Vuosi 2015 Pähkinänkuoressa - Leffat 2015

Viimevuoden tiimoilta julkaisin niinkin nolon listain, kuin Leffat 2014, niin oli pakko tänänkin vuonna paukutella noita nolousmittareiden maximilukemia ja julkaista Leffat 2015-lista. Jeah. Kaikki huutaa onnesta!

Mitä nyt tuossa nopsasti selailin viimevuotisen listan läpi, niin viimevuosi näytti paljon paremmalta ja listaa lukiessa nousi monta sellaista "ainiin, toi oli kyllä ihan huippu pätkä" (mm. walter mitty, rio, how to train your dragon, the other woman, gone girl....)

Siinä missä viime vuonna kerkisin käydä useasti elokuvissa, niinkin usein kuin 49 kertaa, jäi tänä vuonna luku huomattavasti pienemmäksi! Olen ollut kyllä kieltämättä ihan pirun kiireinen, kun ei edes leffassa ole ehtinyt (tai jaksanut) pyörähtää. Tänävuonna tuli katsottua (siis lefffateatterissa) vain 38 elokuvaa, jotka listattuna kuukausittain alla.

Ja kuvat, mistäs muualta kuin, Cavtatista. Hirmuinen reissukuume iski tässä illalla päälle. Onneksi huomenna on lähtö Roomaan! Tänään juuri kavereiden kanssa päiviteltiin sitä, kuinka paljon nähtävää ja tehtävää Roomassa onkaan, eikä ehditä kolmessa päivässä nähdä niistä kuin vain murto-osan.
Ja pakko kyllä myöntää, olen ehkä sillointällöin katsellut joitain reissukohteita ensi kesälle.... Hups... Saa nähdä saanko aikaiseksi lähteä kesällä jonnekkin käymään. Ken tietää, rahatilannehan siihen ei oikeasti antaisi kovinkaan paljoa myöden :D

DSC_7728 DSC_7418 DSC_7625 DSC_7701

(pahoittelen allekirjoittaneen kommenttiraitaa joidenkin leffojen perässä)

TAMMIKUU
1. Paddington - Lontoonreissun jälkeen meidän oli pakko käydä Essin kanssa pahentamassa lontoonvieroitusoireitamme tämän leffan parissa. Ja tämähän oli aivan mahtavan ihana <3 
2. Horrible Bosses 2 - Olen hienoon elokuvalistaani kirjoittanut ":)" mikä kait meinasi, että elokuva oli hyvä. Kauheasti en muuta muista, kuin että siinä oli Chris Pine ja sehän jos mikä on aika kuuma ;)
3. Big Hero 6

HELMIKUU
4. Mortdecai - Johnny Deppin uutuusleffa oli pakko käydä kurkkaamassa, koska sitä väitettiin hauskaksi. Olihan se ihan ok, mutta ei kyllä hymynaamaa listaan ansainnut...
5. Night at the Museum 3 - Muistaakseni nämä tässäkin lähti sinne Lontooseen.. miksiköhän tämäkin käyty katsomassa. Listassa oli leffan perässä hymynaama, joten ilmeisesti diggailin tästä. Hulvaton ja hauska se ainakin oli!
6. Theory of Everything - Aivan ihana! Ihan kyynel vierähti leffaa katsoessa! Ja Eddie Redmayne oli aikas loistava! Innolla odotan hänen uutta elokuvaansa "Tanskalainen tyttö"!
7. The Imitation Game - Benedict Cumberbatch oli tässä hyvä: sille sopii jollaintavalla nuo fiksut, eristäytyneet ja tunneköyhät roolit :D Muutoinkin leffa oli kiva ja hauskaa oli se, että olin juuri ennen elokuvan suomeen rantautumista katsonut dokumentin samasta aiheesta!
8. The DUFF - tarina meikäläisen elämästä. Sai hymynaaman!
+  BONUS (38): Kingsman - oli tosi hyvä ja hauska! Tätä leffaa odotin pitkää ja olin kyllä ihan tyytyväinen ;) Olin unohtanut kirjoittaa tämän ylös, mutta  löysin kalenterista onneksi merkinnän

MAALISKUU
9. Luokkakokous - Muistan, kuinka kavereitten kanssa ehkä pienessä darrassa turunreissumme yhteydessä käytiin katsomassa tämä. Ja oli se hauska ainakin.
10. Miekkailija - Äitin ja mummon kanssa käytiin katsomassa tämä pätkä ja oli kyllä hyvä! :)
11. Still Alice - Äitin kanssa meillä ilmeisesti oli leffakuukausi, kun käytiin ihan kaksi elävää kuvaa katsomassa! Wou! Ja tämän Still Alice oli aivan loistava!

HUHTIKUU
12. Into the Woods - tämä oli jättisuuri pettymys, enkä oikein pitänyt siitä lainkaan... chris pine sai kuitenkin hymyn huulille, vaikka meikäläistä nauratti kaikista eniten vieressäni istunut naisporukka, jotka kovaan ääneen räkättivät lähes kaikelle, mitä elokuvassa taaphtui... ;)
13. Cinderella
14. Late Lammas
15. Fast and Furioius 7 - Jaah, meikäläisellä hetken löi tyhjää, että mites tämä fast oikeen meni... Muistan kuitenkin sen, että arvasin ja osasin sanoa leffaseuralleni lähestulkoon kaikki seuraavana tulevat replat sekä tapahtumat, niin ennalta-arvattava ja stereotyyppinen oli tämä pätkä! :D
16. Avengers - Age of Ultron - Vaikka hirmuinen Avengers (ja ylipäätään Marvel) fani olenkin, jätti tämä minut jollaintapaa kylmäksi ja erityisen pettynyt olin Lokin poissaolosta ;) Kuitenkin ihan katsottava pätkä!

TOUKOKUU
17. Hot Pursuit - Ihan huvittava komedia. Sofia Vergara on aika cool muija! ;)

KESÄKUU
18. Pitch Perfect 2
19. Mad Max - Uujee mitä räiskintää. Ja Tom Hardy... Ahhh..
20. Spy - Tämä oli tosi hauska!!

HEINÄKUU
21. Magic Mike XXL - Suuri pettymys. Itse loppushow-kohta oli ihan jees... Vaikka ei sillä, ihankuin mitään järin suurta olisin odottanutkaan edellisen elokuvan tiimoilta...
22. Minions
23. Ted 2 - sama tedmeinkinki kuin ensimmäisessä leffassa jatkuu.. hiukan se mila kunisin poissaolo häiritsi, mutta meni se näinkin!

ELOKUU
24. Self/Less - Tämä oli idelataan hyvä, mutta toteutus oli huuuuuuono!
25. Loma - hassunhauskaa komedia jälleen. naureskelin kyllä, vaikkei tämä oikeasti mikään superhyvä olekaan...
26. Elämältä Kaiken Sain - Olin positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvä tämä oli. Kenenkäs muun, kuin mamman kanssa elokuvissa ;)

SYYSKUU
27. Ihan Yössä - Ihan hauska ja huvittava komedia, niin se rakkaus vain voittaaaa....
28. Inside Out - HYVÄ!
29. Koodinimi U.N.C.L.E. - Armie Hammer <3 <3

LOKAKUU
30. Napapiirin Sankarit 2 - Tykkäsin ensimmäisestä osasta hirmuisesti, eikä tämä järin paljon kylmemmäksi jättänyt!
31. Yksin Marsissa - Erittäin positiivinen ylläri, vaikka kertookin yhden miehen yksinäisestä olosta muutaman vuoden ajan marsissa...
32. Onneli & Anneli Talvi - huah... Waste of my Time...
33. Hotel Transylvania 2 - Tämä onneksi oli hauska!

MARRASKUU
34. 007 Spectre - Family time. Ihan jebajees, vaikka ehkäpä tuo bondi on mennyt  hiukan hifistelyksi ja lisäksi en pidä siitä, että "salainen" agentti julkisesti räiskii menemään, ollen kaikkea muuta kuin salainen...

JOULUKUU
35. Legend - Kuten aiemmin jo mainittu: Tom Hardy!!
36. Nälkäpeli: Matkijanärhi - osa 2 - Tää oli aikas jännä! Hui! Mutta musta jotenkin paljon selkeämpi, ei niin pitkästyttävä ja diippi kuin kirja, joten diggailin!
37. Black Mass - Ei ehkä ihan oman tyylinen, mutta raaka ja raju kertomus ganstereista. Mulla ilmeisesti joku gansterikuukausi... ;)


Sellainen setti tälläkertaa. Veikkaan että leffassakäynnin vähäisyyteen vaikuttaa yhden ja toisen muuttujan lisäksi se, että olen katsonut aikas paljon netflixiä vapaa-ajallani... ;)

Kommentit