DiettiSafkaa: Tosiäijän pizzapohja

Aina kun joku tuttuni kuulee, että olen ”fitness”dietillä (ruokavaliolla), heidän ensimmäinen kuvitelmansa on, että syön vain rahkaa sekä kuivaa riisä ja vielä kuivempaa kanaa. (Noh, rahka meni oikein) Viimekerralla diettaillessani, tein muutamaan otteeseen ruokavalion mukaisen safkan minulle ja kaverilleni. Heidät yllätti se, että meikäläinen ei tosissaankaan puputtanut vain sitä salaattia sekä kuivaa riisiä, vaan oikeasti hyvää (noh, se on tietty makukysymys) sapuskaa, jonka jälkeen ei ollut nälkä (paitsi välillä, heh).

Vaikka olenkin joskus vannonut - ja vannon edelleen - ettei blogistani koskaan tule fitnessblogia, ajattelin kuitenkin jakaa muutaman meikäläisen kokkailu(kokeilun) teidän kanssa. Olen ottanut milloin mitäkin reseptejä ja niksejä käyttööni ja modifoinut niistä ruokavalioon sopivat.

Ruuanlaittoni on ympäripyöreää ja tapahtuu täysin mututuntumalla, oikeista ruunalaiton säännöistä välittämättä ja niitä auttamattomasti kierrellen. Ohjeiden ja ruoka-aineiden määrät ovat aina ympäripyöreitä – myös sellaisella ”mikä tuntuu hyvältä” määrällä. 



Tosiäijän Pizzapohja
eli pizzapohja meikäläisen makuun

Sori kasvissyöjät ja lihanvastaiset - tää ei todellakaan ole teille.

Selailin internetin ihmeellistä maailmaa ja kohtasin Go Eve Go-blogin ja ihastuin hänen resepteihinsä. Kaikkien herkkujen joukosta löytyi myös tämän pizzan ohje. Ja pakkohan meikäläisen oli tarttua tähän. Kuten olen aimmin sanonut, olen hirmuinen pizzafani, joten en voinut olla ihastumatta ajatukseen proteiinipitoisesta, vähähiilihydraattisesta pizzasta. 

Kukkakaalipohjapizzan ohje on täällä blogin puolella jo aiemmin esitelty, mutta en pidä kukkispizzan pohjan rakenteesta. Tällä ohjeella pohjasta tulee huomattavasti "pizzamaisempi" ja kiinteämpi. Ja suutuntumakin on enemmän normipizzamainen (vaikka maku tietysti eri).

Pohja
400 g kalkkunan/kanan jauhelihaa 
1 kananmuna
mausteet (cayenepippuri, jauhelihamauste, broilerimauste)

(itse käytin ensimmäisellä kerralla tehdessäni kanan jauhelihaa, koska kalkkuna oli kaupasta shoppailureissullani loppu, seuraavalla kerralla täytyy kokeilla kalkkunanjauhelihaa pohjaan. En ole koskaan aiemmin käyttänyt kananjauhelihaa ruuanlaitossa, joten yllätyin kovin, kuinka vaaleaksi pohja jäi.

Toisella kokeilukerrallani tein pizzan taas kalkkunanjauhelihasta.)

Levitä seos pellille ja paista 200°C n. 10-20 min. (ensimmäisellä kokeilukerrallani tein monta pientä pizzakakkua pellille - kukkakaalipizzan valmistuksesta viisastuneena - mutta tämä resepti toimii mielestäni paremmin niin, että levittää pizzapohjan yhtenäisenä pellille)


Täytteet
täytä miten lystää.

Itse laitoin ensimmäisellä kerralla täytteeksi 
paprikaa 
tomattia
punasipulia
1 paketti kalkkunapekonia
n. 120 g mozzarella juustoraastetta 

Toisella kokeilukerralla täytin pizzan
paprika
sipuli
kanttarelleja
100 g kanaa
purkillinen ananasta
n. 55 g mozzarella juustoraastetta (jäi siis yli edellisestä pizzanvalmistuksesta)

(Käytin myös juustoraastetta koska pizza on erittäin vähärasvainen. Juustoraasteen voi tietysti halutessaan jättää pois ja korvata/korvata osittain laittamalla valmiin pizzan päälle pinjansiemeniä, avokadoa jne. Eli ihan oman maun mukaan mennään)

Pizza uudestaan uuniin. 

Tarjoilin pizzani rucolan kanssa.

DSC_3785 DSC_3787
DSC_3800 DSC_3801
DSC_3802 DSC_3803


Itse jaoin ensimmäisellä kerralla "kanapohja"versiota tehdessäni pizzan viiteen osaan (koska päälliseen tuli myös lihaa). Näin ollen...

Yhdessä palasessa on n. 200 kcal (tällä ohjeella ja määrillä)
R 9,6g H 2,8g (!!) P 26,6g

Toisella kerralla tein pohjan siis kalkkunanjauhelihasta, mutta vaikka laitoin pizzan päällekin vielä kanaa, jaoin pizzan silti vain neljään osaan (koska laiskuus iski, enkä jaksanut alkaa kikkailemaan pizzaa viiteen osaan. Ja tbh halusin syödä enemmän!) Tällätavoin tehtynä... 

Yhdessä palasessa n. 260 kcal
R 11,8g H 11,4g (kiitos ananaksen) P 32,2g (aika hulppea määrä prodea, mutta onpahan ainakin täyttävää!)

Kommentit