Luukku 8 - Ideoita Jouluun: Jouluherkun resepti
Tänään joulukalenterin takaa ilmestyy jälleen yksi Ideoita Jouluun -postaus.
1. Vatkaa valkuaiset ja valkoviinietikka kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri johon on sekoitettu maissitärkkelys.
2. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Nostele vaahtoon veteen liotettu espressokahvijauhe. Levitä vaahto tasaisesti uunipellin leivinpaperin päälle. Paista heti 175 asteisessa uunin keskitasossa 12 min.
3. Nosta marenkilevy uunista ja kumoa puhtaalle leivinpaperiarkille, jonka päälle on levitelty sokeria. Irrota varoen pohjapaperi. Anna jäähtyä (marenki ei ole missään vaiheessa kovaa, vaan se jää pehmeäksi)
4. Sulata suklaa. Liota espressojauhe rommiin ja sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vaahdota kerma ja jauha pähkinät karkeaksi. Nostele suklaaseoksen joukkoon lopuksi kermavaahto.
5. Levitä suklaavaahto varovasti marenkilevylle. Ripottele pinnalle puolet pähkinämurskaa. Rullaa paperin avulla kääröksi.
6. Koristele suklaaraidoilla ja pähkinämurskalla
Jouluherkun Resepti - Jouluhalko
Varoitus: jos et pidä makeasta tai suklaasta, älä lue tai tee reseptiä!
Jouluhalon tekemiseen tarvitset
- 6 kananmunan valkuaista
- 1,5 tl valkoviinietikkaa (me käytimme vain viinietikkaa)
- 1,5 tl valkoviinietikkaa (me käytimme vain viinietikkaa)
- 3 dl sokeria
- 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
- 1,8 g (eli 1 ps) Espresso pikakahvijauhetta
- 1 tl vettä
Täyte
- 150 g tummaa suklaata
- 1,8 (eli 1 ps) Espresso pikakahvijauhetta
- 2 rkl rommia (me korvasimme sen liiköörillä)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g macadamiapähkinöitä
Pinnalle
- 50 g (sulatettua) tummaa suklaata
- murskattuja macadamiapähkinöitä
1. Vatkaa valkuaiset ja valkoviinietikka kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri johon on sekoitettu maissitärkkelys.
2. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Nostele vaahtoon veteen liotettu espressokahvijauhe. Levitä vaahto tasaisesti uunipellin leivinpaperin päälle. Paista heti 175 asteisessa uunin keskitasossa 12 min.
3. Nosta marenkilevy uunista ja kumoa puhtaalle leivinpaperiarkille, jonka päälle on levitelty sokeria. Irrota varoen pohjapaperi. Anna jäähtyä (marenki ei ole missään vaiheessa kovaa, vaan se jää pehmeäksi)
4. Sulata suklaa. Liota espressojauhe rommiin ja sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vaahdota kerma ja jauha pähkinät karkeaksi. Nostele suklaaseoksen joukkoon lopuksi kermavaahto.
5. Levitä suklaavaahto varovasti marenkilevylle. Ripottele pinnalle puolet pähkinämurskaa. Rullaa paperin avulla kääröksi.
6. Koristele suklaaraidoilla ja pähkinämurskalla
Aiemmin lots of brändömin joulukalenterissa
Kommentit
Lähetä kommentti