Rantapostaus

Ao Nangista lähtee pitkähäntäveneitä monille ja taas monille lähisaarille ja rannoille. Jos olisi esimerkiksi vuokrannut pitkähäntäveneen itselleen käyttöön koko päiväksi, olisi kuski varmasti osannut viedä jonnekkin syrjemmälle, pienelle ja "salaiselle" rannalle. Me käytiin kuitenkin vain näillä "reittimatkoilla", eli päätettiin lähiranta taulukosta ja saatiin sitten kyyti sinne. Oltaisiin haluttu käydä myös Phi Phi saarilla, mutta oppaamme kertoi, että jos aiomme mennä sinne omatoimisesti, kannattaa yöpyä saarilla, sillä sinne on Ao Nangista niin pitkä matka. Ei sitten jaksettu ruveta ajattelemaan enempää, joten päätettiin jättää käymättä. Kyllä näistä lähirannoista riitti meille ihan tarpeeksi nähtävää. Olisimme tietysti voineet ostaa jonkun matkanjärjestäjän retken, mutta ollaan enemmänkin omatoimireissaajia sitten loppujen lopuksi. Ainut järjestetty retki mikä otettiin olikin se elefanttiratsastus reissu.

Käytiin viidellä eri rannalla (jos sitä yhtä pientä, minkä nimeä en tiedä, aivan Ao Nang Beachin vieressä, pienen metsäkävelyn takana ei lasketa mukaan) ja nyt meikäläinen pistää ne omaan lemppari järjestykseen.

#5 CHICKEN ISLAND & TUB ISLAND

DSC_1475DSC_1402

DSC_1437DSC_1447

Tämä on täällä hännillä siitä yksinkertaisesta syystä, että sain sen auringon pistoksen täällä. Se jäi muhimaan negatiivisena päähän, ja meille molemmille tulikin koko loppuloman huono olo, jos kumpikaan mainitsi chicken islandin (eli loppulomasta so called se-jonka-nimeä-ei-pidä-mainita).
Ranta ei muutenkaan ollut ihan niin säväyttävä kun olisin toivonut. Nousuveden aikaan se oli todella kapea. Laskuveden aikaan taas ihanan leveä. Laskuveden aikaan oli myös mahdollista kävellä vieressä olevalle Tub Islandille, ja nousuveden aikaan sinne oli myös mahdollista uida.

Tub Island oli söpö ja pieni saari, joka käytiin ainoastaan kiertämässä kerran ympäri.

Chicken Island on tunnettu sen toisessa päässä olevasta kivi/kallio(?)muodostelmasta, joka muistuttaa kanan päätä, mutta sitä muodostelmaa ei nää rannalta käsin, vaan se pitäisi käydä veneellä katsomassa. Chicken Islandilla oli kuitenkin näistä kaikista meidän käymistämme rannoista parhaat snorklaus mahdollisuudet! Korallit eivät rannan tuntumassa olleet järin värikkäitä, mutta kaloja oli paljon erilaisia, nähtiin myös merimakkaroita ja bongattiin pienen pieniä meduusoja. Chicken Islandilla meitä molempia myös puri se agressiivinen kala :D Pitkähäntävenekuskimme vei meidät myös katsomaan erästä snorklaus paikkaa, saaren toisella reunalla, siellä vesi oli ehkä hiukan kirkkaampaa, korallit värikkäämpiä ja kaloja oli aika paljon. Snorkalus oli siellä mahdollista vain veneestä.

On pakko myös mainita, että välttäkää Chicken Islandin vessoja. Ne ovat ällöttävät.
Saarella on myös pieni kuppila, josta saa yksinkertaista ruokaa, pikkuista suolapalaa ja virvoitusjuomia (ja tietysti chang bisseä!)
Rannalla on myös paljon puita, joiden varjoon on mukava mennä viilentymään. Sieltä löytyy myös puinen keinu.

DSC_1399DSC_1450

#4 AO NANG BEACH

DSC_0615DSC_0517

DSC_9819DSC_9660

DSC_9698DSC_1812

Ao Nang Beach, eli meidän lähiranta, oli suht pitkä, aika kapea ja suht samea vetinen. Rannan hiekka ei ole yhtä ihanan vaaleaa kuin muilla rannoilla, vaan hiukan mudansekaista (?) ja tummaa. Ao Nangilta on erinomaiset kulkuyhteydet muille rannoille, kuten aiemmin jo mainitsin. Rannasta on varattu erillinen alue pitkähäntäveneille, mutta oikeastaan kukaan ei kiellä siellä uimista ;)
Ao Nang on toooooooooooooodella matalavesinen. Saat hyvillä mielin kävellä useiteita satoja metrejä, ennenkuin vesi yltää polveen asti.

Rannan viertä kulkee Ao Nangin pääkatu ja lähellä onkin kaikki kaupat, ruokapaikat ja rantabaarit. Rannan tuntumassa on myös hierontamökkejä. Käytiinkin sielä hieronnassa viimeisenä iltanamme. Rannalta näkee myös aivan upean auringonlaskun! (varmana muiltakin rannoilta näkisi, mutta ei oltu muualla koskaan auringonlaskun aikaan..)

Ao Nang oli aika ruuhkainen ranta, jolla oli paljon turisteja. Myös hierojat, juomien ja jäätelön sekä ties minkä patjojen ja rihkaman kaupittelijat vaeltelivat rannalla.

Toisessa päässä rantaa oli myös apinat (muilla rannoilla ei apinoita tavattu, mutta olisi niitä kai sielläkin ollut jossain). Uutenavuotena rannalta lähetettiin lyhtyjä ja ammuttiin raketteja!

DSC_0321DSC_9879

DSC_1821DSC_0401

#3 PODA BEACH

DSC_0333DSC_0230

Poda oli ensimmäinen saari minne lähdettiin käymään. Sinne on  hiukan lyhyempi matka kuin Chicken Islandille ja se sopii paremmin uimiseen. Tämäkin ranta on todella kapea nousuveden aikaan, jolloin vesi yltää jo rantahiekan jälkeen alkavaan viidakkoon asti. Laskuveden aikaan rannalla pääsee taas helposti kävelemään. Pitkähäntävene jätti meidät rannan leveimpään kohtaan, jossa suurin osa turisteista hengaili. Tässä paikassa oli myös pieni rantabaari ja joku mökki mistä myytiin esim. snorkkeleita tai ranta-alustoja.

Rannalla kulki myös kylmälaukkujen kanssa kaupustelijoita, jotka myivät juomia ja jäätelöä. Rannan siinä päässä, minne me lähdimme seikkailemaan, oli myös pieni "grilli", josta myytiin mm. hedelmiä ja jotain pientä suolapalaa. En ole ihan  varma mitä kaikkea siitä olisi saanut.

Tältakin rannalta löydettiin puiden lomasta keinu.

Pidin Poda Beachista erittäin paljon. Etenkin laskuveden aikaan, kun ranta oli leveämpi. Se oli kaunis ja ihanan kirkasvetinen paratiisiranta. Ranta oli myös pitkä, ja jos vain jaksoi kävellä toiseen päähän, löytyi paljon rauhallisempi paikka.

Alla olevien kuvien täustalla näkyy myös kaksi pientä saarta - edellä mainittu Tub Island.

DSC_0306DSC_0198

DSC_0142DSC_0377

#2 RAILAY BEACH

DSC_0777DSC_0652

DSC_0722DSC_0761

Railay Beach oli upea! Oikeastaan tämä ranta ja ranta nro 1 jakavat ensimmäisen sijan! Railay oli lahti, ranta ei ollut niin pitkä kuin Poda, ja varmaankin jopa lyhyempi kuin Ao Nang (jollei saman mittainen?). Tämä oli todellinen paratiisi ranta: valkoista hiekkaa, lahti, jota ympäröi kalliomostelmat. Pitkähäntäveneet pärisivät ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.

Koska tämä ranta on lahdessa, ei sinne tuullut paljoa ollenkaan, joten meininki oli todella hikistä ja kuumaa! Mutta se ei haitannut, olihan vieressä ihanan viilentävä meri! Railaylla oli veden kaivertamia onkaloita (kivet olivat kyllä todella teräviä) ja jos vain jaksoi uida, oli siitä lyhyt uintimatka "mutkan taakse" eräälle toiselle rannalle, jonka nimeä en muista (se oli kuitenkin kalliokiipeilijöiden suosima ranta.) Molemmilta näiltä rannoilta nousi pystysuora kallio, ja siellä ne kiipeilijät sitten kiipeili.

Railaylla oli myös hotelli ja pieni kauppakatu, jolla todellakin oli kaksi rantabaaria ja kaksi kauppaa, pannukakku katukeittiö ja ehkä joku kolmas kauppa. Kauppakadun päässä oli myös vessat, mutta minä en käynyt niissä. Essi sanoi niiden olleen aika saastaiset.

DSC_0744DSC_0669

#1 PHRA NANG BEACH

DSC_1155DSC_1150

DSC_1312DSC_1299

Tämä päätyi nyt sitten parhaaksi rannaksi. Todellinen paratiisiranta myös. Täälläkin oli todella paljon porukkaa. Phra Nangilla ei ole kauppaa, ei ole yleistä vessaa, mutta yksi hotelli rannan tuntumassa taisi olla. Ruokaa saa pitkähäntäveneistä, jotka on ankkuroituna rantaan ja josta käsin paikalliset sitten myyvät yksinkertaista katuruokaa ja hedelmiä ja juotavaa (sekä smoothieita - jotka muuten ovat aika jäisiä, sillä ne tehdään jäähän..)

Phra Nang on ehkä hiukan pidempi ranta kuin Railay, se on kaareva ja sen toisessa päässä on *rumpujen pärinää* a) penisluola b) kalliokiipeilyseinä ja c) joku luolasto (jonne pitää kahlata kallion viertä pitkin paikoitellen kaulaan asti ulottuvassa vedessä) Tälläpuolella rantaa myös kallio loi varjon, jonne oli mukava mennä hiukan vilvoittelemaan. Jos lähti rannan toiseen päähän, pääsi kahlaten ja vuoroin uiden seikkailemaan veden kallioon kuluttamiin onkaloihin ja äh, en osaa selittää - siellä pitäisi käydä vain itse (ja tämä oli se paikka, missä iskin uidessa varpaani siihen terävään kiveen, niin, että siihen tuli haava :D)

Phra Nang on jonkun lehden mukaan myös maailaman toiseksi kaunein ranta. Ja sitä se oikeasti olikin: todella kaunis. Siellä oli paljon kaikkea kivaa tutkittavaa ja seikkailtavaa, ja siellä oli myös hyvä vain olla ja maata aurinkoa ottaen ja välistä hiukan ruokaa maistellen.

DSC_1178DSC_1213

DSC_1192DSC_1193

DSC_1251DSC_1157

IKÄVÄ TAKAISIN! <3

Kommentit