NIKON 1 J 1

Heipsan keiksan kaikille jälleen. Nyt on blogin päivitysaktiivisuus ollut hiukan... huonoa. Viimeisin blogiteksti on pikapikaa kirjoitettu vuosikatsaus ensimmäiseltä päivältä.

Meikäläinen on painanut uudenvuoden jälkeen töitä ainakin melkein kuin pieni hiiri. (Uudenvuodenpäivä meikäläisellä sentään oli vapaata). Tuntejakin on tällä viikolla kertynyt jo yhteensä 35,5 ja tänään tulee vielä kahdeksan lisää :D

Mutta jutun pointtina oli siis, että olen pahoillani tästä muutaman päivän päivityskatkosta. Aikatauluni on nimittäin ollut jotenkuten tällainen; nukun - teen pikapikaa aamujuttuja kotona - superpitkä työvuoro - raahaudun kotiin - nukun - teen pikapikaa aamujuttuja - teen töitä - jne - jne ... Ja ensiviikolla luvassa vielä enemmän töitä.

Siitä huolimatta kerkesin juuri ja juuri käydä ostamassa anttilasta sen kameran mistä puhelin silloin joulukalenterin joululahjalusta -postauksessa. Kylmaar. Meikäläinen meni ja tuhlasi kolmesataa (300!) euroa aiiivan ihanaan kameraan! Koska kamera oli viimeinen laatuaan ja vielä kaupan näytekappale, kiva myyjä pisti meikäläiselle kylkiäisiksi mukaan nikonin tarvikepaketin johon kuului nikonin 8 gb:n muistikortti sekä nikon1 suunnattu tyylikäs kameralaukku. Ja meikäläinenhän oli onnensa kukkuloilla!
Testasin myös että tuo järkkäri mahtuu myös tuohon laukkuun, jahka siitä vain poistaa tarraväliseinät!

Ja tässä tuo valkoinen kaunotar (vai pitäisikö sanoa vaalea kaunotar ;D) nyt sitten on: Nikon 1 j 1 + 1 Nikkor 10 - 30 mm

DSC_0001


DSC_0004


DSC_0005


DSC_0007


DSC_0010


Faktahan on se, että vaikka tuokin ottaa todella hyviä kuvia, ei tuokaan voita kuvanlaadultaan tuota omaa kameraani. Mutta tuon "ykkösen" ostamisen pääideanahan oli saada itselleni käyttöön vähän laadukkaampi ja parempi kakkoskamera. Tuo on pienemmän koonsa takia helpompi ottaa mukaan eikä se vie niin pirusti tilaa kuin iso järkkäri. Mutta omaan tyyliini en kuitenkaan halua tinkiä laadusta ja ostaa vain tavallista pokkaria. En nimittäin pidä paljoa lainkaan tuolla meidän perheen pokkarilla kuvaamisesta. Olian tämäkin selitys tarpeeksi sekava?

Toinen fakta on se, että meikäläisen pitäisi säästää rahaa. Haluan kuitenkin joskus muuttaa pois kotoa. Mutta sitten kun joskus pääsen muuttamaan, ei rahaa kuitenkaan riitä enää mihinkään. Siksi olenkin sitä mieltä, että kaikki tälläinen ns. tarpeeton (lue: sellainen mistä pitää muutettuani tinkiä) pitää ostaa talteen jo nyt, kun sitä vuokraa yms ei ole taakkana.
Mutta nyt mulla on työpaikka ja saan sitä rahaa. Olen kuitenkin säästäjäluonne ja todella pähkäilen aina pitäisikö minun joku tuote ostaa. Vaikka tämän kamerankin ostaminen saattaa ulkopuolisesta aikalailla hätiköidyltä ja turhalta päätökseltä vaikuttaa, olen kuitenkin mietiskellyt sitä pienessä päässäni. Ja noh, ehkä tämä ei mikään maailman järkevin ostos ollut. Tuokin kamera kuitenkin tuottaa meikäläiselle iloa ja hyvää mieltä, mikä on mielestäni kuitenkin sitä rahaa tärkeämpää - sitten loppujenlopuksi.

Johan tuli syvällistä ajattelua! ;)

Tässä kuitenkin muutama esimerkkikuva tuon ykkösellä ottamistani kuvista. Nämä kuvat on otettu eilen, kun sää oli aamulla todella huono ja kävin koiran kanssa ennen töihin lähtöä lenkillä.
Kohta voisi lähteä käymää ulkona tuon kameran kanssa ja katsoa millaisia kuvia sillä saa vähän paremmassa säässä ;)

DSC_0466


DSC_0465


Tuossa kamerassa on ihan huippu asetus: valokuvavalitsin. Se ottaa yhden kuvan sijasta viisi kuvaa ja valitsee niistä sommittelun, värien ja ilmeen perusteella parhaan. Kamera säilyttää muutkin neljä kuvaa, mutta ne voi helposti halutessaan poistaa yhden napin painalluksella. Tämä asetus oli superhyvä kuvatessani kun iita lipaisi huuliaan. Kamera otti viisi kuvaa joista sitten sai valita parhaan, hauskimman!

Myös tuon kameran sarjakuvaustila on ihan superhyvä ja nopea!

Myös videota kuvatessa saa videoinnin yhteydessä otettua stillkuvia! Tuo kamera todellakin ajattelee meikäläisen puolesta. Oikea blondivarma kamera ;)

DSC_0471


DSC_0477


DSC_0479


DSC_0481


DSC_0497


DSC_0501


DSC_0504


DSC_0522

DSC_0575


Jatkossa varmaankin rupean kirjoittamaan tuonne tunnisteisiin nikon 1 j 1 jos postaus sisältää tuolla uutukaisella (lempinimeltään se on tämän postauksen ajan ollut "ykkönen" tuon nimensä nikon 1 takia) otettuja kuvia.
Mutta kyllähän nuo eri kameroilla otetu kuvat (ainakin meikäläinen) erotaa ihan ilman sanomistakin jo yleisilmeensä perusteella!

Kommentit