Uusia Alkuja

People wait
All week for Friday
all year for summer
all life for happiness.

Ihmiset odottelevat hirmuisesti etenkin sitä, että se kuuluisaakin kuuluisampi herrasmies (?) nimeltä Onni saapuu. Sitä odotellaan koko vuosi, koko kuukausi, koko viikko, koko päivä. (Koko elämä?) Välillä tuntuu, että Onni on kusipäinen mulkku, se jäbä joka ei koskaan soita takaisin. Toisinaan taas Onni kulkee mukana kuin uskollinen koira. Onni on tosi ailahteleva ja lähtee teille tietämättömille yhtä nopeasti kuin niiltä aina yllättäen palaakin.

Onni on niitä herroja, jotka todistavat lauseen pienet teot merkitsevät todeksi.

Kaikki on aina helppo aloittaa, kun on selkeä alku (ja loppu. Ja suunnitelma - mutta niistä ei tänään). Uusia alkuja on helppo löytää. Uusi vuosi, uusi kuukausi, uusi viikko, uusi päivä. Uusi tunti.
Oikeastaan joka minuutti on uusi alku muuttaa elämäsi suunta, löytää valo (wtf), tehdä uusi päätös, perua uusi päätös, pysyä uudessa (tai jo vanhassa) päätöksessä.

Valintoja, valintoja... Mites se kissanruokamainos menikään?
Varmaankin liian usein haluamme elämäämme elokuvien draamaa, rakkautta ja actionia. Ainakin omalta osalta tuntuu, että elämä junnaa välillä paikallaan, on tylsää ja tyhmää, mitään ei tapahdu. Vaikka oikeasti tämä maapallo pyörii ympyrää jatkuvasti.

Isn't it funny
how Day by Day
Nothing Changes 
But when You look back
Everything is different


Toivottavasti joku löytää tästä tekstistä sen oikeasti syvällisen tarkoituksen. Astetta suorempana tyyppinä sanottakoon kuitenkin näin: joka päivä, joka viikko ja joka kuukausi (koska helmikuu alkoi ihan just) on hyvä aika aloittaa jotain uutta, jos siltä tuntuu. Onni on oikeastaan vain meistä itsetämme ja toiminnastamme kiinni. Ja jos tuntuu siltä, ettei mitään tarvitse muuttaa - älä muuta. Turha sitä hyväksi todettua mennä sotkemaan.

Meikäläisen uusi alku tälle kuukaudelle ja viikolle on tämä: teen kokeilun Iitan hampaiden harjauksesta (jälleen kerran). Tämän viikon ajan harjaan koiruuden hampaat joka päivä ja vertaillaan sitten sunnuntaina (tai sitten vasta maanantaina) että millaista muutosta on tapahtunut - vai onko?

Käy kurkkaamassa edellinen postaus koiran hampaidenhoidosta täältä.

DSC_6987
DSC_6992
DSC_6993

Iitan mielipide asiasta oli tämä...


Kommentit