Hitaat aamut

Screenshot_2016-09-23-17-20-13 Screenshot_2016-09-23-17-20-03
Snapchat-2933158356177460913 Snapchat-4369939047025969791 
  Kiirettömät ja hitaat aamut ovat ehkä parasta mitä tiedän.

Vaikka olenkin niitä ihmisiä, jotka rakastavat olla tuotteliaita ja aikaansaavia. Ja nautin suunnattomasti lähestulkoon minuuttiaikatauluista sekä niistä päivistä, kun kalenteri on aamusta asti täynnä ohjelmaa ja saa painella tukka putkella menemään.


Snapchat-1580800017976995690 Snapchat-7239314100482837318 Snapchat-3091341951846055367
Kävin torstaina aamusta juoksemassa ja kokeilemassa syntymäpäivälahjaksi saamani flipbeltin! Vyö toimi hyvin ja oli todella kätevä! Muutoin pukeutuminen oli ninjatyylinen. 
When I exercise I wear all black. It's like funeral for my fat.
 Torstai oli muutoinkin tehokas päivä: aamusta pitkästä aikaa aamuaerobinen, sen jälkeen koululle projektitapaamisteen, mistä salille, jonka jälkeen kotiin syömään. Siitä sitten Heurekalle Verenluovutukseen ja palauttamaan auto lainasta takaisin mummolleni. Ja sitten näin vielä kaveriani illalla.



Siitä huolimatta olen auttamaton yökukkuja. Tykkään puuhailla kaikkea kivaa illalla ja yleensä pääsenkin untenmaille auttamattomasti liian myöhää. Harvassa on ne kerrat kun menen nukkumaan ennen yhtätoista illalla.

Iltakukkujana olen siis myös aamulagaaja. Joudun herätä kouluunkin puolitoista tuntia ennen lähtöäni vain sen takia, että saan tehdä kaiken aamusta rauhassa (ja lisämainintana vielä se, että koulumatkaani menee noin tunti - joten herään kaksi ja puoli tuntia ennen koulun alkua! Hullua!) Ja noin tunti aamustani menee siihen, että kuuntelen musiikkia, tanssin (yksi ja Veetin kanssa), leikin Veetin kanssa, istun vain keittiön tuolilla ja tuijotan tyhjyyteen. Kaikki aamutoimet teen aina todella nopeasti ja ripeästi (sillätavalla mutkat suoraksi tyylillä). Teen myös aina aamuisin päivän lounassalaatin ja välipalan.




Tänään, sunnuntaina, olen saanut nauttia kiireettömästä aamusta. Heräsin, laitoin musiikkia soimaan, valmistin aamupalaa, tanssin ja lauloin, keitin teetä. Istuin (ja istun edelleen) pitkät pätkät rauhassa keittiön pöydän äärellä. Työt alkaa vasta neljältä. Ihanaa. Iltavuorot ovat siitä kivoja, että saa rauhassa aamulla puuhailla kaikkea. Olin suunnitellut tälle päivälle juoksulenkkiä tai salilla käyntiä näin aamusta, mutta laiskempi puoleni hylkäsi nämä suunnitelmat. Ollaanhan sitä käyty tällä viikolla kahdesti salilla ja kerran juoksemassa (ja ratsastamassa). Se saa riittää... Ettei vain mene ylikuntoon ;)


Näyttökuva 2016-09-04 kello 21.16.02 Näyttökuva 2016-09-04 kello 21.06.11

Olen myös pikkuisen miettinyt jälleen ruokavaliojuttuja ja mitä nyt teen. Tämä viikko on mennyt vähän miten sattuu ja olen aina sillointällöin kokenut morkkista syömisistäni. Synttäripäivänäni söin tosissaan niitä burgereita, yhden palan kakkua ja omenapiirakkaa, muutaman tikkarin ja hiukan sipsejä. Ja skumppaa ja siideriä. Sunnuntaina sitten söin tortilloja, macaronseja, pari snickerspatukkaa ja twixin. Maanantaina söin avokadopastaa. Ja aika paljon patonkia. Tiistaina omenapiirakkaa. Keskiviikkona erittäin rasvapitoista salaattia. Ja n. 300 g kanaa siinä salaatissa. Torstaina jotain Digestivekeksin jämiä ja varmasti jotain muutakin herkkua. Ja perjantaina hirmuisesti vastapaistettua leipää kun kävin porukoilla syömässä ja omenapiirakkaa. Perjantaina ja lauantaina töissä muutaman karkin.

Kaikki nuo (oikeasti vähäiset) karkit, tikkarit, suklaat ja piirakat sekä leipä on se mikä minua kaduttaa. Ja minua ärsyttää, että ne kaduttavat minua. Yritän nyt muutenkin päästä johonkin sopusointuun tulevaisuuden ruokavalion kanssa. Töissä pohdiskeltiin duunikaverini kanssa tämän diettaamisen hankaluutta: toisaalta sitä ei haluaisi rajoittaa omaa ruokailuaan, koska rakastan ruokaa ja syömistä ja haluan syödä mitä haluan ja milloin haluan ja toisaalta taas viihdyn erinomaisesti tiukalla ja tarkalla dietillä ja pidän dietin tuomista rajoista. Ja minulla on todella vaikeaa olla herkuttelematta ilman diettiä. Nyt suunnitelmissani on kuitenkin jättää herkuttelu sikseen (miinus tietysti special tilaisuudet) ja syödä muutoinkin normaalilla, terveellisellä tyylilläni, kuitenkin sillä vapaudella, että saan käydä ulkona syömässä ja esimerkiksi kavereiden kanssa tehdä mitä sapuskaa vain ;)

Tänään aamulla munakasta väsätessä ajattelin, että voisin kokeilla jättää hiukan rahkaa/raejuustoa pois ruokavaliosta ja korvata joka päivä aamupalan/välipalan/iltapalan munakkaalla. Maitotuotteilla kun on myös turvottava vaikutus. Ja munakas toisi mukavaa vaihtelua ruokailuun. Nykyisin kun jaksan väsätä munakasta ehkä kerran viikossa... Kolme rahkaa päivässä kun on ehkä hiukan yksipuolista. Pakko myöntää ;)

Kommentit