Joulukalenteri 2014 - Luukku 5
KANELI-SUKLAA MANTELI
kuvittelin näiden tekemistä yksinkertaiseksi ja helpoksi, mutten keksinyt kunnollista dippaustekniikaa ja kuorrutustapaa, joten manteleiden teko oli erittäin vaivalloista - joku fiksumpi varmsti kykenee parempaan ja nopeampaan tulokseen, mutta manteleiden teko jäi nyt herkeksi allekirjoittaneelta.
n. 120 g manteleita
n. 60 g tummaa suklaata
n. 60 g maitosuklaata
kaakao- ja kanelijauhetta
1. Sulatin suklaat vesihauteessa
2. Dippasin mantelit suklaaseen
3. Sekoitin kaakao- ja kanelijauheesta "mausteseoksen" jossa "jauhotin" suklaapäällysteiset mantelit
4. Suklaan pitää antaa jäähtyä hirmuisen pitkään.
"Jauhotus" oli kaikista kriittisin vaihe, koko keittiö oli täynnä kaakaojauhetta.
Jos näitä jaksaa (lue: osaa) tehdä, niin tässä on hyvä joululahjavinkki. Laittaa valmiit mantelit vain söpöön lasipurkkiin tms ja rusetti päälle ;)
Kommentit
Lähetä kommentti