Talvi

Heräsin yhtenä aamuna ihanaan lumisateeseen. Tykkään pehmoisesta lumesta ja lumisateesta. Miinuspuolena löydettäköön lumitöiden tekeminen, mutta edellämainittuna päivänä lähdin kouluun, joten en "päässyt" lumitöihin. Ihan harmitti olla koulussa niin kivalla säällä.

Lunta on nyt sadellut tänne eteläsuomeen säännöllisen epäsäännöllisesti. Yhtenä päivänä kävin Iitan kanssa lenkillä umpihangessa, ihanassa aunringonpaisteessa ja me molemmat oltiin niin iloisia. Nyt parin päivän ajan on lämpötila heilunut muutaman miinus ja muutaman plusasteen välillä, tiet ovat jäätyneet liukkaaksi luistinradaksi, lätäkköjä ja loskaa on kaikkialla.

Onneksi saan nauttia muutaman päivän ajan ihanasta vapaasta, poissa koulusta sekä töistä. Luksusta. Töistä minulla on muutenkin taukoa nyt, kun menen seuraavan kerran vasta ei ensi vaan sitä seuraavalla viikolla duuniin. Mitenköhän mä pärjään yli viikon ajan ilman duuniasua? Veikkaan, että aika hyvin - olen selviytyjä ;)

Kerkesin yhtenä päivänä ottaa kameran mukaan lenkille. Aurinko paistoi nätisti ja luntakin oli. Pakkasta oli pikkuisen. Ja ties milloin käytössä viimeksi olleen kameran akku ei ollutkaan enää lyhyen käytön jälkeen niin täynnä kuin se kotona väitti minulle. Lopulta en kuitenkaan jaksanut kuvata mitään, eivätkä ne muutamat otetut kuvatkaan edes onnistuneet. Ja iitakaan ei ollut järin yhteistyöhaluinen.

Olen lähiaikoina lueskellut muutamaankin valokuvausblogia, joiden kirjoittajien mielestä kuvien muokkaus kuuluu ehdottomasti valokuvaukseen, eivätkä he koskaan julkaise muokkaamattomia kuvia. Kuvien muokkaus on yhtä tärkeää kuin itse kuvien ottaminen. Kuvien muokkaukseen kuluu vähintään yhtä paljon aikaa, kuin kuvaamisen. Niinpä minäkin muokkasin kuvani ihan pilalle, sillä en osaa oikeasti muokata kuvia. Ihan hirmuisesti en viitsinyt kuviin koskea, mutta pikkuisen kuitenkin. (varmasti näillä hyvillä ja osaavilla tyypeillä on jotkut kikkakolmoset mitä he tekevät ja mitä kirjauksia tekevät, mutta ainakin meikäläisellä meni ihan hirmuisesti aikaa ja rupesi ihan kiukuttamaan)

DSC_0011
DSC_0013
DSC_0017
DSC_0019
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0040
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0046
DSC_0048
DSC_0058

Kommentit