Joulukalenteri 2014 - Luukku 17

joulukalenteribanneri

EJK (Essin JouluKeittiössä) sarjan kolmantena päivänä paneudutaan punajuureen. Ei onneksi sen syvällisemmällä tavalla, vaan teimme "pääruuaksemme" uunirosollia. Tämä setti oli meillä siis pääruokana, vaikkei siinä lihaa ollutkaan.

UUNIROSOLLI
(6 annosta, uunissa 45 min, me jouduimme punajuurien takia pitämään rosollia uunissa yli tunnin)

400 g punajuurta
400 g perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
2 tl fariinisokeria
2 rkl timjamia hienonnettuna
2 dl kuohukermaa
180/200 g vuohenjuustoa
2 rkl omenasosetta

1. Lohko ja paloittele punajuuri, peruna, punasipuli ja porkkana. Lado kevyesti voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja lisää ripaus suolaa ja mustapippuria sekä fariinisokeri ja timjami. Sekoita maut kasvisten joukkoon.
2. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon vuohenjuusto- Sekoittele niin, että juusto sulaa. Mausta seos omenasoseella. Sekoita tasaiseksi ja kaada uunivuokaan kasvisten päälle.
3. Paista (ohjeessa lukee hienosti; granitoi) uunissa 175 astetta n. 45 minuuttia.

Rosolli on myös varmasti herkullista, jos sen syö paistetun halloum juusto kanssa.

Meidän rosollimme ei näyttänyt tippaakaan samalta kuin ohjeen kuvan rosolli. No, kaikka ei voi saada. Kastike oli todella herkullista kuitenkin.

DSC_5972

Ohje kirjasta Hyvää Joulua (kirj. Teresa Välimäki & Johanna Lindholm)

Kommentit