Onnellisuus Päivä

Meikäläisestä on hassua, että onnellisuudelle pitää tehdä oma päivä. Kompensoituuko se nyt sitten, että on yksi päivä kun kaikilla on ihan avoimesti lupa olla onnellisia, että muina päivinä ei tarvitse olla niin onnellinen?
Koko jutun ideahan on se, että tänä päivänä ollaan kiitollisia kaikesta mitä meillä on ja "juhlistetaan" omaa onnellisuuttamme - johon pyrkiminen on koko ihmisen olemassaolon syvin tarkoitus.

Meillä oli "männä aikoina" lukiossa kaverini kanssa joku opon kurssi, minkä yhtenä tehtävänä oli listata kymmenen asiaa, jotka ovat tärkeitä elämässään. Sen jälkeen ne piti pistää tärkeyspyramidiin niin, että se kaikista tärkein asia on siellä ylhäällä. Meidän pyramidin huipulle pääsi onnellisuus. Millään muulla pyramidin alempien tasojen asioista - ruoka, ystävät, perhe, matkustus jne - ei ole väliä, jos niistä ei nauti. Onnellisuus on avain asemassa kaikkeen mitä teemme: pitää pyrkiä tekemään asioita, mistä pitää, joiden tekemisestä nauttii ja jotka tekevät sinut onnelliseksi. Vain sinä, ja yksin sinä voit olla onnellinen ja onnellisuus tapahtuu tässä hetkessä - ei huomenna tai ensiviikolla. Jos olet onnellinen, et oikeastaan tarvitse melkeinpä mitään. Ja mitä yksinkertaisimmista asioista, teoista ja jutuista tulet onnelliseksi, sitä helpompi, vaivattomampi ja kepeämpi elämä sinulla on.

Meikäläinen on tässä lähiaikoina panostanut vapaapäivinäni (ja työpäivinäkin) pääasiassa itseeni. Tehnyt niitä asioita, jotka saavat minut onnelliseksi ja tyytyväikseksi. Yksinkertaisuus on ainakin allekirjoittaneella vastaus "onnellisuuden ongelmiin": mikään ei tee onnellisemmaksi kuin se, että saa aamulla nukkua niin pitkää kuin haluaa, syö herkullisen aamupalan, käy aurinkoisessa säässä lenkillä koiran kanssa ja sitten käy salilla tekemässä lempitreeninsä. (suora viittaus meikäläisen tähän päivään) Yksinkertaiset asiat pitäisi olla niitä, jotka tekevät ihmisen onnelliseksi. Se kun saa ensimmäistä kertaa keväällä kaivaa aurinkolasit esiin, koska ulkona paistaa niin kirkas aurinko, kuiva asfaltti, lämmin hymy vastaantulijalta.
Jos sinun onnelliseksi saamiseksi tarivtaan ulkomaanmatka tai vähintään uusi ferrari, kuinka usein voit olla onnellinen? Materialistinen onni on muutenkin katoavaista.
Tietysti on olemassa päiviä kun pomo huutaa töissä, bussi on myöhässä ja jäistä räntää sataa vaakatasossa suoraa silmään, mutta olennaista onnellisuudessa ja sen tavoittelussa on se, että ei kiinnity juuri niihin epämukaviin asioihin. Sen sijaan pitäisi iloita ja olla kiitollinen niistä asioista joita sinulla oikeasti on ja mihin itse voit vaikuttaa. Suhtautuminen siihen jäiseen räntäsateeseen on tärkeintä. Et voi asialle mitään, mutta onneksi sinulla on sentään aivan ihana, uusi ja lämmin toppatakki jollaista olet aina halunnut ja jonka löysit vielä -70% alennuksesta. Tai sitten olet vain aina halunnut kyseistä takkia, ja ah sitä onnea, kun viimein päätit mennä kauppaan ja hirmuisesta hinnasta huolimatta ostaa takin. (ah, se materialistinen onni on kuitenkin aika kiva, aina välillä!)
Ja jos sinulla ei ole jäisessä räntäsateessa kunnon takkia, olet vain tyhmä. Kyllä sen nyt pitäisi täällä suomessa asujan tietää, että sää on vain pukeutumiskysymys ja jokaisen pitäisi osata kylmänä vuodenaikana pukeutua lämpimästi!

Eikö siis keksittäisi jokaisesta päivästä jotain hyvää, jotain mistä olemme kiitollisia ja onnellisia. 

00040002
0000001

Kommentit