Luukku 11 - Ideoita Jouluun: Askartelua

Tänään joulukalenterin luukun takaa paljastuu pieni ja helppo askarteluvinkki. Idea on peräisin Leikkaa tästä! -kirjasta (Emily Hogarth). Tämä on omaperäinen tapa askarrella esimerkiksi nimilaput joululahjoihin.

Nimilappujen tekemiseen tarvitset

- Kaksi eri väristä suhteellisen paksua paperia (esimerkiksi korttipohja käy hyvin)
- Kaavan (tässä tapauksessa kirjan kaavasta skannattuna) - kirjassa oli neljä erimallista kaavapohjaa, joista tähän esimerkkiin käytän vain tuota sydämen mallista
- Leikkaus veitsi, myös sakset käy jos osaa leikata niillä tarpeeksi tarkasti (ja lyijykynä)
- Alustan (kuvien ottohetkellä käytössä oli vain tuollainen kova alusta, mutta suosittelen käyttämään paperinleikkaukseen tarkoitettua alustaa. Meillä on kotona siis myös itsestäänkorjautuva alusta, jolla näitä juttuja pääasiassa tehdään. Kova alusta kuluttaa terää)

ASKARTELU-NIMILAPUT

1.a.) Valitse kaksi eriväristä paperia - esimerkiksi valkoinen ja punainen. Voit asettaa pohjaksi kumman värin tahansa. b.) Leikkaa kaava irti ja leikkaa irti myös "keskustan aukot"
2. Piirrä kaavan ääriviivat paperille [HUOM. voit myös asettaa kaavan paperin päälle ja leikata sekä kaavan että paperin samaan aikaan, jolloin voit jättää kohdan 1.b tekemättä] Muista myös piirtää toisen väriselle paperille kaavan ulkoreunan ääriviivat.
3. Leikkaa paperi lyijykynänjälkeä mukaillen. Muista "piilottaa" lyijykynän jäljet kääntämällä irtileikattu kuvio ympäri, niin, että lyijykynänjälki jää takapuolelle [HUOM. jos teet tämän ilman piirtämistä, kuten 2. kohdassa neuvotaan, ei sinulla ole tätät "lyijykynäonglemaa"]
4. Yhdistä leikkaamasi eriväriset paperit. Lisää joulunaru. Voit myös halutessasi kohotarroilla liittää palaset yhteen.
5. Kirjota ja liitä lahjapakettiin

Ja näin sinulla on kaunis ja omatehty nimilappu

ASKARTELU-NIMILAPUT2




Aiemmin lots of brändömin joulukalenterissa
---

Ja tähän vielä jouluiseksi loppukevennykseksi:

32390_10151368838496264_436000926_n
Onkos teillä jo joulukuusi olohuoneessa koristeltuna?

Kommentit