Kevätpäivä kuvina

Eilen oli niiiin kaunis sää! Aluksi kävin Jumbossa Emmin kanssa (ostettiin jäätelöt - noh minä ostin ja emmi osti jääkahvia - ja istuttiin ulkona auringossa vaan rupattelemassa pitkästä aikaa ja nautittiin auringon paisteesta) ja myöhemmin mentiin koirien kanssa lenkille, ja tässähän näitä kuvia sitten on! :-D Oli tosi kiva olla kuvaamassa piiiitkästä aikaa! Kamerakin ilmiselvästi tykkäsi siitä, että vihdoinkin päädyn kuvaamaan sitä vakituista kuvauskohdettani - Iitaa, enkä räpsi järjettömiä "hei mä katon suomi-kazakstan -jääkiekkomatsia"-kuvia (sellaisiakin kuvia on siis tulossa vielä!) Ja kameraan tuli napsittua monen monta superonnistunutta kuvaa :) jeah!


Me oltiin Iitan kanssa tosi "ajoissa" näiden Iita ja keväiset valkovuokot -kuvien suhteen ;) Ensimmäiset saatiin otettua eilen!





Oltiin siis läheisessa Ystävyydenpuistossa, missä on ihan törkeän paljon valkovuokkoja :) Ja muutenkin ilma ja maisema oli niin ihana kesäistä. Aika on mennyt ihan törkeän nopeasti. Äskenhän vasta oli joulukuu ja vielä reilusti aikaa ensimmäisiin ylioppilaskirjoituksiin, ja nyt onkin jo kahden viikon päästä lakkiaiset. Että mitä? :D




Pakollisia nähtiin kukkasia -kuvia ;)






Tavoitteena oli napata mulle myös uusi profiilikuva facebookkiin, kun se vanha rupeaa karvalakkinsa kanssa olemaan jo hiukan liian... talvinen! Kyllähän siinä tuli sitten pari omakuvaakin napsittua...



Meidän kävelevä ja mukanakulkeva "koiranremmi ja laukkuteline"-ihminen, joka ei halunnut kuvaan

Kaksi karua metsämiestä! ;D


Keskusteltiin muuten tänään nopeasti kaverin kanssa koirista ja punkeista, kun kaveri kysyi minulta, että käytetäänkö me mitään suojaa tai karkoitetta, pantaa tms Iitalla. Noh, vastaus on tämä: Ei käytetä.
Meillä ei ole ikinä ollut koirilla käytössä punkkipantoja, eikä niihin ole mitään muitakaan punkkeja poissa pitäviä aineita ikinä ruiskutettu. Todennäköisesti tilanne olisi toinen, jos asuisimme ja mökkeilisimme alueella jossa vilisee paljon punkkeja, mutta ainakaan tähän mennessä koko Iitan lähes 7 vuotisen elämän aikana, ei siinä ole kiinni ollut hälyyttävää määrää kiusanhenkiä. Hyvä on, myönnän sen, että punkit voivat kantaa mukanaan jos jonkin moista tautia, jonka koira - tai ihmien - voi saada. Mutta se bakteeri mistä yleesä punkkien kanssa puhutaan elää punkin suolistossa, ja sitä saattaa joutua koiraan (tai ihmiseen) punkin oksentaessa. Tähän mennessä Iitan kanssa on toiminut ihan normaalit punkkipihdit, joilla punkki vetäistään irti heti kun se huomataan. Lisäksi Iitasta on löytynyt erittäin vähän punkkeja, vaikka se ties minkälaisessa heinikossa ja rämeikössä romuaakin, sanoisin että keskimäärin Iitalla on maksimissaan kaksi punkkia per vuosi. Tämän vuoden punkkisaldoon on merkattu jo yksi viiva, sillä tuossa alle kuukausi sitten huomasin Iitan silmäkulmassa punkin ja kun yritin sitä ottaa pois, jäi penteleen pää lisäksi vielä kiinni, noh ei siinä mitään sen kummempaa taphtunutkaan. Hiukan googlailin että mitäs tässä nyt kannattaa tehdä ja suurinosa neuvoista olikin: anna olla rauhassa, jos jotain haluaa tehdä niin desifioi. Punkin pään pitäisi ruven mukana lähteä pois. Noh, ihan tyytyväisenä tuo koira on tähän asti porskuttanut - ei ole kuollut ! :D
Kaiken lisäksi lyhytturkkisena koirana Iitasta huomaa kiinnittyneet punkit aika helposti ja lisäksi punkit parttuvat pääasiassa kiinni sen poskeen, silmäkulmiin ja otsaan, yhden olemme löytäneet lavasta, mutta ikinä niitä ei ole revitty irti esimerkiksi koiran kainalosta. Pää on punkille se helpoin tartunta kohta, sillä se edellä koira yleensä paikkoja tutkii ja kaiken lisäksi naaman karvoitus on etenkin Iitalla ohuinta ja punkki pääsee helposti iholle. Iitalla on muualla ruumiissaan erittäin tiheä kaksikerroksinen turkki, jonka läpi punkeminen olisi työn ja tuskan takana.

Noh, ei sen enempää punkeista. Koskaan ei kuitenkaan voi olla liian varovainen, ja ovathan punkit aika ällöttäviä otuksia! Jokainen karkoittaa punkkeja koirastaan omalla tavallaan, jos karkoittaa. Itse en osaa sanoa juuta tai jaata punkkipantojen toiminnasta - mutta aikalailla hyvää olen niistä kuullut puhuttavan, vaikkei sellainenkaan 100% suojaa annakkaan :)

Tämä kuva päätyi meikäläisen profiilikuvaksi!
 Iita sai lenkkiseirakseen nössön keskikokoisen snautserinartun, Karpon. Kerran ärähdettyään koirat pitivät kunnioittavan etäisyyden toisiinsa ja lenkki jatkui rauhassa :-)



Pari epätoivoista meillä on heinot rotukoirat jotka osaa seisoa tosi nätisti (jos nyt omistaja osaisi seisottaa niitä) -kuvaa:



Erittäin edustava kuvakulma ;D
 Karpo näytti vähän temppujakin:




Ja sitten Iita, 15.5.2012, koira pelkällä pohjavillalla. Aikas hyvässä kunnossa, (hoikka) tai sitten se johtui vain siitä, ettei se ollut saanut vielä päiväruokaansa ;D


Sitten Iita näyttää kuinka sitä oikeasti tanssitaan:


YMCA!!!



Siitä saat sitä tassua!

Saisinks mä viel vähän lisää herkkua??






karpo nautinnollisesti piehtaroi maassa ja järkyttyi suuresti iitan tullessa äkillisesti haistelemaan ja katsomaan mitä se nyt siinä oikeen pyörii? :D

karpo katselee lintuja :D

Iina ja Iita


Sitte lähdettiin matkaamaan kohti kotia, ja pistäydyttiin juoksuttamassa koiralta vielä loputkin energiat veks pellolle. Aluksi meno äityi lehmäilyksi (ruohon syömiseksi), mutta lopulta saatiin koira juoksemaan kepin perässä, ja sain napattua pari ihan mukavaa kuvaakin ;)

Kännykän uusi taustakuva ;) OOOOommm

Iita: Hmm, aika kitkerää!


Liikkuva koira on iloinen koira,
väsynyt koira on tyytyväinen koira!





Iita aina tekee valtavan loikan kepin/lelun kimppuun ja sitten se tökrähtää etujaloilleen juuuri saaliinsa eteen, peppu pystyssä!

"hih kattokaapas tätä, mulla onkin näin hieno!"


"Look mom, a flying dog!"
Sellainen kuvapläjäsy tällä kertaa :) Nyt tämä tyttö painuu "kevyen iltalukemisensa" pariin - huoneessa odottaa lähjä lukion biologian kirjoja, joita pitäisi lueskella pääsykokeeseen ;)
P.S. Perjantaina saan käydä hakemassa mun viralliset yo-tulokset, jeij!
P.P.S. Huomenna on 18.30 Suomi-Usa puolivälierä matsi (puolivälierä on muuten tosi vaikea sana, mulla menee kieli ihan solmuun - ai että musta tulee joskus hyvä puheterapeutti, kun osaan itekkin puhua!)
P.P.P.S. Ensi viikolla on siis biologian pääsykoe ja saan tietää tuon puheterapian ykkös vaiheen tulokset! Vaikka se nyt menikin perseelleen se koe, enkä usko, että olen sitten kakkosvaiheeseen pääsemässä.. :p

ja enempää peeässiteltävää mulla ei taida ollakaan.. ;) 
Hyvää yötä! Good night! Natte Natte! Buenos noches! (menikös se noin espanjaksi?)

Kommentit