Oliver

VAROITUS: POSTAUS SISÄLTÄÄ VALTAVAN MÄÄRÄN KUVIA! 
Jos et pidä kissoista, tai kissakuvista, kannattaa lukeminen suosiolla jättää välistä!

Juu, elikkä äitienpäivä porskuttaa kohti hirveää vauhtia, ja eilen kävinkin postittamassa kortin toiselle mummolle, joka asuu hiukan kauempana.
Tänään sain myös valmiiksi eilen aloitetun kortin toiselle mummolleni. Olemme äitienpäivän kunniaksi menossa sunnuntaina keilaamaan (jee!) ja mummeli saa korttinsa silloin.
Innostuin piirtämään Oliverin, kissan jonka annoimme mummolle sytymäpäivä lahjaksi jokunen vuosi sitten.

Oliver, a4, hiili.
Jostain syystä tämä näyttää skannattuna ihan oudolta,
pitää puollutukseksi itselle sanoa, että näyttää paremmalta livenä ;)
Innostuin sitten etsimään kovalevyltä hiukan lisää kuvia ollikollista, ja äkkiä niitä tupsahtikin lataukseen noin 50! Taustatietona mainittakoon, että mummolla on joulukuun alussa syntymäpäivät, ja annoimme siis kissan hänelle syntymäpäivä lahjaksi. Mummo oli jo pitkään haaveillut kissanpennusta, ja kertonut jo tarkat ulkonäkökriteeritkin (jotka oliver nyt jollain tavalla, ainakin värinsä osalta, täyttää). Ongelma oli vain tämä: loppuvuodesta on tarjolla enää erittäin vähän nuoria, juuri luovutusikäisiä kissanpentuja, jotka vielä olisivat nämä kriteerit (oranssi väri, jne.) täyttäneet. Oikeaa pentua ei siis millään meinannut löytyä. 

Sitten, eräänä yönä, näin unta, että löysimme mummolle täydellisen kissanpennun ja kun kerroin unestani aamulla porukoillemme, niin saman päivän aikana bongasimme netisä Oliverin (nimi ei silloin ollut Oliver, emme tiedä lainkaan miksi kissaa pentuna edes kutsuttiin), soitimme "kasvattajalle" ja kerroimme asiamme. 

Kuten jokainen, minun mielestäni asiallinen "kasvattaja", ei tämä kyseinenkään henkilö pitänyt lainkaan ideasta, että kissa tulisi aluksi muutamaksi päiväksi meille asumaan ja vasta sen jälkeen muuttaisi lopulliseen kotiinsa, mutta lopulta kissanpentu kuitenkin päätyi meille ja kolmen neljän päivän kuluttua mummo sai (ainakin toivottavasti) elämänsä parhaan syntymäpäivälahjan!

Oliver kuitenkin kotiutui sekä meille, että mummolle, erittäin nopeasti! Se on rohkea, utelias, reipas ja erittäin hölmö kissa, joka saapuu paikkaan kuin paikkaan omistajan elkein :D

Huom. Kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla!
Muita, blogissa aiemmin julkaistuja kuvia Oliverista pääset katselemaan Oliver-tunnisteen takaa, KLIKKAA TÄSTÄ.

(Seuraavat kuvat otettu 30.11-2.12.2009 välisenä aikana)
Ensimmäisenä päivänä meillä.







Itse rakastuin tuohon pieneensuureen kissaherraan oitis, se on niin kiltti ja luottavainen, tottunut kaiken laiseen nutisteluun ja käsittelyyn, että kuka tahansa saisi vetäistä sen solmuun, kissan lotkauttamatta korvaansa. En olisi lainkaan halunnut antaa kissaa pois, mutta pakko se oli mummolle luovuttaa, mutta olen siitä huolimatta Oliverin virallinen hoitotäti, ja aina mummon ollessa poissa hoitokisu saapuu kiusaamaan Iitaa :D



Oliver oli tottunut "kasvattajansa" luona koiriin, ja Iita-raukka oli helisemässä, pikkukissan hyppiessä nenille.











Oliverin ensimmäiset päivät kuluivat siis meillä leikkien, riehuen, sotkien, koiraa kiusaten ja söpistellen :)

(seuraavat kuvat otettu 19-20.3.2010, on se kisu hiukan kasvanut!)






Oliver aina testailee Iitan sietokyvyn rajoja. Koira on opetettu, ettei kisoille saa tehdä mitään, joten se on aivan hämmästynyt kissan hyppiessä silmille. Jossain vaiheessa sillä kuitenkin palaa näreet ja se näyttää kissalle mistä kana pissii, jonka jälkeen laskeutuu (ainakin hetkeksi) molemminpuoleinen rauha :)




Oliver on yksi Tikkurilan nähtävyyksistä: kaikki mummon lähistöllä olevat tuntevat sen rohkeana valjaissa kulkevana kissana, joka tulee häntä pystyssä moikkaamaan kaikkia vastaantulijoita, jopa koiria. Mummo aina kertookin, kuinka useat ovat kateellisia siitä, kuinka hyvin hänen kissansa kulkee valjaissa (ja kyllä: mummoni käy lähes päivittäin kävelylenkillä Oliverin kanssa)



(seuraavat kuvat on otettu 8.4 ja 1.11.2010)

 




(seuraavat kuvat on otettu 9.5.2011)

 Oikean puoleinen sattuu myös olemaan mallikuva hiilityöhön ;)


Pahoittelen kuvien valtaisaa määrää, mutta satuin innostumaan hiukan liikaa ;) Kaiken lisäksi minulla olisi vielä paljon, paljon enemmänkin hyviä kuvia Oliverista kovalevyn kansioiden kätköissä!
Ainiin; ja vielä lisäyksenä, teidättekös mistä Oliver on saanut nimensä? Minä olen kyseisen nimen sille antanut, (sillä muutoin kissasta olisi todennäköisesti tullut Karvinen, mikä ei olisi kuvannut sen luonnetta ja olemusta lainkaan) ja se juontaa juurensa elokuvatsa Oliver ja Kumppanit, ja eikö Olsku olekin ihan elokuvan Oliverin näköinen? ;)

Veilä tähän loppuun tälläinen pieni kevennys: Arkistojen kätköistä löytyi pieni kuvasarja Iitasta eräänä talvipäivänä
Tyhmästä koirasta kärsii koko ruumis.

Kommentit