Joulukalenteri 2014 - Luukku 3

Bannerijoulukalenteriin
Tänään joulukalenterin luukun takaa paljastuu niinkin yksinkertainen ja simppeli juttu kuin

JOULUTORTTU

mutta hiukan eri tavalla tehtynä.
Joulutortut ovat meikäläisen ihan must must juttu, mutta jossain vaiheessa joulunodotusta siihen perinteiseen tähdemalliseen torttuun kyllästyy ja pahasti

DSC_5949

Luumuhillo
kuivattuja luumuja (1 pss)
1-2 dl vettä
2-3 rkl sokeria
(tai sitten vain suoraa purkista luumuhilloa, keep it simple)

Pohja
1 kg valmispakaste voitaikinalevy

Punssikreemi
100 g sokeria
2 kananmunankeltuaista
200 g voita (huoneenlämpöistä)
2 rkl punssia

Kuorrutus
2 kananmunanvalkuaista
4-5 dl tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua

Koristeeksi hopeakuulia, strösseliä, koristehilettä tai muita talvisia koristeita

Kuten monet aktiiviset torttuleipojat varmasti tietävät, ovat kaupasta saatavat valmispakaste voitaikinalevyt yleensä 500 g kokoisia, joten teimme koko helahoidon puolikkaana.

1. (Keitä luumut ja vesi sekoittaen, kunnes luumut hajoavat ja hillo on tasaista. Mausta sokerilla. TÄMÄN OSION VOI SKIPATA JOS KÄYTTÄÄ VALMIS HILLOA) Kuumenna uuni 225 astetta.
2. Kaulitse voitaikinalevyt hiukan neliömäisemmiksi, jaa yksi levy neljään osaan. Pistele keskeltä haarukalla ja laita pistellyn kohdan päälle luumuhilloa. Paista leivoksia n. 10-15 min.
3. Keitä vesi ja sokeri lankamaiseksi, anna jäähtyä hieman. Vatkaa keltuaisia hieman ja lisää sokerivesi vähitellen. Lisää voi palasina ja vatkaa hyvin. Lisää viimeisenä kreemiin punssi.
4. Lisää kreemi jäähtyneen leivoksen päälle. 
5. Sekoita kananmunan valkuainen ja tomusokerista sopivan juokseva kuorrute ja mausta sitruunamehulla. Levitä kuorrute leivosten päälle ja koristele.


Meidän leivoksissa oli pari mutkaa matkassa. Ensinnäkään meillä ei ollut punssia, emmekä korvanneet sitä millään. Toisekseen kreemistä tuli hirmuisen pahaa ja ainoasaan rasvan makuista (miksiköhän, kun sitä punssia ei ollut eikä kreemiin tullut oikeastaan muuta kuin rasvaa)
Lisäsimme kreemin myös leivoksen päälle liian aikaisin, niin se suli, samoin kävi kuorrutteelle. 
Mutta eihän sille mitään voi. Kreemiäkin olisi varmasti jossain kaupassa valmiina, tai ainakin puoliksi valmiina, joten ainakin itse tulen seuraavan kerran käyttämään sitä.

Ihan hyviä leivokset kuitenkin olivat, ja tuo kuorrute onnistui hyvin ja oli todella helppo tehdä! :)

Samat maut, hiukan eri muodossa vain, kuin ihan tavisjoulutortussa.

DSC_5953
Iitakin olisi niin halunuut maistaa!

ps. ohje kotilieden leivontalehdestä 12.11.2014. Kyseisessä lehdessä on muutenkin hirmuiesti kaikkia kivoja jouluherkkuja!

Kommentit