Joulukalenteri 2014 - Luukku 15

joulukalenteribanneri

Tänään alkavaa Essin JouluKeittössä (EJK) "viikko"! Tehtiin eräänä pimeänä ja koleana maanantai-iltana essin kanssa kunnon kolmen ruokalajin illallinen, ja tässä viiden päivän setissä hypätään kotitalouopettaja-opiskelijan kanssa hellan ääreen. Eipä sillä, leppoisastihan meidän keittiöaika vierähti. Vain elämää kuunnellen ja nautiskellen. Aikaa vierähti varmaankin pari tuntia, mutta ei se mitään haitannut. Reseptit olivat kuitenkin suhteellisen yksinkertaisia ja suuremmalla tehokkuudella ja paremmalla ajankäytöllä tämän olisi varmasti tiivistänyt tuntiin.

Meikäläinen, ylläripylläri, valitsi tehtävikseen ne ruuat ja vaiheet, joiden kohdalla luki "helppo" tai "helpohko".

EJK:n ensimmäisen luukun takaa paljastuukin alkupalaksi tekemämme

KALKKUNA-SARDELLITONNATTO
(valmistusaika 15 min, helpohko)

Kalkkunaleikkelettä (joko valmiina paketista, kuten meillä tai fileerullasta itse leikattuna)

Kastike
2 valkosipulinkynttä
2 rkl pieniä kapriksia
6 sardelliinifileetä (myös tonnikala käy, me teimme tonnikalasta)
2 dl majoneesia
3 rkl raastettua parmesaania (jota näin jälkikäteen tajusin laittaneeni vain 2 rkl)
1 rkl sitruunamehua
(suolaa &) mustapippuria

Koristeluun
Rucolaa, kapriksia, parmesaania (voi myös laittaa esim pinjansiemeniä)

Tarjoile paahdetun patongin päältä


1. Kuori valkosipulit. Laita kaikki kastikeaineksen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
2. Aseta kalkkunaviipaleet paahdettujen patonkien päälle ja levitä päälle kastike. Koristele.

DSC_5962

Keep it simple! Jopa tällainen keittiön täystuho kuin meikäläinen kykenee valmistamaan varmasti herkullista näin helpolla ohjeella! Helppo herkku esimerkiksi pikkujoulunaposteltavaksi tai vaikka aattopöydän pikkuherkuksi

Ohje Etiketti-lehti 4/1014

Kommentit