Australia Sydney - II

Miten tuolla ulkona onnistuukaan olemaan noin masentava sää? Viimeksi näin auringon meidän meidän lähtöpäivänä Austraaliassa! Herranen aika, ja se oli maanantaina! Se pieni osa meikäläisestä joka tykkäsi päästä kotiin, omaan sänkyyn ja syömään ruisleipää on ihan tyytyväinen, mutta sekin rupeaa pikkuhiljaa mastentumaan tähän harmauteen ja sateeseen! Olisin niin halunnut, että täällä olisi ollut sitä lunta!

Mutta juuri tälläisen sään sattuessa onkin ihana kääriytyä shaaliin ja syventyä katselemaan tuolta austraaliasta otettuja ihania, aurinkoisia kuvia ja muistella sitä lämpöä ja ilmaa, jossa sai pukea shortsit päälle! Ahh! Nyt jatketaankin siis kuvien katselua siitä mihin eilen jäätiin.

SYDNEY AUSTRALIA 2012

16.10: Sea Life, Chinese Garden of Friendship


Tollasen mä haluun! Darling Harbourissa oli paljon erilaisia yksityisveneitä laiturissa


Käytiin siis Sydneyn Sea Lifessa, joka oli tosi kiva paikka. Etenkin sellaiset "mennään haitten alapuolella putkessa" systeemit oli kivoja - miksi niitä pitää oikeasti sanoa?
Akvaariossa oli paljon erilaisia kaloja, haita, kilpikonnia ja koralleja. Siellä oli myös uusi "kosketus allas" joissa sai koskettaa meritähtiä ja muita harmittomia, ei-liikkuvaisia, mereneläviä








Meduusoja, joiden allas oli pimeä ja koruton, ja altaan keskiosaan tuli vain hiukan väriään vaihtava valo, joka sai meduustat hohtamaan upean näköisinä.
 Olisin voinut tuijottaa meduusoja vaikka kuinka pitkää, jostain syystä ne olivat erittäin rauhoittavia ja hypnoottisia :)




Sea Lifessa oli usemapi näitä vedenalaisia "käytäviä", mistä meikäläinen tykkää todella paljon, sillä kalat ja hait ja rauskut (ja kilpikonnan) pääsi näkemään aivan "uudesta perspektiivistä".


Siellä meni kala :)

Manaatista tuli yksi meikäläisen lemppari möllöttäjistä tuolla sealifessa :D




Aivan upea koralliriutta-akvaario, jossa oli myös muutama nemo!


Sea Lifen jälkeen lähdettiin käymään Chinese Garden of Friendshipissä, joka sijaitsee myös Darling Harbourissa, mutta ei aivan sataman vieressä, kuten SeaLife. Puutarha oli upea ja todella kaunis. Rauhallinen, seesteinen - ihana! Toistin vain koko ajan kun kierreltiin puutarhaa: "Tää on ihana, mä haluun tämmösen".
Eli tällaisen "pikku" puutarhan meikäläinen haluaisi:


Puutarhassa lekotteli myös erittäin iso Water Dragon, joka ei välittänyt lainkaan sen ympärillä häärivistä ihmisistä. Puutarhassa oli myös karppeja sekä muutama erilainen lintu (mm. sorsia)












Tähän vielä lopuksi tällainen asiallinen turisti kuva ;)
 Puutarhan jälkeen käytiin Paddy's Marketissa, joka toi aivan mieleen Thaimaan myyntikojut (ainut vaan, että siellä ei ollut yhtä ahdasta, eikä kuumaa, eivätkä myyjät olleet yhtä päällekäyviä). Siellä oli myynnissä vähän kaikkea turistikrääsästä iphonekuoriin sekä vaatteisiin. Ostettiinkin sieltä myöhemmin Australia- rantapyyhekeet, magneetteja ja avaimenperiä sekä vähän muitakin tuliaisia itselle ja sukulaisille. Kierrettiin myös kierros Monorail-radassa, mikä ei kyllä ollut mitenkään erikoinen.

Darling Harbour oli erittäin kaunista aluetta, joka oli varta vasten virkistyskäyttöön rakennettu. Siellä oli paljon näitä erilaisia "vesimonumentteja" sekä erittäin upea lasten leikkipuisto!

Lokki Darling Harbourissa, taustalla Australian lippu sekä Sydeny Tower Eye
 18.10

Iskähän lähti tuonne Sydneyhin osallistuakseen WFG (eli Word Firefighter Games) kisoihin, jotka siis ovat kaikille maailman palomiehille avoimet kilpailut, joissa kisataan monessa enemmän tai vähemmän urheilullisessa lajissa jääkiekosta tikan ja hevosenkengän heittoon (tämä varmaankin sen takia, että mahdollisimman moni pääsisi mukaan), yhtenä kilpailu lajina oli myös kokkaus! Tuo meidän papparainen pelaa golfia, ja niitä kierroksia oli Sydneyssä kolme. Sen lisäksi iskällä oli ainakin kaksi harjoitus kierrosta, joissa he tutustuivat kilpailukenttiin. Tänä päivänä se nyt sitten lähti harjoittelemaan, joten minä, äiti ja veli kierreltiin se päivä kolmisteen. Mentiin mm. Darling Harbourin Harbourside-ostoskeskukseen vähän kierelemään kaupppja.

Sydneyssä aupparina olleen kaverini suosituksesta käytiin Pancakes on the Rocksissa syömässä ihan superhyvät pannukakut!

Namnam, oli niiiin hyvää (ja aivan VALTAVAN kokoinen annos!)
 Käytiin mysö Queen Victoria Buildingissa (QVB), jota ei suotta kutsuta "maailman kauneimmaksi ostoskeskuskseksi" sillä rakennus oli todellakin upea! Kaupat olivat vain hiukan liian kalliita meidän matkabudjettiin, joten sinne kuulumattomina lähdettiin aika nopeasti livohkaan.

QVB:ssä on upea "animaatio"kello
19.10

Löhöiltiin päivä Coogee Beachilla. Iskä oli jälleen pelaamassa. Illalla lähdettiin The Rocksiin syömään kahden iskän palomies(ja peli)kaverin kanssa. Mentiin erääseen italialaiseen ravitolaan, missä meikäläinen maistoi  ensimmäistä kertaa eläissäni simpukkaa. Ei noussut meikäläisen ykkösruuaksi :D


20.10 Laukkakilpailuissa

Mentiin äitin ja iskän kanssa laukkakisoihin Royal Randwickin laukkaradalle, joka siis sijaitsi toisella puolella tietä kuin meidän hotelli. Meidän hotellin parvekkeelta saattoi aamuisin nähdä, kun hevoset olivat treenaamassa radalla. Parvekkeelta ei kuitenkaan olisi kisoja nähnyt, sillä suurin osa niistä juostiin niin lyhyellä matkalla, etteivät hevoset kiertäneet edes kokonaista kierrosta.



Onneksi paikalla oli muutama muukin turisti meidän lisäksi, sillä oltiin pahasti alipukeutuneita. Kaikilla naisilla oli nimittäin päällään hienot leningit ja vähintään 15 sentin piikikorot. Meikäläinen mietti, kuinka ne jaksoivat siellä koko päivän niissä koroissa, mutta eivät ne jaksaneetkaan. Suurin osa kulkikin kengät kädessään. Lisäksi porteilla oli nainen myymässä flabäreitä.

Fläbärit, toppi ja farkkusortsit olivat hiukkasen väärä asu näihin karkelohin. Arvatkaapa kuinka alipukeutunut olo meillä oli. Kaikeksi onneksi ei olu ainoat turistit paikalla, vaan sinne tuli muutama muukin "väärin" pukeutunut :)

Meillä oli paikat "keskikentällä", josta ei näkynyt radalle mitenkään kovinkaan hyvin. Paikalla oli kuitenkin isot screenit, joista näki live kuvaa kilpailusta, sekä kahdesta muustakin samaan aikaan käytävästä kilpailusta.

Lyötiin vetoa voittajista, mutta jostain syystä me aina hävittiin. Viimeiseen lähdöön, jota me jäimme katsomaan, onnistuimme valitsemaan kunnolliset hevoset ja voitimme jopa 28 dollaria :D
 Lähdettiin siis pois jo ennen kilpailun virallista loppumista. Kilpailun melkein kaikki lähdöt olivat lyhyitä, mutta oli siellä muutama pidempi. Suunniteltiinkin meidän lähtö niin, että pääsemme yhden pidemmistä lähdöistä katsomaan parvekkeeltamme. Ja sieltähän ne hevoset sitten tulivat ja humps, ne olivat jo juosseet ohi.



Oli erittäin lämmin ja aurinkoinen päivä, ja sen seurauksena meikäläisen selkä punastui erittäin mukavalla tavalla :D Koska oli lauantai, suunnattiin jo aika aikaisin kohta Darling Harbouria, jossa järjestettiin joka lauantai ilotulitukset (klo 9 pm)




Käytiin Darling Harbourissa Waterfront nimisessä ravintolassa syömässä ja ai että kun ruoka oli hyvää. Yksi meikäläisen lempi aterioista koko matkan aikana. Söin lammasta. Äiti tilasi kengurua (meikäläinen ei jaksanut tilata samaa ruokaa, jos äiti ei olisi tilannut sitä kengurua, meikäläinen olisi) ja meikäläinen maisteli sitä sitten hiukan ;) Oli hyvää

En sentään nuollut lautasta!


Hiukan ennen ilotulituksia käytiin Starbuckista hakemassa lämpimät kahvit ja nähtiin myös kolmen miehen esittämä, aivan hulvaton show, jossa he tanssivat ja teivät erilaisia temppuja! Juontajamies oli todella hauska, kertoili vitsejä ja he olivat muutenkin todella taitavia.


Tyttöposeeraus :D




Harbourside ostoskeskus
Ilotulitus oli UPEA! Meidän oli pakko lähteä myös toisena lauantaina katsomaan showta! Nämä kuvat nyt kyllä jättävät aika kylmäksi, toisena lauantaina meillä oli kivemmat paikat, ja näimme tulityksen eri kulmasta, ja niistä kuvista tuli myös mielekkäämpiä. Nämä kuvat ovat pääasiassa meikäläisen mielestä erikoisia ja erilaisia, ja jostain syystä olen aivan hurahtanut tuohon savuun, mitä syntyy kun raketti poksahtaa, ja kuinka se savu värjääntyy :D

Odottamassa ilotulituksen alkua. Huomatkaas nyt myös taustalla peukkua näyttävä mies joka näemmä halusi välttämättä edustaa meidän kuvassamme! :)






20.10: Bondi Beach (Bondi to Bronte Walk)

Oli todella outo sää. Bondilla oli vähän kuin sumuista. Aurinko kyllä paistoi ja sain otettua aurinkoa, mutta aina välillä se meni pilveen. Kuvistakin tuli ihan outoja, sumuisen näköisiä. Kävin ensimmäistä kertaa uimassa. Vesi oli noin 18 asteista, viileän tuntuista aluksi, mutta aallot kastelivat niin nopeasti, että veden kylmyyteen tottui. Meillä oli veljen kanssa tosi hauskaa aalloissa pelleillessä. Iskän ottamat kuvat ovat vain välillä hiukan epämääräisiä :D


Surffari. Kuvasta hauskan tekee meikäläisen mielestä taustalla oleva aalto ja sen harjalla nököttävät mustat surffaripisteet




Apua aalto tulee ja se kasteleee

Heino lätsä dude!

Iskän ottama kuva. 

Meikäläinen keskellä murtuvaa aaltoa. Iskän ottama kuva

Lähdettiin sitten kävelemään jyrkännepolkua (no ihan kunnon kävelytie siinä oli) pitkin kohti Bronte Beachia. Kävelyreitti oli upea: rantamaisema merelle, jyrkänteet, aallot, paljon kasveja ja vihreää!





Bondin vieressä oli tällainen hauska merivedellä täyttyvä uima-allas, johon pääsi halutessaan uimaan.
 Kävelykadun vieressä oli myös pystyssä tämän vuoden Sculpture by the Sea taideteoksia! Muutoin varmaankin hiukan rauhallisempi polku oli tupaten täynnä sekä turisteja, että ihan paikallisiakin ihastelemassa taideteoksia.

Kengutu ja taustalla bondi

Tällaisissa maisemissa kävelytie kulki!


Polku oli todella ruuhkainen ja siellä oli todella paljon ihmisiä! Välillä matkateko tyssäsi kokonaan, kun tiellä oli tukos ihmisten kuvatessa jotakin erittäin kivaa veitsosta.

Kallioilla paistattelivat päviää myös merimetsot

Yksi meikäläisen lemppeista oli tämä työ, jossa kallion kolot oli tungettu täyteen värikkäitä muovimatoja!







Bondilta Bronteen on 3.5 kilometrin kävely, ja matkan varrella on myös viihtyisä, pieni, rauhaista ja kaikin puolin suloinen (etenkin lapsiperheelle sopiva) Tamarama Beach. Tamaramalla oli myös muutamia surffareita, joista sain parempi kuvia, kuin Bondilla olleista surffaajista.





Käytiin sinä iltana, tai no, aika aikaisin päivällä, syömässä Darling Harbourissa Bluefish nimisessä ravintolassa.
Meidän hotellin on aika lähellä Centenial Parkia, jossa asutaa erittäin paljon lapakoita. Aina iltaisin näimme siis lepakkojen aina lentelevän villisti ympäri kaupunkia. Lepakot olivat yllättävän suuria!




Tähän loppuun vielä kyseisein illan maisema hotellimme ovilta. Oli aika upean näköinen!


Noniin, nyt on 2/3 kuvista katsottu. Loppu alkaa jo häämöttää. Toivottavasti te nautitte näiden kuvien ketselusta yhtä paljon kuin minä nautin niiden ottamisesta ja (näin karsittuna) katsomisesta.

Kommentit

  1. pannukakkujaaaa.
    mäki näin niitten temppududejen shown:) joku/jotku/kaikki oli mun mielest jenkeist mut en muista enää tarkemmi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli iha sika hyvä show! Ei kylläkää nähty sitä kokonaan, mut loppupuolisko kyllä :) ja pannariiit <3

      Poista

Lähetä kommentti