Vuosi 2015 Pähkinänkuoressa

Joulun jälkeen kaikissa blogeissa yleensä ajaudutaan miettimään mennyttä vuotta, sen iloja ja suruja sekä saavutuksia. Koska me ihmiset olemme laumaeläimiä, niin myös minä aion tehdä niin: nyt käydään läpi millainen oli meikäläisen tylsääkin tylsempi vuosi 2015! Jeah! 

ps. vuosi 2013 tiivistettynä TÄÄLLÄ!
pps. vupsi 2014 tiivistettynä TÄÄLTÄ!
pps. löysin jopa vuoden 2012 tiivistelmän. Klikkaa TÄSTÄ!
ja ppps. en kestä! Kyllä tavat on tiukkaan juuttuneet: vuoden 2011 postaus luettavissa TÄMÄN linkin takaa!

Jos näistä linkeistä ei ole teille muuta iloa, niin voi ainakin analysoida kirjoitustyylini muuttumista (tai muuttumattomuutta?)... Ainakin tämänvuotinen pähkinänkuori postaus on visuaalisesti erittäin ruma, jos ei muuta.... :D



TAMMIKUU
DSC_6992 DSC_0058
Tammikuussa yritin blogin osalta tsempata ja oikein kovasti kirjoittaa erilaisia rustauksia tänne blogin puolelle. Yritys onnistui suhteellisen hyvin ja blogiin tuli rustattua yhteensä neljatoista kertaa. Hei jessus! Aikas mageeta!

Tammikuussa bloggailtiin Ellin kanssa, eikä ole keritty sen jälkeen tehdä sitä uudestaan. Pohdin myös naiseutta sekä ihmisvihaani, uudenvuodenlupauksien turhuutta. Kerroin teille asioita, joissa olen oikeasti hyvä sekä astetta epäonnistuneemmasta hiihtoreissusta, kun eihän täällä etelässä edes kauheasti ollut lunta...

Kävin risteilemässä parin kaverini kanssa
Kävin myös ensimmäisissä kunnollisissa opiskelijabileissäni (olen aiemmin vain käynyt eri approissa), pelkästään sen takia, että sieltä sai pimeässä hohtavan haalarimerkin... Ja sehän oli sitten sellainen astetta huonompi idea.

- - -

HELMIKUU
DSC_0373 Helmikuussa hyvästelin yhden kaverini, kun hän lähti vaihtoon niinkin kauas kuin Chileen. Nyt hän on ollut jo pitkän aikaa takaisin ja aika tuntui kuluneen niin nopeasti...! Kävin talven ainoan kerran luistelemassa, minkä jälkeen oli pakko saada pizzaa!

Kävin kuvaamassa kaverini pikkusiskon Wanhojen Tanssit sekä kirmaamassa Manic Runissa. Ostin myös itselleni uuden puhelimen vanhan sanoessa itsensä irti. Pohdin myös sitä, mitä blogini on ja ei ole, tein persoonallisuustestejä ja kaiken pimeyden keskellä odotettiin kevään saapumista!





- - -

MAALISKUU
DSC_0705 Maaliskuussa meikäläisen elämä muuttui jonkin verran yksinäisemmäksi, kun muutin omaan kotiin. Kämppään ostettiin sitten kaikkea, sitä puunattiin ja laitettiin. Ja tietysti säädettiin ties mitä kaikkea HOASin kanssa... Käytiin myös ihan huippu porukalla kaverin luona Turussa ja meillä oli ihan mahtiviikonloppu!

Käytiin äitin ja Joonaksen kanssa katsomassa Sirque Du Soleil. Pidettiin ihanan duunikaverini kanssa babyshowerit ja käytiin syömässä <3

Meiläläsellä oli myös pitkästä aikaa hyvä päivä töissä ja perinteiseen tyyliin kirjoiteltiin onnellisuuden päivänä onnellisuudesta.



- - -

HUHTIKUU
DSC_0201 DSC_0124
Pääsiäisenä porukat lähti sukulaisiin Joensuuhun ja meikäläinen toimi talonvahtina ja koiranhoitajana. Ja teki töitä...

Järjestin muutamaankin otteeseen erilaisille porukoille tupaantulijaisia (ja meikäläisen kaverit on ihan mahtavia. Meillä oli oldies but goldies porukan kanssa tajunnanräjäyttävät bileet!) ja käväisin Laitakadun Approssa. Juopottelun tasapainoksi kävin myös juoksemassa Väriestejuoksussa. Sekä tiestysti Vappu, jota vietin kaverin rooftop partyissa, joista lähdin ajoissa mennäkseni seuraavana päivänä töihin. #storyofmylife

Huhtikuussa blogiin kirjoiteltiin pääasiassa kuvapostauksia Iitasta ja orastavasta keväästä.

- - -

TOUKOKUU
101_0322 101_0314
Menin elämäni ensimmäiseen toimintaterapiaharjoitteluun.
Vietin minionleffa iltaa, kun katsottiin kavereiden kanssa itse ilkimykset.
Äitienpäivänä mentiin porukoitten, serkun perheen sekä mummon kanssa syömään.
Avasin myös kesän mökkiputken, kun käväisin mökillä. En ihan muista, mutta todennäköisesti heitin myös talviturkin. Tai sitten en. Hyvin mahdollista sekin...
Pääsin lomalle koulusta, mikä oli aikas jebajees!
Veljeni sekä serkkuni valmistuivat koulusta, joten juhlittiin hiukan heidän valmistujaisissa.

Blogi jäi vähälle huomiota ja kirjoittelin nostalgisen valmistujaispostauksen, jossa ihmettelin ajan kulumista.

- - -

KESÄKUU
DSC_8826 DSC_8611
Kesäkuussa tajuttiin jotain ihan yksinkertaisia juttuja, ylistettiin ihan parasta reissukamua sekä tietysti ryvettiin naismaisissa ongelmissa: nimittäin tukkapulmissa.

Ja tiestysti kaikista ihanin: Reissu Kroatiaan, Cavtatiin! (ps. ihan hirmuinen ikävä takaisin, etenkin kun katselin näitä kuvia)
Sen lisäksi oli mm. (edelleen) "tupaantulijais" kaffittelua, kaverin parvekkeen avajaisia, Juhannus (ja erittäin kova tuiteri) mökillä sekä serkun rippijuhlaa.

- - -

HEINÄKUU
DSC_9709 DSC_9675
Heinäkuussa ryvettiin ulkonäkö ongelmissa, nautittiin kesälomasta sekä pohdittiin elämän tarkoitusta. Meillä oli myös firman kesäkekkerit, hauskuutettiin kylässä olevia sukulaisia ja syötiin paljon, käytiin äitin kanssa katsomassa Veetiä sen synnyinkodissa ja hengailin aika paljon mökillä (remppaa, mustikanpoimintaa) sekä ostelin hirmuisesti tavaraa Veetille.

- - -

ELOKUU
DSC_9992 DSC_9754
Elokuussa tapahtui vaikka mitä: Tehtiin iskän kanssa meikäläiselle hylly valmiiksi. Blogi ja meikäläisen elämä täyttyi (mistäs muusta kuin) mamman elämän ilosta ja päivien valosta - Veetistä, kissan muuttaessa viimein minun luokseni. Ja hirmuisesti porukkaa kävi katsomassa ja ihailemassa Veetiä <3  Kävin (jo edellä mainitun) duunikaverini luona katsomassa aivan ihanaa pientä babyä <3 Lomalainen (eli minä) lähti maalle myös moikkaamaan mummoani (ja otin mukaan myös veljeni, toisen mummoni sekä tätini). Veeti myös joutui pääsi ensimmäistä kertaa eläinlääkäriin. Kävin hirmuisen pitkällä pyörälenkillä duunikaverini kanssa. Tein loppukuusta myös pienoisen elämänmuutoksen ja vaihdoin ratsastusryhmääni.
ps. katsokaa nyt kuinka pieni se on ollut <3 Liikaa sydämiä

- - -

SYYSKUU
2015-10-21_10-48-41 Syyskuussa käytiin Veetin kanssa mökillä totuttamassa kissaa mökkielämään ja allekirjoittanut täytti jälleen vuosia ja kaverini järjestivät minulle yllätyssynttärit! Tavattiin myös eräät saksalaiset vaihto-opiskelijat, joille sitten loppuvuoden mittaan yritettiin esitellä suomen hienouksia (mm. saunomista ja kylmässä vedessä uimista, meikäläisen synttärit sekä erilaisia dinnereitä) Blogin puolella kirjoitettiin (tiestysti) Veetistä sekä harrastuksien tärkeydestä.

Meillä oli kahden kaverini kanssa liput Nickelbackin keikalle, mutta laulajan terveysongelmien vuoksi kyseinen keikka peruuntui.

Suunniteltiin ja pistettiin myös toteutukseen tytysyjen kanssa eräs uudenvuoden suunnitelma. Mutta siitä lisää kohdassa 'joulukuu'



- - -

LOKAKUU
IMG_20151011_144701 IMG_20150929_132414
Lokakuussa taaphtui vaikka mitä (ei kyllä mitään järin suurta!): Juhlittiin serkkuni muuttoa. Oli Limeksen Appro (ja sen jälkeisenä aamuna kahdeksalta tentti koulussa...) Oli ElaShow (joka oli ihan huippu!!!!) ja kävin kaverini kanssa heppailemassa hänen äitinsä luona. Minulla oli viimeinen vapaa viikonloppu 10.10 ja viimeinen vapaapäivä edessä alkaneen hirmuisen työ ja koulu ja harkkaputkea ennen. Seuraava vapaapäiväni olikin sitten 15.12! Puuhailinkin siis loppuvuoden ihan hirmuisesti kaikkea ei-ehkä-niin-mukavaa, mutta ehdittiin myös lokakuussa järjestää Rusan Kerma Kekkerit veljeni, kaverini ja hänen veljensä kanssa - ollaan kaikki täältä rusalta ja tarvittiin niinkin huono tekosyy kerääntyä yhteen juomaan ja muistelemaan menneitä.

Lokakuun puolenvälin tienoilla minulla myös alkoi elämäni toinen toimintaterapiaharjoittelu, josta pidin erittäin paljon. Kävin kirjamessuilla, dinneröimässä yhden jos toisenkin ihmisen kanssa (sekä ulkona, että ihan vain jonkun/minun luona), vietin peli-iltaa, kävin Ateneumissa...

MARRASKUU
thumb_DSC_0725_1024 DSC_0251
Marraskuu alkoi Iitan ja Axun yhteis 10v -synttäreillä. Ja jatkui Serkusten Pikkujouluilla. Ja firman pikkujouluilla. Näin kavereita minkä ehdin (en järin paljon, mutta siihennähden, että kävin töissä ja harjoittelussa, on luku minusta ihan ok). Leikkasin (leikkautin) tukkani uuteen uskoon - sivusta ihan superlyhyeksi ja otsatukka takaisin! Pidin ihka ensimmäistä kertaa harjoittelussa omia terapiatapaamisia (jännää!) Pyöräni korjautettiin ja pääsin ajelemaan lähes tuliterällä pelillä. Oli kaverin synttärikekkerit. Ja töitä.

Olin ihan pirun väsynyt ja vain odotin, että lunta sataisi. Päivittelin sitä kuinka pikku kissanpentuni on jo niin iso ja käytin sen leikkauksessa.

- - -

JOULUKUU
DSC_0187 DSC_0967

Joulukuu ja Veetin Adventtikalenteri pämähti päälle niin että oksat pois! En ihan ymmärrä, kuinka jaksoin kaiken kiireen keskellä vielä kehittää jotain joulukalenteripostauksia. Ja sen kyllä huomasi postausten laadussa.

Käytiin saksalaisten kanssa saunomassa. Oli Kaija Koon keikka (AWESOME!). Harjoitteluni saapui päätökseen ja pääsin (ainakin omasta mielestäni) ansaitulle lomalle. Oli synttäreitä ja miitinkejä kavereiden kanssa. Hirveästi kaikkea puuhaa.

Joululahjaksi tilasin itselleni Daniel Wellingtonin kellon (rakkauspakkaus) ja töistäkin saatiin joululahjaksi tilata itsellemme jotain. Koko joulukuu oli hirmuista härdelliä ja säätämistä aikataulujen kanssa. Piti tehdä sitä, tätä, tota ja ehkä vielä sellaista, ja mennä sinne, tänne ja tonne. Elin aikalailla kalenteri kädessä ja mitään ylimääräisiä tapaamisia ei vain olisi pystynyt järjestämään, mutta järjestin ne silti. Muutoinkin tehokkuuteni asioiden organisoinnissa pääsi taas loistamaan ja taputtelin joulun ohi erittäin mallikkaasti.

Joulun jälkeen koittaa niin nopeasti Uusi Vuosi ja uudet kujeet. Ja tämä mimmi kavereineen kujeilee Roomassa! Pakataan tytsyjen kanssa kimpsut ja kampsut ja lähdetään litkimään viiniä, vierailemaan Vatikaanissa sekä ihailemaan Colosseumia.

arkihaaste5.2



Näin loppuvuodesta eämä tuntuu taas jatkuneen vain tasapaksuna pötkönä, ilman että muutosta aikaisempaan olisi tapahtunut.

Jotain kuitenkin on sattunut. Vuoden kohokohdat olivat ehdottomasti Muutto, Cavtat, Veeti ja edessä vielä siintävä Rooma. Isona boonuksina sitten kaikki muu. Sekä hyvä että paha. Vuoteen mahtui iloa ja naurua, mutta myös pettymystä, surua (vähän myös kyyneliä) sekä paljon, paljon, paljon väsymustä. 

Etenkin nyt tämän syksyn ja alkutalven voisi tiivistää näin: kiire ja väsymys. Olen sekä töissä että muutamien kavereidenkin kanssa vääntänyt kättä ja keskustellut pitkät pätkät omasta jaksamisestani. Kesällä elin rahaongelmien kanssa kädestä suuhun periaatteella. Koulun kanssa oli stressiä ja paineita. Ja nyt joudun vielä maksella kelalle takaisin opintotukia.

Jollaintapaa sitä kuitenkin saatiin rutistettua tämänkin synkän loppuvuoden läpi ja elossa ollaan. Edelleen. Saa nähdä mitä vuosi 2016 tuo tullessaan. Mainetta ja mammonaa, rikkautta ja rakkautta vaiko sitten ihan vain sitä samaa paskaa, mutta kuitenkin ihan mukavaa, elämää kuin tähänkin asti.

Ainakin jos minulta kysytään niin voisin ottaa tuon rikkautta ja rakkautta ;) Kun en minä joulukalenteri-arvastakaan mitään voittanut..... :D

Kommentit