Joulukalenteri 2014 - Luukku 5

joulukalenteribanneri2

KANELI-SUKLAA MANTELI
kuvittelin näiden tekemistä yksinkertaiseksi ja helpoksi, mutten keksinyt kunnollista dippaustekniikaa ja kuorrutustapaa, joten manteleiden teko oli erittäin vaivalloista - joku fiksumpi varmsti kykenee parempaan ja nopeampaan tulokseen, mutta manteleiden teko jäi nyt herkeksi allekirjoittaneelta.

n. 120 g manteleita
n. 60 g tummaa suklaata
n. 60 g maitosuklaata

kaakao- ja kanelijauhetta

1. Sulatin suklaat vesihauteessa
2. Dippasin mantelit suklaaseen
3. Sekoitin kaakao- ja kanelijauheesta "mausteseoksen" jossa "jauhotin" suklaapäällysteiset mantelit 
4. Suklaan pitää antaa jäähtyä hirmuisen pitkään.

"Jauhotus" oli kaikista kriittisin vaihe, koko keittiö oli täynnä kaakaojauhetta.

Jos näitä jaksaa (lue: osaa) tehdä, niin tässä on hyvä joululahjavinkki. Laittaa valmiit mantelit vain söpöön lasipurkkiin tms ja rusetti päälle ;)

DSC_5981

DSC_5984

Kommentit