Ihana, ihanampi, kevät (tule jo)

Mikään ei saa suomalaisia ulos talvikoloistaan niin tehokkaasti kuin auringonpaiste. Kyseinen valoilmiö on Suomen talvessa niin harvinaista herkkua, että se saa synkimmänkin risukasan kuhisemaan. Oli se sitten keskitalven kaunis ja aurinkoinen pakkaspäivä (jolloin ladut täyttyvät hiihtäjistä ja tienposket vähintään innokkaista koiranulkoiluttajista) taikka tällainen ihanan keväinen ja lämmin päivä, mistä olemme parit viimepäivät saaneet nauttia (jolloin tiet täyttyvät juoksijoista ja muista lenkkeilijöistä). Bongasin tänään myös "kevään" ensimmäiset mopoilijat - ihan kolmin kappalein. Ei sillä, vaikka virallisesti helmikuu kait kuuluu niihin talvikuukausiin, olemme onneksi pääset nauttimaan luonnon lupauksesta keväästä.

Olen niitä ihmisiä, joihin auringonpaiste vaikuttaa suuresti. En välttämättä huomaa sitä talvella muutoin, mutta joka kerta auringon kurkkiessa (kuten tänään ja eilen) on elämä paremmin, hymyilyttää, mikään ei haittaa ja kaikki näyttää valoisalta. Anatomian opiskelukin maistuu ja illalla (ja viikonloppuna) häämöttävää työpalaveria (ja työvuoroja) odottaa (HUOM) lähestulkoon innolla. Olen paljon iloisempi, rennompi, mukavampi ja ystävällisempi ihminen aurinkoisella säällä. 

Tänään lähdin hymyssä suin muutamaksi tunniksi kouluun. Skippasin mukamas tarpeettoman palautteenantotilaisuuden (en ole varma mitä kyseisessä tilaisuudessa edes tehtiin) ja lähdin kotiin jo reippaasti ennen kahtatoista. Bussin odottelu auringon lämmössä jopa 20 minuuttia ei haitannut lainkaan. Käytin koiruuden lenkillä ja lähdin juoksemaan. Illan ohjelmassa onkin vielä syömistä, palaveeraamista, lisää syömistä, elokuvan katsomista (The Theory of Everything) ja lisää syömistä. Ajattelin myös ennen palaveria piipahtaa käymään mummon luona, jos hän vain on kotona.

Tällähetkellä katselen avoimin ja iloisin mielin tulevaan. Seuraava kuukausi tuleekin olemaan jännittävä!

100_3214 100_3893 DSC_0339 DSC_0431
Yläpuoleiset kuvat ihanasta Islannista. Alla macrokuvat tammikuulta 2013. Tänä talvena ei mielestäni ollut yhtäkään tuollaista aurinkoista, kirpsakkaa pakkaspäivää, jolloin kaikki kosteus jäätyy kasvien pinnalle (tai ainakaan en ole ollut vapaalla silloin..)

Kommentit

Lähetä kommentti