Grateful

Olen kiitollinen siitä, että olen tässä muutaman viimevuoden aikana päässyt matkustelemaan ympäri maailmaa ja haistelemaan vieraiden paikkojen tuulia. Suurin kiitos kuuluu vanhemmilleni, jotka ovat vieneet minut paikkoihin, joihin matkustamisesta osa ihmisistä vain haaveilee. Olen päässyt näkemään kaksi upeaa suurkaupunkia, joihin minun ei olisi itse varmaan tullut lähdettyä piiitkiin piiitkiin aikoihin.

Olemme vasta tässä muutaman viime vuoden aikana alkaneet reissailla enemmän. Olemme myös reissanneet kauas ja "suhteellisen pitkäksi" aikaa (2 vkoa). Matkustusnälkäni on vain kasvanut. Annat pikkusormen, niin se vie koko käden. Suunnittelen jatkuvasti uusia seikkailuja ja tutkiskelen ja etsiskelen uusia matkakohteita. Onneksi edessä (vain kahden kuukauden päässä) siintää jo reissu eksoottiseen ja upeaan ja kauniiseen Islantiin!


NYC (2)

Olen nähnyt vapaudenpatsaan ja ihaillut auringonlaskua Empire State Buildingin näköalatasanteelta. Olen nähnyt ihmispaljouden Times Squarella, kokenut New Yorkin hiljentymisen hurrikaanin ajaksi (joka oli onneksi laantunut, mutta tuuli oli silti kova). Olen kävellyt Brooklyn Bridgellä ja matkustanut Yellow Cabillä, sekä käynyt niin monen elokuvan kohtauspaikalla Grand Central Stationilla! Pyöräillyt Central Parkissa, katsellut Broadway musikaalia ja luotsannut seuruettamme metrotunneleissa.

Meidän NYCin matkan kuvapostaukset löytyy täältä.


SYD (3)

Seuraava reissumme vei meidät tuonne kenguruiden ja muiden omituisten (ja ihanien) pussieläinten maahan. Parasta reissussa oli ehdottomasti vierailu Blue Mountainsseilla ja Taronga Zoossa. Oopperatalo oli upea ilmestys, sekä keskipäivän aunrongossa, sekä upeassa yövalaistuksessaan. Joka viikko järjestettiin Darling Harbourissa ilotulitukset, Bondi Beachilla ihmiset surffailivat, kävimme laukkakisoissa, kiertelimme ja kaartelimme, shoppailimme vähän, otimme aurinkoa, nautimme rantaelämästä, kävelimme Harbour Bridgen päästä päähän.

Kaikki Sydney kuvapostaukset löydät täältä.


DUB (1)

Tämä reissu oli ensimmäinen kunnon reissuni pelkkien kavereitteni kanssa. Suuntana oluen ja menninkäisten maa - Irlanti. Maistettiin Guinnessia ja ihastuttiin Bulmerssiin (suomessa Magners) Vierailtiin vaikka missä eri nähtävyyksissä, joita tässä pikkukaupungissa riittää! Dublin on pieni paikka, mutta sieltä löytyy ihan järjetön määrä nähtävää. Meidän to do-listalta jäikin usea juttu tekemättä, kun ei vain keretty. Kaikista parasta matkassa oli ehdottomasti käynti Cliffs of Mohereilla. 
Juotiin parit The Temple Bar pubissa ja laulettiin livebändin tahtiin. Kuultiin ensimmäistä kertaa Drunken Sailor. Meidän reissun ajaksi sattui varmaankin irlannin historian parhaat säät (paikalliset sanoivat jotakuinkin näin: näin hyvät säät on ollut viimeksi kymmenen vuotta sitten). Oltiin reissussa viikko, eikä koko aikana satanut tippaakaan. Ja pilvisiä päiviä oli kaksi.

Irlannin kuvia ja postaukset voit lukea täältä!


THA (3)

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä - lähdettin kaverin kanssa uuttavuotta ja suomen kymyyttä pakoon Thaimaan auringon alle! Kaksi viikkoa syömistä, löhöämistä, auringon ottoa ja uimista paratiisirannoilla. Kyllä suomitytön kelpaa. Parasta reissussa oli ehdottomasti sen rentous: ei ollut kiire minnekkään, ja jos ei nyt tänään jaksettu niin tehdään sitten ehkä huomenna. Yksi hienoimmista hetkistä reissulla oli myös elefanttiratsastus viidakossa! Rakastuin niihin isoihin, mutta lempeisiin eläimiin!
Täydellinen akkujenlatausloma, josta ei kylläkään vauhtia ja vaarallisia tilanteitakaan puuttunut. Tai no, jos vauhti puuttui, niin ei sitä matkaa ilman toilailua ja sattumuksia läpi kuitenkaan saatu.
Hauskaa oli silti ja lähtisin vaikka heti uudestaan!

Thaikkukuvia pääset katselemaan täältä!



Toivon, että pääsisin tänä kesänä jonnekkin ulkomaille, olen parinkin eri tahon kanssa suunnitellut äkkilähdön ottamista. Katsotaan kuinka käy. Onneksi se Islannin matka on ainakin edessä!

Kommentit