Uunon (13 vkoa) ja Ruutin lenkkikuvia

Tänään
... Nukuttiin pitkään
... Ruuti pääsi yksin aamulenkille, ja pentu harjoitteli yksinoloa kotona. Kiltisti jäi syömään kongia eikä välittänyt mitään, että oltiin poissa.
... Käytiin pennun kanssa hoitamassa eläintenhoitovastuumme. Lampaat tuli lähemmäs, kuin aikaisemin.
... Lampaankakka on Uunon mielestä hyvää!
... Kanoja on edelleen kiva jahdata, joskaan pentu ei juoksuttanut niitä niin kovin, vaan meni nätisti. 
... Pentu oli nätisti autossa odottamassa sen ajan, kun tarvitsi
... Käytiin Ruutin kanssa tokotreeneissä. Se teki aivan upeasti, mahtavalla vireellä ja motivaatiolla. Liikkeestä seisomiset ja maahanmenot haastoi, kun Ruuti oli sitä mieltä, että varmasti nyt käsketään istua. Korjasi kuitenki kivasti. Pitkät seuraamiset sujui tosi upeasti. Tehtiin myös koirakaveri kanssa paikkis. Autossa odottaminen oli pikkuketun mielestä perseestä, ja pakko myöntää, että pikkuveli suoriutuu tästä kohta jo isoveljeä paremmin :D
... Treenien ajan Uuno oli ihan yksin kotona, yli 2 tuntia siis! Sisällä ei ollut pissoja, ei kakkoja eikä tuhoja. Pentu jäi hyvillä mielin kotiin syömään kongia ;)
... Koska treenit ei tuntuneet riittävän mr. adhd:n (=Ruuti) energian purkuun, paineltiin lenkille molempien poikien kanssa. Ja nehän juoksi. Lenkki kesti reippaan tunnin.
... Päätin aloittaa 3kk / 1 miljoona askelta haasteen. Seuraan instagramissa sellaista ihanaa naista, kuin Busybee.carys (linkki). Hän aloitti siis haasteen, jossa kolmen kuukauden aikana tavoitteena olisi kävellä yhteensä miljoona askelta. Innostuin tästä itse myös, tämä tarkoittaisi siis vähintään 10,000 askelta per päivä. Saa nähdä tekeekö koiranlenkitysten lomassa edes tiukkaa ja miten käy sitten, kun työt taas alkaa... Nyt pöllin itselleni käyttöön M:n Polarin aktiivisuusrannekkeen. Ihan täysi en luota sen askelten mittaus kykyyn, sillä sain askeleita (muutama kymmen) mm. autolla ajamisesta :D Latasin myös puhelimeen askeltenmittaus apin, mutta en tiedä jaksanko sitä käyttää, sillä en jaksa sitä, että minulla pitää olla puhelin koko ajan mukana saatika sitä, että minulla on koko ajan puhelimessa joku appi päällä. Tähän mennessä on Polarin mukaan askeleita kertynyt jo yli kolmetoistatuhatta, eikä tähän ole laskettu Ruutin aamulenkkiä, koska hoksasin tämän haasteen vasta lenkin jälkeen. Mutta uskon, että luotan nyt tähän Polariin ja sen perusteella katsotaan, tuleeko miljoona askelta täyteen ;)
... Nyt keitän itselleni teetä ja painelen suihkun kautta sohvan ääreen köllimään! :) Meillä on eläinpoikien kanssa talo kokonaan itsellämme.

lenkki1 lenkki2 lenkki3 lenkki4 lenkki5 lenkki6 lenkki7 lenkki8 lenkki9 lenkki10 lenkki11 lenkki12 lenkki13 lenkki14 lenkki15 lenkki16
lenkki17
Kunnon chikenleg tämä piski :D
 
lenkki18 
lenkki19
Eiliset kehityskuvat saivat osan hämmestelemään Uunon kasvua, sillä se näyttää niin isolta jo! Ja isohan se on! Mutta tässä se näyttää onneksi vielä söpöltä pennulta!
 
lenkki20 
lenkki21
Ruuti on innostuessaan vielä pennulle liian vauhdikas ja kovakourainen leikkikaveri. Sellaiset rauhalliset leikit niillä sujuvat hyvin, mutta kun Ruutilla kasvaa vauhti, ei pentu ihan ymmärrä, että kaveri haluaa vain leikkiä - amerikkalainen jalkapallo tyylillä! "Parempi näyttää pieneltä ja söpöltä, niin se ei tee mulle mitään pahaa" tuumaa Uuno.
 
lenkki22
... ja heti kun kaveri painelee ohi, pitää sen perään lähteä IHAN TÄBÖÄ. Valitettavasti pennun ihan täböä ei ole vielä riittävän kovaa :D
 
lenkki23 lenkki24 lenkki25 lenkki26 lenkki27 lenkki28 lenkki29 lenkki30 
Siis tämä pentu on jo aivan valtava! Ruutia ärsytti poseerauskuvissa istuminen. En ymmärrä miksi se siristeli näissä silmiään, koska (kuten muista kuvista näkee) ei se sitä muuten tee :D Uuno sitävastoin tarvitsee treeniä tuohon odottamiseen ;)
lenkki31 lenkki32 
lenkki33 
lenkki34 
Minusta on jotenkin niin huvittavaa, että nämä kaksi ovat samaa rotua. Ja vielä serkuksia keskenään. Ne eivät todellakaan ole samasta puusta veistettyjä. Ihan eri näköisiä ja oloisia niin käytökseltään kuin ulkomuodoltaan. Joitain samoja eleitä niillä alkaa kuitenkin ilmetä, mikä varmaan osittain johtuu siitä, että pentu matkii kuin mikäkin copycat isompaa :D Hauska nähdä millainen Uunosta tulee isona. Siitä tulee varmasti maskuliinisempi (ja isompi :D), kuin melko feminiinisestä ja urosislantilaiseksi pienestä Ruutista. Odotan sille myös hiukan parempaa ja leveämpää rintakehää. 

Jahka päästään näyttelyyn, on hauska kuulla, mitä tuosta hörökorvaisesta karjalankarhukoirasta/bordercolliesta/itäsiperianlaikasta sanotaan :D Isot korvat sillä ainakin on, jos ei muuta! (Saa nähdä miten se kasvaa korviinsa, vai kasvaako!) Jäin pohtimaan, käyttääkkö Uuno Messukeskuksessa joulukuussa, mutta eeeei. En jaksanut sinne hälinään lähteä Ruutinkaan kanssa, niin en kyllä Uunonkaan kanssa mene! Katsotaan, josko näyttely debyytti olisi Kajaanissa tammikuussa. Ruutille pitäisi vain saada viimeinen muotovalioserti, joten en tiedä viitsinkö ilmoittaa molempia Kajaaniin, mikäli Ruutin seuraava näyttelykäynti venyy sinne asti (eliminoidaan kaikki mahdollinen kilpailu meidän ja sen sertin välillä! :D). Ii:ssä olisi ryhmänäyttely elokuussa, mutta vielä pohdin, mennäkkö vai eikö. Ensi kesänä sitten ainakin Uuno pääsee Oulun näyttelyihin. Mikäli Ruuti ei mene Kajaaniin, käytän senkin sitten varmaan Oulu KV:ssa kokeilemassa toista CACIBia.

Tänä vuonna ei päästy, kiitos coronan, ulkomaille näyttelyyn, niin pitää katsoa josko ensi kesänä käyttäisin koirulit Norjassa tai Ruotissa näytelmissä. Jos muistan oikein, niin ensi vuodelle olisi tarkoitus järjestää ensimmäistä kertaa Haaparannan näyttely, jossa saman viikonlopun aikana saa kerätä SERTit niin Ruotsin, kuin Suomen puolelta... ;) Saa nähdä miten kovaa kilpailua tässäkin rodussa siellä syntyy!
lenkki35 lenkki36 lenkki37 lenkki38 lenkki39

Kommentit