Vaan Yksi Mindfulnessjuttu

Yksi mindfulnessjuttu (mulle on muuten aina vaikea kirjoittaa sanat mindfulness ja fitness, en koskaan muista tuleeko siihen kaksi l:ää tai t:tä vai s:ää, tälläkin kertaa piti googlettaa, että oliko se mindfullnes vai mindfulness) on keksiä esimerkiksi joka ilta, ennen nukkumaanmenoa, jokaiselle sormelle asia, joista on päivän aikana ollut kiitollinen, iloinen tai onnellinen.

Kymmenen asiaa siksi, että viisi on liian helppoa keksiä tuosta noin vain ihan perus asioista. Kun sormia on yli viisi, rupeaa homma menemään vaikeaksi.

1. Sain tänään auton lainaan ja sain hoidettua ne asiat, jotka minun pitikin hoitaa (ja muutaman extrankin). Oli myös kiva ajaa autolla, niin ei tarvinnut tuossa hirveässä tuulessa polkea pyörällä.
2. Kävin pitkästä aikaa moikkaamassa ihan kunnolla aivan ihanaa työkaveriani ja hänen lapsiaan. Oli ihanaa istua pitkästä aikaa kunnolla alas hänen kanssaan ja käydä läpi viimeaikaisimmat kuulumiset ja yrittää suunnitella yhteistä tapaamista meidän duunityttöporukalle (josta suurin osa ei ole enää in da house, vaan jättäneet puljun taakseen).
3. Otin myös Veggien (Veetin) mukaan reissunpäälle ja yritettiin uusia "meidän poikavauvoista" otettu kuva - aika huonoin, mutta sitäkin hauskemmin, tuloksin.
4. Sain hoidettua taas viikon ruokaostokset. Aamuisin kaupassa on niin ihanan vähän porukkaa, vaikka nyt huomaa kyllä jo koulujen lomien alkamisen, sillä kaupoilla oli jo kymmenen jälkeen huomattavasti enemmän porukkaa kuin "ei-loma-aikana" samaan kellonaikaan.
5. Vaikka meikäläisen salikortista kohta loppuukin poweri, oli silti kiva käydä salilla (kerrankin autolla) ja treenikin kulki ihan ok. Hiki tuli ainakin :) Salilla on myös ollut viimeaikoina ihanan rauhallista ja hiljaista - vähänkuin privaattisalilla treenaisi (vaikka on sielä minun lisäksi silti aina vähintään 10 ihmistä) Tänäänkin sain ilman häiriötä tehdä omat juttuni juuri silloin kun halusin, ilman että minun täytyi kärkkyä vuoroani esimerkiksi Smithiin ;)
6. Tein pitkästä aikaa makaronilaatikkoa ja kokeilin yhdistää laatikkoon myös parsakaalia. Päälle ripottelin myös kaapissa olleet homejuustonrippeet. Nams, oli hyvää, vaikka itse sanonkin. Nyt on taas ruoka valmiina useammaksi päiväksi. Tuosta annoksesta riittää varmasti ainakin viideksi, jollei jopa kuudeksi päiväksi.
7. Sain vietyä pyykit porukoille ja pestyä ne. Ja sain ne jopa kuivatettua ja tuotua kotiin. Ennätyksellistä, sanon minä.
8. Mummi laittoin minulle viestiä tänään, että "Julia, soita heti kun ehdit." Ja meikäläinen soitti - heti. Oli kiva pitkästä aikaa rupatella ja juoruta mumminkin kanssa. Ja sain jopa autettua häntä hänen ongelmansa kanssa. Viimeksi kävin hänen luona kylässä kolmisen viikkoa sitten, kun harjoitteluni veteli viimeisiä päiviään - hui kun aika kuluu nopeasti! Illalla tein vielä hyvän teon ja kävin mummin luona viemässä hänelle lasten autonistuimen - mummi on huomenna lähdössä mökille kummityttöni kanssa.
9. Nyt illalla väsyttää mukavasti kun päivä on ollut toiminnallinen. Ja onkin kiva mennä vain nukkumaan.
10. Työkaverilla käydessäni sain syödäkseni lohta ja työkaverini tytär oli tehnyt ihan superherkullista raparperipiirakkaa <3





Tämän harjoituksen tarkoitus on siis pysähtyä hetkeen ja pohtia omaa päiväänsä ja sitä mikä siinä on ollut hyvin. 

Ja kyllä - tämän tekeminen oli hiukan haastavaa kohdan 6 jälkeen.

Ja kyllä - minun pitäisi tehdä tämä harjoitus joka ilta.

Ja kyllä - meikäläisen tekee onnelliseksi ja tyytyväiseksi pienet asiat. Yksinkertainen ja söpö tekstari, onnistunut kokkailu, se että jaksan siivota kerrankin ja talo on sen jälkeen siisti, se kuinka Veeti juoksee hölmönä ympyrää, se että on kaunis sää, se että saan pukea päälleni jonkun tietyn vaatteen. Ja niin moni muu.

Ja kyllä - meikäläisen tekisi onnelliseksi myös sellaiset isot jutut. Ulkomaanmatkat, juhlat, uudet ja kalliit kellot, autot, laukut, kamerat, konsertit, huvipuistot, uusi lemmikki, se että idioottinaapurini muuttaisi pois ja siihen muuttaisi joku vähemmän idiootti. Ja niin moni muu.

Mutta - jos ihmisen onni on kiinni vain isoista jutuista, niin allekirjoittanut ei olisi järin usein iloinen ja tyytyväinen. Vaikka osaltani materialisti olenkin ja rakastan uusia tavaroita ja niiden ostamista, arvostan kuitenkin eniten sellaisia asioita, joita ei voi rahalla ostaa - ja ne ovatkin niitä tärkempiä asioita elämässä. 

Kommentit