Joulukalenteri 2014 - Luukku 16

joulukalenteribanneri

Essin JouluKeittiössä-viikon seuraava resepti on herkullinen keitto, jota tarjoilimme eilen tekemiemme leipien kanssa alkuruokana. Ohje oli pääkokin mielestä omituinen ja hiukan vajaavainen, mutta ainakaan astetta taukimpi apukokki ei ymmärtänyt jutuista mitään. Teki vain mitä fiskumpi käski.

MAA-ARTISOKKAKEITTO
(valmistusaika 45 min, 6 annosta)

pala purjon vaaleaa osaa (korvasimme kokonaisella sipulilla)
2 valkosipulinkynttä
500 g maa-artisokkaa
300 g jauhoista perunaa
1 l maitoa
suolaa, rouhittua valkopippuria

manteli-porosalsa
manteleita (käytimme kuortittuja, ohje suosi ruskeita)
50 g kylmäsavupororouhetta (käytimme poron kylmäsavupaisti-leikkeleitä)

1. Kuori, pilko ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuulota sipulit kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Kuori ja lohko perunat ja maa-artisokka. Lisää suoraa kattilaan ja kääntele hetken aikaa. Lisää maito ja hauduta kasviksia noin 20 minuuttia. (me sekoitimme koko ajan, jottei maito palaisi pohjaan) Mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.
3. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja rouhi karkeaksi. Nosta mantelirouhe takaisin pannulle ja lisää pororouhe. Kääntele herken. (kuten ohjeessa hienosti lukee; kunnes poro hiukan lämpenee ja luovuttaa makua)
4. Kiehauta keitto ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi, Annostele lautasille ja ripottele päälle manteli-porosalsa. (koristelimme annoksen rucolan lehdellä)

DSC_5966

DSC_5965

Tämä oli oma suosikkini koko menyyn herkuista. Aivan hirmuisen hyvää! En ole koskaan aikaisemmin syönyt maa-artisokkaa ja oli kyllä positiivinen yllätys.

Ohje kirjasta: Kotilieden paras joulu

Kommentit