Pentupäiväkirja: Uuno 4 kk

Heissuliveissuli
Tämä postaus on yleinen kuulumispostaus yhdistettynä Uunon 4 kk edustuskuvauksiin.

Uuno on tällä hetkellä mallia pitkä ja jalkava. Sillä on pitkä selkä, jalat, häntä ja jätti korvat. Se ei mielestäni kauheasti näytä islanninlammaskoiralta. Etenkin, jos se hiukan väsyneenä laskee häntänsä alas, näyttää se aivan lyhytkarvaiselta käyttöbordercollielta. (okei, ei varmaankaan kenenkään bordercollie-ihmisen mielestä...) Se on myös ehkä hiukan awkward karvanvaihto-vaiheessa, eli sillä on "kaunis" viiva keskellä kylkeään: selässä on kiiltävää aikuiskarvaa, kyljessä on sitten höttöistä ja pöllyävää pentukarvaa. Mutta eiköhän siitä ihan kivan näköinen ja näppärä paketti tule! Ainakin sillä löytyy mukavasti kulmausta edestä ja takaa :) Ruskeat merkit silmien yllä, poskissa sekä takajaloissa ovat todella paljon vaalenneet. Liikettäkin löytyy! Se on älyttömän fiksu, jos haluaa olla, ja oppii todella nopeasti. Se rakastaa kainalossa nukkumista ja on äärettömän huomionkipeä, sekä mahdottoman söpö. Ja ahne.

Rokotuksilla elopainoa oli nyt jo 9,7 kg vaikka se melko solakka silakka onkin. Saa tosiaan nähdä, miten iso jätkä siitä tulee. Painoeroa mamman taskurakettipaketti Ruutiin on enää 3,6 kg!

Uuno 4kk (3)
Uuno 4 kk / 27.7.2020 / Kuvan © Emilia Laakkonen

Uuno 4kk (4)

En ole nyt pidempään toviin (2 viikkoa!) päivittänyt meidän pentupäiväkirja-viikkopostausta. Saariselän postauksissa (klik 1 ja klik 2) esiintyy siis Uuno iältään 15 viikkoa. Viimeviikon päivittäminen ja kuvat kuudenneltatoista elinviikolta jäivät aivan totaalisesti ottamatta. Nyt Uuno on sitten 17 viikkoinen pentupallero. Katsotaan, saanko otettua siitä tällä viikolla kuvia... Hirmuisen sateista on pääsääntöisesti ollut, mikä ei ole motivoinut kuvien ottamiseen... (Onneksi nämä tämän postauksen seisotuskuvat on otettu maanantailta, joten periaatteessa muutama kuva Uunosta tältä viikolta on!)

Elämässämme ei ole juuri sen kummempia seikkailuja tapahtunut. Ollaan pääsääntöisesti treenailtu kotona erilaisia juttuja, mm. perusasennon alkeita sekä yksittäisiä noseworkin alkeisjuttuja. Muutoinkin ollaan nyt oltu pääsääntöisesti kotona. Viime viikko meni vain kotona chillaillen, paljuillen, koiria lenkittäen ja netflixiä katsellen. Olen hävettävän vähän käyttänyt koiria erillään lenkillä. (tällä viikolla en vielä kertaakaan)

Nyt viime viikon perjantaista asti minulla on mennyt säätäminen digital bullet journalin kanssa. Päätin siis aloittaa ja kokeilla bujoilua. Minua houkutti hirmuisesti ihan kunnon old school real shit "vihko bujoilu", mutta koska minun on todella vaikeaa pitää kalenteria (vaikka siitä tykkäänkin) tai pitää treenipäiväkirjaa vihkoon, vihaan muistiinpanojen tekemistä epämääräisille paperilapuille, haluaisin kaikki luento/mahdolliset muut muistiinpanoni ja jopa työjuttuja "yksiin kansiin". Lisäksi minun wnb vihreä puoleni vastustaa liiallista/ylimääräistä paperin tuhlaamista. Joten päätin kokeilla tehdä tämän kaiken sähköisesti. Pohdi pitkään erilaisten kirjoitus/muistiinpanotablettien (esim. reMarkable, Digital Paper, jne.) plussia ja miinuksia, sekä tarkoituksenmukaisuutta. Lopulta päädyin kuitenkin ihan "normaaliin" tablettiin, koska samalla hinnalla saisin useampia erilaisia ominaisuuksia. Olin muuten yllättynyt, kuinka kalliitta nuo muistiinpanotabletit ovat! Nyt minulla on siis Samsung Galaxy Tab S6 sekä vinopino erilaisia sovelluksia käytettäväksi ;) Aion muistiinpanoilla itselleni nyt siis bullet journalia, treenipäiväkirjaa sekä mahdollisia muistiinpanoa/työ/luento/jne. juttuja "samoihin kansiin"! Jännä nähdä, kuinka tämä ottaa tuulta purjeisiinsa! Tällähetkellä menee kaikki aika noiden muistiinpano- sekä piirrtosovellusten käytön harjoittelussa :)

Noniin, mutta takaisin muihin kuulumisiin. Minulla alkaa ensi viikolla taas työt. Saa nähdä kuinka sitä elämä lähtee nyt pitkään kotona olemisen jälkeen rullailemaan, kun pitää joka aamu (mieluiten vähän ennen) kahdeksalta raahautua työpaikalle. Nyt olen nimittäin heittämällä nukkunut joka päivä ysiin. Kirjoitin bullet journaliini ylös HOX!-merkinnän: aloita kevyesti töissä. Pitää koittaa muistaa se!

Maanantaina käytiin Emilian ja Tuiskun kanssa Oulunsalossa biitsilenkillä. Emilia otti aivan ihania kuvia, joita päivitän teille vähän myöhemmin. Samalla Emilia, meidän virallinen edustusvalokuvaaja, otti Uunosta viralliset 4kk passikuvat. Kolme päivää etuajassa, mutta olkoot! Uunon virallinen "merkkipäivä" on siis 30.7! Kiitos tuhannesti näistä postauksen kuvista siis (jälleen kerran) Emilialle! <3

Uuno 4kk (2) Uuno 4kk (1)

Eilen taas minä pidin koiravapaata aikaa, kun kävin kaverini kanssa pyörähtämässä Ikeassa. Olipa mukava reissu! Päivä kului siivillä hyvässä seurassa <3 

Tänään taas käytiin aamulla pikamustikassa, kun lenkin lomassa keräsin n. 3 litraa mustikkaa. Pari litraa on tullut kerättyä jo aiemmin lenkkien lomassa. Uuno on hyvin saanut kiinni mustikassa käynnin ideasta. Pikkupentu vetää kerta kerralta asiantuntevammin ottein mustikoita nassuun suoraa varvusta. Nam, metsä on kiva, kun sieltä löytyy nyt evästä! Ruuti taas ei välitä tuon taivaallista jostain pupunruuasta.

Tässä muutama kuva viimeviikolta, poislukien tämä ensimmäinen kävelykuva, joka on tältä päivältä.
2020-07-29_09-37-08 IMG_20200726_214212_858
IMG-20200727-WA0010 IMG-20200725-WA0006
IMG_20200726_214215_970 IMG_20200726_202639_639 IMG-20200723-WA0013

- Uunolle olen katsellut pentukurssiakin. Mennään varmaan syyskuussa eskariin!
- Ruutilla tulee olemaan nosekokeet syyskuussa!
- Uunolta lähtee hampaita. Etunököttimet ovat nyt miltein kaikki uusittu!

Kommentit