No voihan p*rkele

Okei, aloittakaamme jopa näin hyvin: koira kolmijalkainen
Arvasitteko mistä on kyse? Meikäläinen ei nyt ollenkaan osaa sanoa mikä tuossa koiran jalassa on vikana. Eilen se ontui sitä jonkin verran, mutta esimerkiksi kevyellä pikkulenkillä käydessä ja vähänaikaa käveltyä jalka vetryi ja ontuminen oli tuskin huomattavaa. Iita myös varasi painoa sille ihan normaalisti. Tänään aamulla oli sama juttu - koira ontui jalkaa hiukkasen, mutta varasi sille painoa ja lenkillä hetken käveltyä kulki ihan fine. Aina makoilun jälkeen jalka oli hiukan jäykempi, mutta aina vähänaikaa käveltyä se taas vetryi. Mutta nyt: koira hyppii kolmella jalalla eikä varaa painoa oikealle etujalalleen.
Kävin heittämässä veljen tämän kaverille ja sieltä tullessani kotona odotti tuollainen yllätys: kolmijalkainen koira...

Veikkauksia siitä mitä jalassa on vikana ovat nämä:
a) koira on alas tai ylös sänkyyn hypätessä kolauttauttanut jalkansa johonkin
b) jokin lihas on hiukan venähtänyt hypätessä tai vaikkapa liukastuessa
c) se on jollain tapaa taas saanut hommattua itselleen hiusmurtuman varpaaseensa

Iipulla on siis aikaisemmin (jo monta vuotta sitten) ollut samantyyppinen ontumisongelma (en vain muista, oliko se ihan noin kolmijalkainen silloin) joka johtui hiusmurtumasta varpaassa. Nytkin se nimittäin tuntuu hiukan yhtä varvastaan arastelevan, mutta en ole varma onko tämäkin vain vainoharhaisen kuvittelua, koira nimittäin aika usein vetää tassunsa pois kädestä jos sen varpaita rupeaa sorkkimaan.

Nyt Iipulla on siis kevyttä liikuntaa siihen asti kunnes jalka paranee, ja jos se muuttuu vielä huonommaksi on piski kait pakko viedä eläinlääkäriin. -- ja katsotaan taas millaisessa kunnossa jalka on huomenna. Tällaisilla mood swingsseillä mitä tuo jalka on nyt esittänyt voi vaikka olla että koiruus juoksee marathonin huomenna... Never know!

Tässä muutama aiemmin tällä viikolla (näiden kuvien kanssa samaan aikaan) otetut kuvat:





... silloin kun koirakolmijalkainen oli vielä terve

Huomasittekos muuten, että meikäreikä oli vaihtanut ulkoasun ja bannerin himppaverran syskyisemmäksi? Jahka sitä lunta saataisiin ihan pysyvästi (ja saisi talvisia kuvia), niin pääsisi molemmat vaihtamaan talvisiksi. Kuvissakin näkyy ihan vähän lunta, mitä vielä aiemmin viikolla jopa oli (tuollaisena kovana ja jäätyneenä kerroksena) tuolla pihalla :D

Kommentit