Kissani on lihava

DSC_0079

Käytiin tänään Veetin kanssa eläinlääkärillä. Kissalle annettiin rokotus ja sen yhteydessä terveystarkastus. Katti sai kehuja hyvästä käytöksestään - vaikka sitä kieltämättä jännitti ihan hirmuisesti: pois pyyhkäisty oli se rohkea ja sosiaalinen kissa, joka kirmailee täällä kotona ja tervehtii rohkeasti kaikkia. Katti ei meinannut tulla edes ulos kopastaan. Arvasi varmaankin, että täällä tapahtuu jotain ikävää. Kehuja sai myös turkki sekä hampaat. Veeti on eläinlääkärille superhelppo tapaus käsitellä, sillä olen systemaattisesti tottuttanut sitä erilaisin korvien, hampaiden, kynsien ja tassujen tarkastus operaatioihin ja kaikenlaiseen käpälöintiin.

Rokotusten lisäksi halusin jutella eläinlääkärin kanssa Veetin taipumuksesta läähättää juostuaan erittäin paljon sekä sen ylimääräkiloista. Sekä sopivasta painosta, jota nyt lähdetään tavoittelemaan.

Sydän ja keuhkoäänissä ei ollut kissalla ainakana kuunneltuna mitään vikaa (kaikki kissna sydänsairaudet eivät kuitenkaan kuulu, vaan ne pitää erikseen kuvata. Ellä oli kuitenkin sitä mieltä, että ei vielä huolestuisi itse. Jos tilanne (ja meikäläisen huoli) pahenee, niin voidaan sydän ultrata) joten läähätys ei mitä todennäköisimmin johdu sydänviasta.

Meikäläisen epäilyt kissan lihavuudesta saivat vahvistuksen: kissa on ylipainoinen. Tuon ikäisen ja kokoisen kissan olisi hyvä painaa n. 4-4,5 kg. Ja lääkäri sanoikin, että Veetin kanssa voi lähteä tavoittelemaan kilon pudotusta. Katin taipumus läähättää on todennäköisesti yhteydessä huonoon kuntoon, paksuun turkkiin sekä rasvakerrokseen, joka estää lämmön ulospääsyn kropasta: juostuaan aktiivisesti on katin pakko puuskuttaa koska (kunto loppuu ja) sillä on niin kuuma, kropan - rasvakerroksen - pitäessä suurimman osan lämmöstä sisällään.

Tästä lähdetää nyt sitten (edelleen) laihduttamaan kissaa. Sainkin hyviä vinkkejä jatkoja ajatellen, sekä vahvistusta jo käytössä oleville ylipainoa vastaan taistelukeinoillemme.

DSC_0096 DSC_3727
DSC_3730 DSC_0111

Kommentit