä hetkellä. Mulla oli ansaittu vapaapäivä, pääsin salille ja käytiin äitin kanssa katsomassa se Launatai nätelmä Kansallisteatterissa.

Pienenä miinuksena (tai no, oikeastaan aika isona) oli aamuinen härdelli: Iita käyttäytyi todella oudosti, oli vaisu. Se ei tullut edes moikkaamaan mua aamulla kun heräsin. Ajattelin sitten vain, että se on niin sikeässä unessa - auttamaton nukkuja kun on. Mutta kun iskä tuli kotiin töistä, ei se mennyt moikkaamaan sitäkään. Tämä oli joskus 11 aikaan aamupäivästä. Sitten koira alkoi läähättää kovasti ja tärisi, todella paljon. Sen vatsa tuntui kovalta, itseasiassa koko koira oli jäykkä. Se ei olisi oikein halunnut liikkua. Jökötti paikallaan ja tärisi ja läähätti. Soitin sitten veljelle ja äitille, ja molemmat sanoivat Iitan olleen outo jo aiemmin aamulla. Syötin sille sitten hiukan kipulääkettä ja sen perään vielä vinon pinon herkkuja. Koiran olo näytti paranevan hiukan.
Meikäläinen veteli mielessäni kaikenlaisia kauhukuvia epilepsiasta, vatsalaukun kiertymästä (erittäin epätodennäköistä pikkukoirilla) ja ties mistä suolitukoksista. Koira kuitenkin piristyi sen verran, että lähdin sen kanssa klo 12 pienelle lenkille. Käveli jo ihan normaalisti (aiemmin aamusta kävely todella jäykkää, hidasta ja tukalan näköistä) häntä pystyssä, vaikkakin ajoittain todella hitaasti. Takaisin sisälle päästyämme jäi takan ääreen lämmittelemään. Kun se lopetti tärisemisen ja kivusta läähätyksen (läähätti normaalisti ja rauhallisesti takan lämmön takia), uskalsin jo lähteä salille. Koira ei missään vaiheessa oksennellut ja teki tarpeensa normaalisti.

Nyt Iita on ollut paremmassa kunnossa. Ennen kuin lähdettii teatteriin äitin kanssa, koira söi hyvin ja lähti tyytyväisenä lenkille veljeni kanssa. Edelleenkään se ei ole ihan normaali, räkyttävä ja terve itsensä, muttei tärise tai läähätä tms. Vatsakin vaikuttaa normaalilta, mutta käykkyyttä on ehkä hiukan kyllä. Epämukava olo sillä on kait edelleen jossain.
Toivon vain, että se olisi ollut jotain ummetusta tai turvotusta, mihin neiti prinsessa herkkänahka olisi reagoinut noin rajusti. Ken tietää, huomen aamulla lähdään, mitä koiralle kuuluu. Onko kaikki kivut tms. menneet pois.


Noh, mutta sitten vähän iloisempiin aiheisiin! Nimittäin (tattadaaa)

Ollaan lähdössä äitin kanssa käymään toukokuussa Islannissa, Reykjavikissä!
Ollaan reissussa neljä yötä. Olen niin tyytyväinen tähän! Ostettiin tänään lennot ja varattiin hotelli. Tän suunnittelu ja toteutus alkoi tosi nopsasti. Puhuttiin yhtenä päivänä (tässä vajaa viikko sitten) äitin kanssa reissaamisesta ja siitä, että molemmat halutaan mennä joskus Islantiin. Noh, seuraavana aamuna meikäläinen täräyttää sitten ennen töihin lähtöä, aamupala pöydässä, että "lähetäänkö touko/kesäkuussa Islantiin oikeesti?" Noh, mikäs siinä. Lähetään vaa. Meikäläinen alkoi sitten etsiä hiukan lentoja ja hotelleja. Ollaan jo alustavasti suunniteltu mitä halutaan tehdä, ja nuo pari päivää onkin jo "buukattu täyteen" tekemistä.

Me halutaan ehdottomasti käydä Issikkavaelluksella, Gullfoss-putouksilla, katsomassa geysirejä, Blue Lagoonissa ja sitten mahdollisesti myös valasbongaus retkellä.

a

a2

Kommentit