Valokuvauksen monet puolet - hyvät kuvat ja lempi kuvat

On olemassa hyviä kuvia. Ja sitten on olemassa lempi kuvia.

Hyvät kuvat ovat niitä otoksia, joita lisäilen blogiin aina kuvausreissun jälkeen. Parhaat reissun kuvat. Lempi kuvat ovat niitä, jotka esiintyvät blogissa aina uudestaan ja uudestaan. Täytekuvina aiheeseen liittyvissä postauksissa ja kaiken maailman esittelysivuilla, listoissa. Aina vain uudestaan ne samat, jo useaan otteeseen nähdyt kuvat pomppaavat esiin. Aina vain uudestaan ja uudestaan. Samat kuvat pyörivät blogin bannerissa kyllästymiseen asti. Siitä tunnistaa lempi kuvat. Ainakin minun kohdallani.

Hyvät kuvat saattavat olla kauniita ja niissä on hyvä ajatus, ja ne ovat teknisesti oikeaopillisesti otettuja. Hyvässä kuvassa Iitasta koira näkyy kuvassa kokonaisena, taikka kuva on rajattu oikein. Horisontti on suorassa, asetukset kohdillaan, valotus oikein ja sitä rataa. Koira näyttää siistiltä ja sen asento on hyvä ja ylväs. 

Minun (ja varmaan kaikkien muidenkin) lenpikuvissani täytyy olla jotain. Joko kaunis tunnelma tai kauniit värit. Yleensä se jokin on hauska elementti: tapahtui jotain hauskaa tai Iitalla on huvittava ilme. Minun lempikuvissani on usein myös liikettä. Lempikuvat eivät välttämättä ole muiden mielestä kauneimpia tai parhaita kuvia. Ne ovat juuri minun lempi kuviani ja tavallaan myös ilmentävät juuri minun sielunmaisemaani, kuvastavat persoonaani. 

Hyvä kuvia otetaan, lempikuvat syntyvät vahingossa. 

Ja tällaisen postauksen kirjoittaminenhan on yksi tapa saada lempikuvansa taas esille.

Tässä ovat minun lempikuvani Iitasta.



Vasemman puoleinen on kestosuosikkini kautta aikain, vaikka kuva on teknisesti erittäin huono. Sen rajaus on huono ja kyseisen päivän harmaus ja pilvisyys paistaa läpi kuvasta. 
(Jonkinlaisella muokkauksella ja rajauksella kuvasta saisi varmasti paljon paremman, mutta en vain tohdi tehdä sitä. Kuvan syntytarina onkin tämä: taisin ihan summamutikassa tähtäillä "toivottavasti oikeaan suuntaan" kameraani, edes katsomatta etsimen läpi)




DSC_0170


DSC_0569


DSC_0453


DSC_0014


DSC_1054


DSC_0478


DSC_0197DSC_0499 fb


DSC_0708 fb


DSC_0600


Pari vanhempaa lempparikuvaa on kadonnut jonnekkin blogin syövereihin, enkä niitä "tähän hätään" löytänyt. Paljon oli myös niitä hyviä kuvia, joita olisin halunnut jakaa uudemman kerran, mutta koska piti pysyttäytyä niissä ultimate lemppareissa, niin tuossa niitä nyt sitten on muutama.

Olen kuitenkin ylpeä itsestäni - yllättävän muutamaan kuvaan mahtuivat lopulta ne lempikuvani
(todennäköisesti heti huomenna muistan jonkin tästä setistä unohtuneen otoksen)

Kommentit