Step by Step guide to my day

En tiedä kiinnostaako teitä jengi tämmöiset "minun päiväni" tyyliset postaukset. En yleensä niitä harrastele, mutta tänään oli jotenkin niin meikäläisen normaalista kaavasta erittäin poikkeava mutta toisaalta taas sellainen normaali normaalista poikkeava päivä. Jos tajusitte mitä meinasin?

Yleensä päiväni täyttyvät työllä, koululla, matkustamisesta (paikasta a paikkaan b), pakollisista hommista, nukkumisesta, syömisestä ja ruuanvalmistuksesta ja yleisestä kaaoottisesta tilasta, kun mietin missä minun pitäisi olla, milloin ja kenen kanssa ja minkä takia. Tänään kuitenkin oli etäpäivä koulusta, joten sain viettää "vapaapäivää" kouluhommia kotoa käsin tehden.


No miten se päivä nyt sitten meni?
(kellonajat "noin" aikoja, etenkin aamun tarkka aikataulu kateissa.. En ole ihan tietoinen edes siitä, monelta heräsin)

8.30 Herätys. Makoilen rauhassa sängyssä ja rapsuttelen Veetiä. Vastailen pariin snapchat viestiin ja jossain vaiheessa sitten kömmin ylös sängystä. Oli pieni nälkä. Itseni ruokkimisen siasta annan Veetille ruokaa ja leikitän kissaa. Kissan vessan puhdistus.

9.15/9.30 (?) Vetäydyn koneen kanssa takaisin sänkyyn, avaan wordin ja katselen meidän koulutehtävää. En kuitenkaan jaksa kirjoittaa siihen mitään, vaan rupean pohtimaan meidän seuraavan kerran ohjelmaa ja selailen internerin ihmeellisestä maailmasta vinkkejä ryhmänohjaukseen sekä itse toimintaan. Samalla kuuntelen musiikkia.

10.30 Laskeskelen, että meikäläisen on pakko mennä syömään asap, jos haluan syödä ainakin puolistoista tuntia ennen salille menoa. Kipaisen tekemään aamupalan. Aamupalan jälkeen lähettelen veljelleni viestiä, josko hän olisi menossa tänään salille ja menisin samaa kyytiä. Olihan hän. Soitan koulukaverilleni, jonka kanssa suunnittelemme tätä meidän ryhmäprojektia, hän ei vastaa, mutta jatkan erilaisten terapiamenetelmien suunnittelua.

11.00/11.15 Terapian suunnittelu tyssäsi siihen, että keksin ainakin jollaintapaa kivan idean. Siirryn kirjoittamaan eilisestä juoksulenkistä blogiin. WHY? Because I can. Viestittelen veljelle, joka sanoo soittavansa sitten kun tulee hakemaan meikää. Kuulema pitäisi olla valmis. Istun shaalin alla yöpaidassa ja kirjoittelen blogia.

11.45 Koulukaverini soittaa minulle takaisin ja rupattelemme pitkät pätkät suunnitelmistamme. Samalla yritän ehkä pukea vaatteita päälleni ja tehdä jotain järkevää (Näin välikommenttina: huonoin tuloksin)

12.20 Puhelun lopettua saan veljeltäni viestin, että BE READY. Hän lähtee NYT. Pakkaan pikapikaa kimpsut ja kampsut kasaan. Nappaan d-vitskut, magneesiumit ja rautatabletit nassuun. Veljeni tulee hakemaan minua ja lähtemme salille.

12.35-14.15 Salilla. Meikä lähtee ajamaan kotiin päin ja heitän veljeni kotiin. Omin auton.

14.30 Saavun kotiin. Rupattelen naapurin kanssa nopsasti koirien käyttäytymisestä. Kaveri tulee kylään ja lämmitän meille pikapikaa safkat ja pilkon hitonmoisen kasan salaattia molemmille. Riisi on liian suolaista, mutta sille nyt ei voi mitään (heh, kävi eilen illalla pikku moka). Tiskaan nopsasti hirmuisen kasan tiskejä. Kolmen jälkeen lähdetään kauppaan. Käydään kaverin kautta hakemassa hänen tavaransa, kauppalistansa ja -kassinsa.

15.30-16.00 Supernopea in-and-out kauppareissu, molemmilla oli ostokset selvillä ja toiminta oli kovin tehokasta.

16.30 Olen heittänyt kaverin kotiin ja kaasuttanut kämpille. Musiikit päälle ja kauppakassien purkuhommiin. Löllötän Veetiä ja rupean miettimään, pitäiskö minun tehdä tänään tällainen minun päiväni hommeli... Alan kuitenkin tekemään huomiseksi juustokakkua porukoille. Meni mututuntumalla kaikki, sillä en saa maistaa tuotostani. Ohjekin oli netistä kadonnut, joten mentiin senkin suhteen aikalailla fiiliksen mukaan. Onneksi ohje on helppo ja yksinkertainen ja todennäköisesti muistin kaikki ainekset, mitä kakkuun tuli.

17.30 Välipala ja alan kirjoitella blogiin tätä tekstiä.

18.00 Teksti tehty klo. 18 asti. Ja nyt suuri mysteeri mitä tekisin. Suunnitelmat vilisee päässä. Jossain vaiheesa pitäisi lähteä viemään auto takaisin porukoille. Toisaalta tekisi mieli mennä elokuviin. Toisaalta taas olisi tosi kiva viettää ihan chilli koti-ilta. En todennäköisesti jaksa nähdä ketään kaveria. Tai noh, eihän sitä tiedä. Spotifystä lisää Robinia soimaan. Pitäisi paistaa kanaa huomiseksi ja muutenkin tehdä safkaa. Ei huvita. Ei jaksa. Istun olohuoneen lattialla kone sylissä ja tuijotan juuri tuottamaani tekstiä. Kaiken järkevän toiminnan sijaan selainen internetin ihmeellistä maailmaa ja unohdun sinne.

18.45 Leikitän hiukan Veetiä ja lopulta päätän vihdoin lähteä viemään auton takaisin porukoille. Soittelin iskän kanssa, josko heillä olisi rautalankaa ja ruuveja, jotta saisin laitettua seinälle tollaisen maustehyllyn. Olihan heillä. Joten eikun vaan hakuhommiin. Auto porukoille, kamat messiin ja kävellen kotiin.

19.30 Pääsin kotio ja rupesin laittamaan hyllyä seinälle.

20.00 Ruoka aika - safkaa nassuun. Ps. hylly seinällä ja mausteet hyllyssä (SUCCESS!)

20.15 Muistin, että minun pitää vielä tehdä huomisen kakun kiille valmiiksi. Joten eikun leipurihommiin. Kiille on onneksi super easy tehdä. Eikun vain vesi kiehumaan, sinne yhden limen mehut tuomaan kakulle ominaista sitruuna-lime makua ja lopuksi sekaan hyytelösokeri. Varmasti tämän voisi tehdä myös liivatteella, mutta tosta hyytelösokerista tulee sellainen hauska ja vähän erilainen lima kun taas liivatteen hyytelöstä :D Ja näin oli jälkkäribravuurini valmis. Pikkasen ehkä harmittaa tehdä huomiseksi kakkua, jota en saa itse (kiitos valmennus ja dietti ja jutta...) edes maistaa. Veetille iltaruoka.

20.35 Tulin lisäämään muutaman kohdan tähän kirjoitukseen ja lisäsin myös klo 20.40 ohjelman. (olenko koskaan kertonut siitä, että meikäläisellä on kultakalan muisti, kaikki pitää kirjoittaa heti ylös, tai en enää muista niitä)

20.40 Ruuanlaittoteema jatkuu: paistan loppuviikon ja ensiviikon alun kanat valmiiksi. Huomisaamuna sitten väsään ennen töihin lähtöä nopsan salaatin evääksi. Samoin sunnuntaina. Päivän toisen aterian hiilarit ehtii miettiä sitten aina kyseisenä päivänä. Ja ensiviikon ruokajuttujakaan ei nyt jaksa sen enempää miettiä, kunhan nuo lihat vain saadaan valmiiksi!

21.15 Oli kanat paistettuna ja maustettuna jääkaapissa odottamassa tulevaa, kaikki tiskit ja paistinpannut tiskattuna ja kuivumassa. Mimmi (ihan zippi) siiryy olohuoneeseen, ottaa rennon asennon, selailee instagramia, nettiä ja vain istuu ja hengähtää hetken. Pohtii, että viitsisikö sitä kokeilla tehdä se juttu, mitä suunnittelee seuraavalle ryhmäkerralle (taas sitä koulujuttua pitäisi miettiä). Mutta ei jaksa, ainakaan vielä. Kirjoittelen hissukseen tätä postausta ja korjailen kirjoitusvirheitä. Vartin ajan vain makaan paikallani tuijottaen tyhjyyteen. En jaksa laittaa telkkaria päälle, vaikka mulla olisi vaikka mitä nauhoituksia katsomatta. Tänään ei ole kuitenkaan sellainen telkkarifiilis.

Veeti on ollut koko päivän ihan todella chilli. Ehkä aamuiset leikityshetket veivät siltä vähäm mehuja ja muutenkin se, että olen koko päivän (heh, ainakin melkein) ollut kotona ja se on joutunut kyylätä jatkuvasti mitä teen, on vienyt siltä mehuja. Ja eihän se ihan mikään pieni pentu enää ole, vaan jo melkein aikuinen, laiska katti, joka kuluttaa suurimman osan päivästään nukkuen.

22.15 Päätän kuitenkin haastaa itseni tekemään sen hommelin, jota ryhmäohjaukseemme koulukaverini kanssa suunnittelimme. Minulla on pieni orastava jano, ja tekemisen aloittaminen oli hyvä syy siirtyä keittiöön ottamaan vettä. En todellakaan saa juttuani valmiiksi. Pitää miettiä, miten ehditään toteuttaa juttu ryhmämme aikana puolessa tunnissa... Hmm...

22.50 Itapala nassuun.

23.00 Hampaiden pesulle.

23.30 Postauksen julkaisu. Nukkumaan. Seuraavana aamuna herätys klo 7.00. Blääh!



Pahoittelen ihan mahdottoman huonoja kahta postausta. Ehkä mä ens kerralle sitten jotain järkevämpää taas. Ehkä en ;)

Vitsi tämän päiväjutun tekeminen oli hankalaa. Meinasin unohtaa kaikki Veetiin liittyvät pakolliset jutut, kuten sen leikittämisen, ruokinnan, vessan siivouksen. Ja omien syömisien kirjoittaminen meinasi unohtua. Hankalinta oli kuitenkin kellonaikojen hahmottaminen... 

Kommentit