Artsy April (vol 1)

Ajattelin luoda tällaisen mukamastaiteellinen huhtikuu -sarjan: Artsy April.
Tämän kuukauden teemana on siis taiteilu. Tai no, ainakin yrittää olla. Saas nähdä kuinka tämän kanssa käy. Mutta aina on hyvä kokeilla.
Kuten olen sanonut, mun taiteellisuudella on kausia. Välillä inspiroi liikaakin, sitten tulee kausi, jolloin pelkkä tyhjän paperin näkeminen aiheuttaa melkeimpä kylmiä väreitä. Hyrr!

Toivottavasti tällainen "teemakuukausi" saa tuulta purheisiinsa. Mun huima tavoite on siis saada aikaiseksi ainakin neljä taidepainotteista postausta tämän kuukauden aikana. Yksi per viikko siis. Taiteella on meikäläisen tapauksessa laajat määritteet. Mutta ihan pelkkiä Iitan kanssa lenkillä otettuja valokuvia en nyt hyväksy tähän sarjaan kuitenkaan. (vaikka kuvausintoniKIN on ollut miinuksen puolella tässä viimeisen... ömm.. ikuisuuden)

Katsotaan mitä saan aikaiseksi. Tarkoitus olisi ainakin tehdä omista lempparitöistä (jälleen kerran) jonkinmoinen esittelypostaus (yhden olen jo aiemmin tehnyt, mutta se on melkein pari vuotta vanha) ja esitellä vaikkapa sellaisiakin töitä, mitä en ole aikaisemmin julkisuuteen tuonut. Faktahan on se, että meikäläisellä on varastossa, mökillä, kaapin nurkissa, täällä meidän kodin seinillä, jossain piilossa, lahjaksi annettuna ja niin eespäin ihan valtava määrä erilaisia teoksia. En ole kuitenkaan tajunnut ottaa kuvia melkeinpä mistään lahjaksi antamistani töistä, mikä näin jälkikäteen harmittaa.

Tämän ensimmäisen Artsy Aprilin teemana on kuitenkin Paperinleikkaus.
Hurahdin paperinleikkaukseen varmaankin puolitoista vuotta sitten, minkä jälkeen leikkausinnostus on ollut vaihtelevaa. Uuden tyylin innostus laantui, minkä jälkeen tuli tauko viime jouluun saakka, kun tehtiin äitin kanssa paperinleikkaustyylillä joulukortit. Nyt olen taas löytänyt tämän ihana taktiikan ja tehnyt viimeaikoina muutanan isomman ja aikaavievemmän projektin. Olen myös väsännyt useat äitienpäivä, rippi, syntymäpäivä, ja ties mitä muuta, kortteja tällä "taiteenmuodolla".

Tässä esittely muutamasta uusimmasta töherryksestä, ja pari vanhempaakin.

DSC_2693

DSC_2692DSC_2691

Tämä juokseva hevonen syntyi eilen illalla erään kokeilun tuloksena. Olen ennen tehnyt leikkauksia mallin avulla, tällä kertaa otin malliksi valokuvan, josta sitten leikkasin itse parhaaksi näkemistäni kohdista, jotta saatiin hevoselle muoto "varjojen avulla". Ajattelin tehdä kyseisellä tyylillä vielä toisenkin juoksevan hevosen, jotta tällekin saataisiin sitten kaveri. Tämä on varmaankin niitä töitä joka pääsee seinälle omaan kämppään "sit ku mä muutan". Tykästyin todella paljon tähän!
Aikaa tämän tekemiseen meni hiukan yli 1,5 tuntia.

---

DSC_2694

DSC_2697DSC_2698

DSC_2699

Tämä pöllökolmikko on ollut noin vuoden kestävä projekti. Kaikki alkoi, kun näin tuon kuvan. Halusin siitä ehdottomasti itselleni taulun. Aivan hulluna tyyppinä aloin haaveilla pöllosarjasta: eli kolme pöllöä vierekkäin. Eri väreillä tehtynä. Ensimmäisen yksilön (musta) tein yhdeltä istumalta ja aikaa meni ainakin kolme tuntia (en muista tarkkaan, sillä siitä tosissaan on se vuosi. Kauan siinä meni ja sormi tuli kipeäksi) Toinen yksilö (punainen) syntyi sitten hiukan hitaammin. Useamman päivän projektina. Sama juttu oli sinisen kanssa. Punaisen ja mustan tekemisen välillä oli aikaa ehkä pari kuukautta, mutta viimeinen pöllöyksikön sain aikaiseksi tehdä vasta viime kuussa.
Tämä on niin pientä näpertämistä, että hermothan siinä meinaa välillä mennä. Mutta kärsivällisyys palkitaan ruhtinaalisesti. Nämä ovat nimittäin aivan upean näköisiä. Niin yksityiskohtaisia, pieniä ja tarkkoja ja ihanan pelkistetyn kauniita.
(itsekehu on paikallaan aina välillä.. eikö niin?)

---

DSC_2703

DSC_2702DSC_2704

Tämä hevonen sai ajatuksensa devianartista löytämäni "kelttiläistyylisen" tatuoinnin pohjalta, jota modifoin hiukan paperinleikkaukseen sopivaan muotoon (eli niin, etteivät hevosen "linjat" leikkaa toisiaan, sillä muutoin meikäläisellä olisi äkkiä edessäni pelkkä paperi, jossa on hevosen mutoinen reikä)
Tästä tuli todella kiva ja mukavan simppeli. Tämän tekeminen oli tuon pöllön jälkeen todella mukavaa. Muutoinkin tämä oli sellainen "näin upean kuvan ja siitä oli vaan pakko toteuttaa idea"- tapaus, joita meikäläiselle harvoin tapahtuu.

---

DSC_2706

DSC_2707DSC_2709

Tämä täysin "leikkaaliimaa" kopioitu (leikkasin siis suoraa mallin mukaan) kiinalaisen paperinleikkausken inspiroima tiikeri on yksi kestosuosikeistani. Ja ainut näistä tässä postauksessa esitetyistä töistä, joka oikeasti on jo tällähetkellä meikäläisen huoneen seinällä. Muut vasta odottavat seinälle pääsyä, vaikkakin pöllötyö on päässyt jo kehyksiinsäkin. Tässä on sitä yksityiskohtaa, kiemuraa ja kuitenkin yksinkertaista ja pelkistettyä selkeyttä, mitä rakastan paperinleikkauksessa. Onnistuin jopa tekemään nuo "karvat". Tämän tekemiseen kului myös aikaa aikas paljon ja tein koko työn yhdellä istumalla, yhdellä kertaa. Tämä on joku viimevuoden väsäys. Valmistui varmaankin tuossa vajaa vuosi sitten. 
Jos nyt on pakko sanoa jokin aika, mikä tämän tekemiseen meni, niin annetaan vaikka 2-3 tuntia.

---

DSC_2710

DSC_2711

Tässä on äidilleni tekemä äitienpäiväkortti. Hertta kuningatar. Suoraa kopiointi eräältä paperinleikkaussivustolta (hyi minä, pitäisi käyttää omia ideoita, mutta muut ovat vain tehneet niin upeita töitä ennen meikäläistä). Kuka huomaa pienen virheen?

---

Tässä alla myös pari korttia, jotka olen joskus tehnyt. Vihreä on siis peura, jonka leikkausrippeitä käytin sitten vielä hyväkseni luodakseni "kohokuvioita" otuksen ympärille. Leijonan taustaan sitten taas on myös maalattu hiukan väriä. (kuvat vanhassa, toimimattomassa instagramissani)


Kommentit