DiettiSafkaa: Kesäkurpitsapasta

Aina kun joku tuttuni kuulee, että olen ”fitness”dietillä (ruokavaliolla), heidän ensimmäinen kuvitelmansa on, että syön vain rahkaa sekä kuivaa riisä ja vielä kuivempaa kanaa. (Noh, rahka meni oikein) Viimekerralla diettaillessani, tein muutamaan otteeseen ruokavalion mukaisen safkan minulle ja kaverilleni. Heidät yllätti se, että meikäläinen ei tosissaankaan puputtanut vain sitä salaattia sekä kuivaa riisiä, vaan oikeasti hyvää (noh, se on tietty makukysymys) sapuskaa, jonka jälkeen ei ollut nälkä (paitsi välillä, heh).

Vaikka olenkin joskus vannonut - ja vannon edelleen - ettei blogistani koskaan tule fitnessblogia, ajattelin kuitenkin jakaa muutaman meikäläisen kokkailu(kokeilun) teidän kanssa. Olen ottanut milloin mitäkin reseptejä ja niksejä käyttööni ja modifoinut niistä ruokavalioon sopivat.

Ruuanlaittoni on ympäripyöreää ja tapahtuu täysin mututuntumalla, oikeista ruunalaiton säännöistä välittämättä ja niitä auttamattomasti kierrellen. Ohjeiden ja ruoka-aineiden määrät ovat aina ympäripyöreitä – myös sellaisella ”mikä tuntuu hyvältä” määrällä. 


Kesäkurpitsapasta

Kun googlettelin erilaisia ruokia, joskus kauan ennen dietin alkua, törmäsin Tikis ruokaohjeeseen, jossa käytettiin kesäkurpitsaa pastan tekemiseen (klick klick täältä!). Olin silloin ajatellut VHH dietin kokeilemista ja tallensin kesäkurpitsapastan itselleni tätä vähähiilarista ajatellen. Mutta näin kohta kolmen diettiviikon jälkeen, on päivittäinen hiilarimääräni kuitenkin niin alhainen, että ajatus siitä, että sen vähänkin mitä saan nyt syödä jättäisi pois, on karmiva. Tein kuitenkin perjantaina kesäkurpitsapastaa. Syön yhden päivän ruuan yleensäkin ilman hiilarilähdettä ja välillä salaatti alkaa tympiä. Joten kokeiltiin ns. lämmintä salaattia.

Resepti on super nopea ja tämä annos valmistui alle puolessa tunnissa. Tämä puoli tuntia sisälsti kaikki esivalmistelut, pilkkomiset sun muut. Jos olisin valmistellut kokkailuni paremmin, olisi tämän valmistusajan saanut pätkäistyä varmaan vieläkin pienempään.

Mitä käytin?
Kesäkurpitsaa, tietysti, n. 600 g
Tomaatteja. 3-4 isoa, kourallinen kirsikkatomatteja (käytin myös hiukan tomaattipyreetä)
Valkosipulia 3 kynttä
Puolikas chili
Punasipulin jämät jääkaapista
Sitruunan mehu ja -kuori raastettuna
Oliiviöljyä

Mitä tehtiin?
Raastoin kesäkurpitsan "pastamaiseksi" raastinraudalla. Älä raasta pehmeää siemenosaa. Pilkoin pehmeän osan.
Pilkoin valkosipulin, chilin, punasipulin ja raastoin (pestyn) sitruunan kuoren
Laitoin pannun tulille ja pannulle hiukan oliiviöljyä, puristin sitruunan mehut ja lisäsin chilin, valkosipulin, punasipulin ja sitruunan kuoren.
Annoin combon muhia hetki pannulla, niin että chilistä ja valkosipulista irtoaa makua.
Lisäsin pannulle tomaatit (näin jälkikäteen vähemmällä tomaattimäärällä olisi pärjännyt. Tomaattini olivat lähes ylikypsiä ja todella vetisiä, mikä aiheutti sen, että valmis pasta ja sen "kastike" olivat melkein keittoa) sekä tomaattipyreen.
Pilkoin mukaan hiukan kirsikkatomaatteja sekä kesäkurpitsan pehmeän siemenosan.
Lopulta lisäsin "pastan" eli raastetut kesäkurpitsaviipaleet.
Maustoin suolalla ja sitruunapippurilla.

Tarjoilin safkani (tällä kertaa) lohen kanssa.

DSC_3772 DSC_3773 DSC_3774 DSC_3776
DSC_3777 DSC_3778
DSC_3779

Hiukan vetistä pastaa. Seuraavalla kerralla kokeillaan jotain muuta. Esimerkiksi tuota Tikis carbonara pastaa ;)

Setistä riitti kolmelle aterialle
Pelkässä pastassa n. 125 kcal
R 5,9g H 18g P 4,8g

(kalorit tulevat pääasiassa käytetystä oliiviöljystä)

Kommentit