Uuno 5 kk edustuskuvat

 Heissuliveissuli jälleen kaikille.

Edelliseen postaukseen kirjoittelin siitä, että koetan tällä viikolla aktivoitua kuvien ottamisen kanssa. Mutta ei niin ei :D Tämä viikko on kulunut melko normaaleissa merkeissä. Ruutin kanssa ollaan paljon omatoimi höntsätreenailtu takapihalla todellisessa häröilyhäiriössä, Uunon vapaana ollessa :D Perjantaina käytiin Emilian ja Tuiskun kanssa monen tunnin lenkillä, ja pyysin Emiliaa ottamaan Uunosta 5kk edustuskuvat. Tänään, sunnuntaina, Uuno on nyt sitten virallisesti 5kk :)

Uuno kasvaa hirmuista vauhtia, eikä kasvua huomaa itse ollenkaan. Mutta näistä kuvista se tulee ilmi kyllä mukavasti! Uuno näyttää vielä aika keskeneräiseltä ja siitä tulee ajoittain todella voimakkaat bordercollie vibat. Saa nähdä millainen islanninlammaskoira siitä aikanaan kehkeytyy! Kokoa sillä on nyt (kotimittauksella) 40,5 cm. Painosta ei ole varmuutta, mutta yksi veljistä on 11.5 kg, joten veikkaisin Uunon olevan melko samoissa painoluokissa. Pitää oikeasti käyttää Uuno siellä puntarilla tässä joku päivä! Itseäni on nyt jäänyt myös harmittamaan se, kuinka huonosti olen tullut ylös kirjanneeksi näiden painojen ja korkeuden kehityksen. Uunon ja Ruutinkin kehitystä on ollut haastavaa vertailla, kun en ole Ruutinkaan pentupainoja jne. kirjannut minnekään!

Tänään Uuno pääsee naapurin tiibetinspanielipennun kanssa leikkimään. Me olimme M:n kanssa eilen hänen isänsä häissä. Meikäläinen nappasi kotiinviemiseksi doggybagin sekä morsiuskimpun. Emilia kävi sitten melko nopealla varoitusajalla hoitamassa sesset illan päälle, kun meidän ilta hiukan venyi suunnitellusta. Oli ihanat, kauniit ja morsiusparin näköiset häät. Seuraavaksi toivotaankin sitten, että hyvän ystäväni häät marraskuussa onnistuvat, eikä niitä jouduta (toisen kerran) siirtämään koronatilanteen vuoksi.


Kaikkien postauksen kuvien © Emilia Laakkonen. Kiitos Emilia jälleen! On ihana saada Uunosta näin huippulaatuiset kehityskuvat! <3

Uuno 5kk (1) Uuno 5 kk (5)

Merkittävimmät muutokset esimerkiksi kuukauden takaisiin kuviin ovat mielestäni
- hännän lisääntynyt karvoitus, joka osaltaan saa ainakin kuvissa hännän näyttämään lyhyemmältä ja tasapainoisemmalta.
- karvan vaihtuminen aikuiskarvaan kauttaaltaan
- karvan pidentyminen koko kropassa, selkeiten eron huomaa kaulassa, mahassa ja pyllykarvoissa.

- tätä nyt ei kuvista niin nää, mutta korkeutta ja painoa on tullut lisää, eikä sillä tosiaan ole pitkä matka enää Ruutin mittoihin.

Oma veikkaukseni on, että Uunosta tulee 45-47 cm korkea ja painoltaan 15-17 kg. Veikkauksia otetaan vastaan.

Uuno 5 kk (2) Uuno 5 kk (3) Uuno 5 kk (4) Uuno 5 kk (6) Uuno 5 kk (7)

Kommentit