Amsterdam Traveljournal - Food

Kaikki meidän ruokailut ei tietystikään tallentunut kameralle, mutta tässä niistä osa. Ilman sen suurempia pulinoita ja hölinöitä (hah, yritys on hyvä)

Join reissumme aikana varmaankin enemmän teetä ulkona kahvilassa, kuin koskaan aikaisemin.

DSC_2044 DSC_2045 DSC_2046

Patat-ranut. Oli joku hieno idea ottaa molemmille omat keskikokoiset. Oikeasti oltaisiin pärjätty varmaankin yhdellä....

DSC_2063 DSC_2064

I wish that one day somebody will look me like I look those french fries (and mayonnaise) #love
DSC_2069 DSC_2071 DSC_2072 DSC_2073 DSC_2075 DSC_2077

Käytiin ekana iltana tapaksilla Joselitossa. Tuo auto tuossa edessä on varmaankin niiden kotiinkuljetusauto :D
DSC_2109 DSC_2115 DSC_2117
Tuossa korissa oleva leipä oli se viimeinen niitti mahalleni, joka illalla hotellilla turposi sellaiseksi pallomahaksi, ettei paremmasta väliä. Et camoon - kaksi palaa leipää. It was too much.. Sen jälkeen en oikeastaan ole vehnäjauhoja sen pahemmin syönyt, mitä nyt pari keksiä eilen ;)

Perjantaina lähdettin etsimään sitä savustettua ankeriasta! Ja se tosissaan löytyi Albert Cuyp Marketeilta (ja olisi varmasti löytynyt myös jostain muualatakin...mutta kuitenkin, osoite: Albert Cuypstraat). Marketti oli vähänniinkuin meidän torit - hirmuisesti kojuja ja oikeastaan tarjolla melkein mitä vain. Me kuitenkin etsittiin ankeriasta. Ja ankeriastahan me löydettiin. 

Tarjolla oli pelkkiä fileitä, ankeriashodari sekä tällainen maistiaisloota kolmella eri tuotteella (ankerias, lohi ja katkarapu). Pelkkiä fileitä en halunnut ottaa, sillä se olisi ollut hirmu tylsää. Ja ajatus hodarista päättyi hodarin sämpylään (eli venhäjauhoihin). 

Savustettu ankerias, eli Gerookte Paling, maistui todella rasvaiselta, oli maultaan erittäin mieto ja täytti kyllä hyvin. Ei se mikään erikoinen ollut, mutta kelpasipa maistella :)

DSC_2431

Näitä vohvelijuttuja on Amsterdamissa kaikkialla. Siis oikeasti, valehtelematta. Ja oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että DO NOT! (Ja arvatkaa turposiko se masu tästäkin venhäjauhopommista). Nämä kuvat ovat ihan hirmu huonot, oikeasti vohvelit näyttivät hyvältä, mutta maku oli tosi laimea. Noh tietysti suklaakastike ja kerma tekee melkein mistä vain hyvää, mutta nämä olivat suuri pettymys. Olisi voinut jättää syömättä. Olisi jäänyt parempi mieli, mutta kai se nyt pitää testata kaikki oman kantapään kautta.... ;)

DSC_2442 DSC_2444

Juustoristeily oli idealtaan kiva. Kuviteltiin, että saataisiin maistella erilaisia juusoja ja viinejä eri alueilta ja eri valmistustavoilla. Mutta ei. tarjolla oli neljä juustopalaa ja muutama sinappi sekä hiukan pähkinöitä ja leipää.

Viiniä sentään saatiin neljä lasillista ja sai valita neljän eri viinin joukosta (kaksi valkkaria ja kaksi punkkua). 

Jokainen varmaan ymmärtää, että oltiin vähän pettyneitä tähän risteilyyn, vaikka se idealtaan olikin kiva. Oltaisiin vain haluttu lisää juustoja. Lisäksi, koska risteily oli illalla, ei kanavistakaan saanut kauheasti irti muuta kuin pimeyttä :D

Mutta ps. juustot kyllä maistui hyviltä. Samoin viini oli ihan hyvää ;)

DSC_2464 DSC_2466 DSC_2479 DSC_2638 DSC_2639 DSC_2646 DSC_2647 DSC_2648 DSC_2658

Käytiin jopa kiinalaisessa, jonka alku- ja pääruoka jäi nälän takia kuvaamatta. Jälkiruuasta sentään maltoin ottaa kuvan. Oli pakko saada friteerattua banaania ja jäätelöä :D
DSC_2659 DSC_2662
Lisäksi saatiin lähtiessä ruusut <3
DSC_2664 DSC_2671 DSC_2672 DSC_2673
Pihville oli päästävä. Vaikka pakko tässäkin sanoa, että olen syönyt parempaakin pihviä :D Meikäläisen ateriassa ollut anjovissoossi oli kuitenkin todella hyvää! Nams!

Almost back to old business: lentokentällä meikäläinen syö salaattia ja smoothieta :D
DSC_2676


Hah, olipa turha postaus... :D

Mutta syötiin ihan hirmuisesti reissun aikana, enkä uskaltanut käydä sen jälkeen muutamaan viikkoon vaa'alla, sillä tuli syötyä epäterveellisesti ja huonosti ja kieltämättä olo oli todella pyylevä ja turvonnut reissun jälkeen.

Mietin myös, että mitä ulkomaalaiset fitnessihmiset oikein syövät, sillä en yhdestäkään kaupasta jossa kävimme löytänyt lainkaan rahkaa. Jugurttia kylläkin, mutta en rahkaa. Ei kylläkään käyty missään isoissa ruokakaupoissa, mutta täällä suomessa saa ihan perus maitorahkaa mistä vain.

Musta on tullut ihan hullu, sillä oli ihana tulla kotiin koska sain syödä rahkaa. Ja se maistui niin hyvältä soossien kanssa :D

Kommentit