Artsy April (vol 5)

Petyin hiukan tämän postauksen toteutukseen. Tästä piti tulla sellainen wau-postaus.

Tämän aiheena on siis kehittyminen. Sitä omaa kehitystään ei järin paljoa huomaa. Jollei vertaile tarpeeksi pitkällä aikavälillä.

Itse otin tällä kertaa aiheeksi Iitan piirtämisen. Joskus en osannut piirtää borderterreriä järin hyvin. Sitten lopetin niiden piirtämisen kokonaan. En tiedä mikä kyseisen koirarodun piirtämisessä oli niin vaikeaa, että oikeasti välttälin niiden piirtämistä. Mutta, tässä vuosien varrella on tullut tehtyä useita ja taas useita Iitapiirrustuksia, joiden tämänhetkisistä olinpaikoista minulla ei ole mitään hajua. Tiedän ainakin sen, että mökillä minulla on huoneeni seinällä yksi kiva hiilityö koiruudesta. Kotona meillä on seinällä myös muutama "eri aikakauden Iita", jotka nyt pääsivät tähän postaukseen vertailukohdiksi.

(ps. klikkaa kuva suuremmaksi)

kehityskaariko
Iita
Hiili, a3
  
***
2007 - eli kun olin seitsemännellä luokalla, koulussa tehty työ. Tällätavalla myöhemmin työtä katsellessa ei voi muuta kuin nauahtaa. On tuo aika mielenkiintoisen näköinen. En yhtään ihmettele, miksi lopetin hetkeksi borderterrierien piirtämisen.
2009 - En tiedä miksi, mutta pidän tästä yksinkertaisesta ja ympäripyöreästä ja suuripiirteisestä jäljestä, mikä tässä työssä on.
2013 - tämän nollaysi ja yksikolmonen välissä on kyllä tehty paljon iitapiirrustuksia, mutta en yhtään tiedä missä ne saattaisivat olla, etenkin kun tähän halusin ottaa a3 kokoisia töitä. Tämän yksilön kuitenkin tein sekä hiilen, että valkoisen hiilikynän avulla. Iitan enä on jollaintapaa vaalea ja kulunut, muistaakseni työhön ostui jokin (esim sisällä pompoteltu pehmeä jalkapallo) mikä pyyhkäisi väriä nenukasta. Itse pidän tästä erittäin paljon.
2014 - Tämän uusimman (viimeviikolla tehdyn) ja viimevuotisen työn tyylissä ja tekniikasa ei ole järin paljon eroa. En jaksanut kaivella kauheasti kuvia, niin jäi harmittamaan, että Iitan simät ovat vain tuollaiset ilmeettömät mustat aukot, kun varjot kuvassa olivat niin jyrkät, enkä jaksanut alkaa säätämään omaa visiotani silmistä, vaan tein suoran kopion kuvasta.

Loppupäätelmä - pitäisi ehkä tehdä useampikin tällainen vertailujuttu. Ja ehkä sitä jotain kehitystä on tuossa seitsemän vuoden aikana tapahtunut. Ja ainiin, en ollut järin tyytyväinen tuohon uusimpaan teokseen. Iitan naamasta tuli jostain syystä todella outo..
Pahoittelen myös erittäin huonolaatuisia kuvia. Ei mikään töistä oikein pääse oikeuksiinsa...

Kommentit