Freedom

Vapaus. Vapaus olla. Vapaus tehdä. Vapaa-aika.

Mitä pidemmälle opintoni etenevät, sitä selkeämmin minulle aina tähdentyy rentoutumisen ja vapaa-ajan merkitys. Se, että kaiken raskaan työnteon ja tarkkojen aikataulujen vastapainoksi on oltava vapaa-aikaa. Sekä sellaista aikaa, kun saa rentoutua eikä ole kiire minnekään.

DSC_1471 DSC_1345

Tämä seikka valkenee minulle aina sellaisina hetkinä, kun minulla on sitä vapaata ja rentoa aikaa. Kaiken kiireen keskellä sitä ei edes huomaa, kuinka väsynyt tai kiireinen tai kireä tai levon tarpeessa sitä onkaan. Sitten kun on aikaa pysähtyä ja hengähtää, sen tajuaa. Että voi hitto, kun tätä pitäisi tehdä enemmän. Niinkuin juuri nyt.

Minulla on nyt ollut vapaa viikonloppu töistä ja tämä on ollut aivan ihanaa. Koulun suhteen on ollut aikasmoinen kiirus kolme viimeistä viikkoa joten vapaahetki tekee terää. Perinteiseen tyyliin myös meikäläisen vapaa viikonloppu täyttyi tuikalla ohjelmalla: oli elokuvissa käyntiä kavereiden kanssa, hiukan shoppailua (jeij ostin vagabondin aivan ihanat kengät!), koiratreffiä, kummitytön synttäribileet (5v), kaverin tuparit, kyläily serkun luona, salia, tippumiskurssia, ruuanlaittoa. Ja nyt se ruuanlaitto vielä pitäisi jatkua tänään.

Tulin "juuri" tuolta edellämainitulta tippumiskurssilta, jolla siit harjoiteltiin hiukan oikeita tyylejä tulla alas kopukan kyydistä. Ja nyt olen nyt pari tuntia vain maannut vilttien alla sängyssä haluttomana tekemään mitään muuta kuin kirjoittaa blogia. Kohta pitäisi siirtyä kyökin puolelle tekemään ruokaa. Nälkä kurnii ;)

Vapaa-aika sekä mielihyvää tuottavat toiminnat lisäävät voimavarojamme, jaksamistamme sekä lisäävät tyytyväisyyttämme. Onkin tärkeää, että kaiken "vaatidun" ja "pitää" rinnalla on jotain mitä "haluan" ja "tarvitsen". Käyttäkää vapaa-aikanne hyvin ja tehkää asioita, joista pidätte.

Minä ainakin tarvitsen lisää vapaapäiviä, jotta ehdin puuhailla ja tehdä asioita, joista nautin ja jotka saavat minut voimaan hyvin. Ja sitten vain olla. Mikä voittaakaan himmaillen ja chillaillen vietettyä sunnuntai-iltaa? Ei ainakaan ilta töissä. Mutta ehkä sitten parin vuoden päästä, kun valmistun ja saan (toivottavasti) oman alan hommia, eikä tarvitse enää tehdä "kahta työtä" samaan aikaan (arkena koulu ja viikonloppuisin duuni).

Mutta vielä täytyy omalla extratyönteolla kustantaa eläminen. Tänään juuri lähetin Kelalle takaisin vapaaehtoisen opintotuenpalautuksen viimevuodelta. Kyllähän sen rahan olisi johonkin muuhunkin käyttänyt mieluummin... Mikäs siinä on, kun tuossa meikäläisen paskapalkkatyössä tienaa liikaa!? Da fuq?



Tämä postaus aloitti sellaisen postausten F-sarjan. Saa nähdä kuinka monta f-postausta saadaan tehtyä...

Kommentit